Legiuitorii din Parlamentul European se pregătesc să voteze în această săptămână o nouă regulă menită să tragă la răspundere companiile pentru degradarea mediului şi abuzurile drepturilor omului, atât în interiorul Uniunii Europene, cât şi în afara acesteia, conform nationalheraldindia.com. iar propunerea legislativă, cunoscută sub numele de Directiva privind Diligenţa Durabilă Corporativă (CSDDD), va fi aplicată companiilor mari din UE şi firmelor non-UE active în cele 27 de state membre ale blocului comunitar.
Reglementarea propusă impune companiilor să identifice şi să elimine efectele negative ale activităţilor lor pe întregul lanţ valoric, în contextul îngrijorărilor tot mai mari legate de abuzurile din industrie, în special în urma dezastrului produs acum zece ani în fabrica Rana Plaza din Bangladesh, conform sursei.
Dacă legea este adoptată, companiile care nu respectă cerinţele vor fi sancţionate, iar victimele abuzurilor corporative vor avea posibilitatea de a intenta acţiuni în instanţă, dar cu toate acestea,menţionează sursa, există îngrijorări cu privire la impactul asupra afacerilor şi economiei europene, în special, relaţiile cu regiuni precum Asia de Sud-Est ar putea fi afectate de noile reguli, air activităţile de afaceri au cauzat daune mediului şi au pus în pericol drepturile omului, conform grupurilor de campanie.
Este important de menţionat că Uniunea Europeană este al doilea cel mai mare investitor în Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi al treilea cel mai mare partener comercial, cu un volum al schimburilor de bunuri în valoare de peste 215,9 miliarde de euro în 2021 şi reprezintă aproximativ 10,2% din totalul comerţului ASEAN., menţionează sursa.
"Un aspect cheie pentru a asigura că această lege protejează apărătorii drepturilor omului este ca ea să rămână puternică şi să nu devină doar o formalitate", a declarat Rachel Cox, Senior Campaigner pe campania Land and Environmental
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2023, 23:18)
PE cred ca va interzice tancherele "bobe ecologice"
cu care se transporta gaz lichefiat din america