Parlamentul European a votat o rezoluţie privind admiterea României în Spaţiul Schengen

S.B.
Miscellanea / 20 iunie 2020

Parlamentul European a votat o rezoluţie privind admiterea României în Spaţiul Schengen

Eurodeputaţii solicită Consiliului şi statelor membre să îşi intensifice eforturile şi să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen. Solicitarea este inclusă într-o rezoluţie prin care eurodeputaţii arată că revenirea rapidă la un spaţiu Schengen deplin funcţional este necesară pentru a garanta libertatea de circulaţie şi pentru a asigura redresarea economică a UE, informează Hotnews.

Potrivit sursei citate, deputaţii îşi exprimă îngrijorarea cu privire la continuarea controalelor la frontierele interne în spaţiul Schengen şi impactul acestora asupra oamenilor şi a întreprinderilor, într-o rezoluţie adoptată vineri cu 520 voturi pentru, 86 împotrivă şi 59 abţineri.

Aceştia subliniază că o revenire rapidă şi coordonată la o zonă Schengen pe deplin funcţională este de o importanţă crucială pentru a garanta libertatea de circulaţie, una dintre principalele realizări ale integrării europene, precum şi pentru a asigura redresarea economică a UE după pandemie.

Deputaţii resping orice acţiune bilaterală necoordonată a statelor membre ale UE şi subliniază principiul nediscriminării în redeschiderea frontierelor.

De asemenea, eurodeputaţii solicită de urgenţă o dezbatere privind un plan de redresare pentru Schengen, pentru a se evita ca orice controale temporare la frontierele interne să devină un aspect semipermanent. Planul ar trebui să includă, de asemenea, măsuri pentru situaţii neprevăzute în cazul unui potenţial al doilea val.

Preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile şi raportor Juan Fernando Lopez Aguilar (S&D, Spania) a declarat: "Deşi este o veste bună faptul că se ridică din ce în ce mai multe restricţii la frontierele interne, modul în care s-a făcut acest lucru lasă mult de dorit. Fără revenirea la un spaţiu Schengen pe deplin funcţional, lipseşte o piatră de temelie esenţială în drumul nostru către redresare. O revenire completă la libera circulaţie, nediscriminarea, încrederea reciprocă şi solidaritatea sunt măsuri esenţiale bazate pe valorile centrale ale UE".

Viitorul spaţiului Schengen

Pe termen mediu, deputaţii subliniază că este necesară o reflecţie asupra modalităţilor de consolidare a încrederii reciproce între statele membre şi de asigurare a unei guvernanţe cu adevărat europene a spaţiului Schengen. Având în vedere noile provocări, eurodeputaţii invită Comisia să propună o reformă a guvernanţei Schengen, potrivit Hotnews.

Eurodeputaţii solicită, de asemenea, Consiliului şi statelor membre să îşi intensifice eforturile în ceea ce priveşte integrarea spaţiului Schengen şi să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen.

După introducerea controalelor la frontierele interne pentru a limita pandemia de COVID-19, ţările UE au început să elimine controalele şi restricţiile de călătorie aferente.

Comisia a recomandat ţărilor din spaţiul Schengen să ridice controalele la frontierele interne până la 15 iunie 2020. La rândul său, Comisia a creat o platformă online denumită Re-open EU, care oferă informaţii actualizate pentru călători.

Spaţiul Schengen cuprinde majoritatea statelor membre ale UE, cu excepţia Bulgariei, Croaţiei, Ciprului, Irlandei şi României. Dintre statele care nu sunt membre ale UE, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein au aderat la spaţiul Schengen.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb