Camera Superioară a Parlamentului Germaniei (Bundesrat) a cerut Guvernului să extindă moratoriul privind insolvenţele pentru firmele afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citat de Agerpres.
Reglementarea, care expiră la finalul lunii, a ajutat la reducerea numărului de falimente în cea mai mare economie europeană în timpul restricţiilor impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei. Săptămâna trecută, Oficiul federal de statistică (Destatis) a anunţat că numărul firmelor care şi-au declarat insolvenţa în Germania a fost cu 31,9% mai mic în octombrie, faţă de perioada similară din 2019.
"Dificultăţile economice cu care s-au confruntat multe companii în timpul crizei provocate de pandemie nu sunt până acum reflectate în cifrele referitoare la insolvenţe. Unul dintre motive îl reprezintă faptul că obligaţia declarării insolvenţei a fost suspendată de la 1 martie", a informat recent Destatis.
Fără o extindere a moratoriului privind insolvenţele, companiile viabile, dar îndatorate, vor fi forţate să declanşeze procedura de faliment "deşi nu au nicio vină proprie", consideră oficialii din Bundesrat.
Criticii susţin că autorităţile de la Berlin riscă să împiedice ceea ce unii economişti numesc "distrugerea creatoare", un termen care descrie falimentul firmelor care nu sunt viabile pentru a face loc altora mai dinamice.
Într-un raport al al Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank) publicat luni se arată că economia ţării reuşeşte să rămână pe linia de plutire sau ar putea suferi "un regres important" dacă sunt din nou extinse restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei.
Cancelarul Angela Merkel şi premierii landurilor germane au convenit prelungirea restricţiilor antiepidemice şi înăsprirea unora dintre ele, cum este cea care priveşte reuniunile private, limitate pentru fiecare spaţiu locativ la o singură persoană din afara acestuia. Rămân închise instituţiile de învăţâmânt, cu unele excepţii, magazinele neesenţiale, restaurantele şi sunt suspendate activităţile culturale şi recreative. Marţi, Angela Merkel a convocat o întâlnire cu liderii regionali, pentru a discuta pe tema înăspririi restricţiilor.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.01.2021, 10:31)
Se amana plesnirea bulei financiare.
O sa o bubuie rau HSBC sau o alta banca mare cand se opreste muzica.
nu au cat sa mai amane plesnirea bulei .. 12-20 luni? cat?... ce ce pret?
semnat comenturi "cretine"
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ina în data de 19.01.2021, 12:48)
Bine zis