"Parmalat" a înşelat pieţele vreme de 30 de ani!

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 februarie 2004

Începînd cu anii '90, compania italiană pierdea circa 450 milioane de euro anual

Grupul italian alimentar falit "Parmalat" a pierdut pînă la 450 milioane de euro anual, începînd cu mijlocul anilor '90, informează Financial Times. Publicaţia arată că directorul financiar al companiei, Fausto Tonna, aflat acum în închisoare, încearcă să facă lumină în ceea ce priveşte pierderile de 14 miliarde de dolari, adunate de-a lungul vremii de companie. Se pare că acestea au fost acumulate şi ascunse vreme de 30 de ani. Totuşi, rămîne încă neclar modul în care gaura contabilă de la "Parmalat" a crescut din ce în ce mai mult.

Tonna susţine că firma italiană a pierdut între 350 şi 450 milioane de euro pe an, începînd cu mijlocul anilor '90, pînă în 2001. Ca să-şi ascundă pierderile, "Parmalat" a inventat facturi, credite, conturi bancare false, inclusiv contul de cîteva miliarde de euro pe care societatea pretindea că îl deţine la Bank of America, cont care s-a dovedit a fi inexistent, potrivit Financial Times. Bank of America este instituţia ce a dezvăluit gaura contabilă de la "Parmalat", care a determinat declararea acestei societăţi în stare de insolvabilitate, la finele anului trecut.

Anchetatorii cazului "Parmalat" sînt de părere că frauda de la "Parmalat" îşi are rădăcinile în anii '70, cînd această companie a crescut rapid prin achiziţia a numeroase unităţi procesatoare de lapte neprofitabile din ţară. Un document al Procuraturii italiene, la care face referire agenţia Reuters, arată că, de mai multe ori, persoanele arestate în cazul "Parmalat" au lansat informaţii false, pe care le-au folosit cu scopul de a da asigurări privind soliditatea financiară a companiei, care, de fapt, era într-o criză serioasă încă din anii '90.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb