Partidele politice nu recunosc ilegalitatea sponsorizărilor

CĂTĂLIN BĂLAN
Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2005

Raportul înaintat Senatului ieri de către Curtea de Conturi privind încasarea unor sume de bani de către partide în perioada 2003-2004 este contrazis de reprezentanţii unor partide politice.

Alin Albu, deputat şi responsabil cu trezoreria partidului PD, ne-a declarat că: "Este evident că ştim ce bani au intrat în partidul nostru că doar noi am raportat aceste donaţii către Curtea de Conturi, însă la nivelul Alianţei nu am încasat bani de la fundaţii, potrivit cunoştinţelor mele". Domnia sa a afirmat că nu are în responsabilitate controlul fondurilor care intră în organizaţiile judeţene, mai ales că "am primit de la Curtea de Conturi garanţii că lucrurile sunt în regulă la nivel naţional". Alin Albu ne-a mai spus că este contrariat de faptul că acest raport nu a fost trimis mai întîi la partide deoarece "noi trebuia să fim primii care aflăm de un raport care se referă la activitatea noastră".

Partidele PC şi PRM au declarat că nu cunosc să existe nereguli în administrarea financiară a partidelor lor. Bogdan Ciucă, purtător de cuvînt PC ne-a declarat că: "Subiectul a fost abordat imediat după campania electorală şi nu ştiu de ce mai este iarăşi reluat. Atunci firmele au făcut contestaţie la declaraţiile din presă şi au avut cîştig de cauză". Domnia sa a mai adăugat că "subiectul nu ridică probleme pentru partidul nostru, pentru că tot ce a făcut a fost conform legii". De cealaltă parte, Lucian Bolcaş, vicepreşedinte PRM ne-a mărturisit că "nu cunoaştem asemenea situaţii, iar dacă ele ar exista ar intra în responsabilitatea fostului vicepreşedinte al partidului Cornel Ciontu". Cu toate acestea domnia sa ne-a asigurat că "vom verifica aceste date, dar mă îndoiesc de vreo încălcare a legii de către partid".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb