Parlamentul creează probleme în relaţiile cu partenerii europeni

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 27 martie 2012

Parlamentul creează probleme în relaţiile cu partenerii europeni

Greva parlamentarilor opoziţiei a încetinit foarte tare procesul legislativ, fapt ce creează unele probleme inclusiv în relaţiile cu partenerii europeni ai ţării noastre. Minimalizată în primă fază, acţiunea opoziţiei a produs numeroase blocaje în activitatea parlamentară. Preşedintele Traian Băsescu a adresat o nouă scrisoare preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, cerându-le să acorde o atenţie deosebită în adoptarea unor proiecte de lege, de care depinde îndeplinirea de către ţara noastră a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei: "Adoptarea primelor patru proiecte de lege se înscrie în îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele Româ-niei în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei. Vă menţionez că deja adoptarea primului proiect de lege se află într-o întârziere de peste o lună faţă de graficul stabilit împreună cu partenerii noştri europeni. De asemenea, adoptarea ultimelor două proiecte ar avea un impact pozitiv în ceea ce priveşte procesul de reformare a sistemului de justiţie din România (...)Am convingerea că veţi înţelege necesitatea urgentării adoptării acestor proiecte, acest lucru nefiind o cerinţă personală, ci un mod de a ne îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri din Uniunea Europeană".

Proiectele de lege menţionate de şeful statului se referă la: punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, statutul personalului de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor de pe lângă acestea, aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 79/2011 pentru reglementarea unor măsuri necesare intrării în vigoare a Legii nr.287/2009 privind Codul Civil, modificarea şi completarea Codului Penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal (confiscarea extinsă), punerea în aplicare a Codului Penal şi modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că ţara noas-tră se află încă sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, iar o întârziere în procesul de adoptare a acestor proiecte ar însemna o nerespectare a angajamentelor asumate. Conducerea USL a anunţat că opoziţia nu va renunţa la grevă până când Roberta Anastase nu va fi îndepărtată de la şefia Camerei Deputaţilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb