Partidul Laburist supune la vot poziţia asupra Brexitului

D.I.
Internaţional / 23 septembrie 2019

Partidul Laburist supune la vot poziţia asupra Brexitului

Partidul Laburist (Labour), principalul partid britanic din opoziţie, subminat de disensiuni, se exprimă luni prin vot asupra poziţiei sale cu privire la Brexit şi ar putea decide... să hotărască mai târziu cu privire la acest lucru, aşa cum doreşte liderul formaţiunii Jeremy Corbyn, asupra căruia se exercită presiuni să ia poziţie în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Congresul s-a deschis în weekend, în staţiunea balneară Brighton, în sudul Angliei, în toiul unor sfâşieri pe tema Brexitului.

Jeremy Corbyn spune că, dacă ajunge la putere, Guvernul său va organiza un referendum care să propună, pe de o parte, o "ofertă credibilă" a unui acord cu privire la o ieşire din UE, care ar include "o nouă uniune vamală" cu UE şi garanţii cu privire la drepturile sociale şi mediu, iar pe de altă parte o rămânere în UE.

La peste trei ani de la referendumul din iunie 2016, Brexitul a fost amânat în două rânduri. Termenul este stabilit în prezent la 31 octombrie, iar premierul conservator Boris Johnson vrea cu orice preţ să iasă din UE la această dată, în pofida unei legi care-i impune să ceară o nouă amânare, în cazul în care nu reuşeşte să încheie un acord în luna următoare.

În rândul laburiştilor, nume grele exercită presiuni asupra lui Corbyn să ia poziţia de a rămâne în UE, ca de exemplu Tom Watson, numărul doiîn partid. El îndeamnă partidul să susţină "fără ambiguitate" rămânerea în UE într-un referendum pe care vrea să-l vadă având loc chiar înaintea unor alegeri legislative anticipate.

Un semn al amplorii crizei care zguduie ţara, Tom Watson a scăpat ca prin urechile acului unei încercări de desfiinţare a postului său de şef adjunct, o iniţiativă de care Corbyn, liderul partidului sin 2015, nu avea cunoştinţă. "Ea nu a avut loc, am intervenit eu", a declarat diminică Jeremy Corbyn la BBC.

Liderul laburist, în vârstăde 70 de ani, vrea ca mai întâi să ajungă la putere, iar apoi să negocieze un acord cu Bruxellesul şi să organizeze un referendum.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb