Pasajul suprateran Basarab, contestat, din nou

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 18 aprilie 2006

Primăria Capitalei este acuzată de încălcarea mai multor legi în proiectul Basarab

Fundaţia "Terra Mileniul III" şi Centrul de Resurse Juridice somează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), printr-un comunicat de presă, să respecte legislaţia în ceea ce priveşte proiectul de reali-zare a pasajului suprateran de la Basarab. Comunicatul precizează că, "pînă în acest moment, PMB a încălcat de mai multe ori legislaţia privind accesul la informaţii, achiziţiile publice, precum şi legislaţia de mediu". Astfel, potrivit comunicatului, licitaţia pentru realizarea pasajului a fost lansată fără ca municipalitatea să fi obţinut acordul de mediu sau autorizaţia de construcţie. Ionuţ Apostol, directorul executiv al Fundaţiei "Terra Mileniul III", afirmă că proiectul în cauză are un "impact negativ asupra populaţiei din zona Titulescu, care se opune, în continuare, realizării pasajului".

În ceea ce priveşte accesul la informaţii, Fundaţia "Terra Mileniul III", Centrul de Resurse Juridice şi asociaţiile de proprietari din zona Titulescu au intentat un proces împotriva Primăriei Capitalei, pentru blocarea accesului la informaţii în cazul proiectului de realizare a pasajului Basarab. "De asemenea, a fost demarată acţiunea juridică în vederea anulării acordului de mediu pentru acest proiect, ca urmare a faptului că nu a fost respectată legislaţia în domeniu în ceea ce priveşte realizarea studiului de impact asupra mediului", se mai arată în comunicat.

Somaţia făcută de Fundaţia "Terra Mileniul III" şi Centrul de Resurse Juridice a fost res-pinsă, însă, printr-un alt comunicat de presă, de către Primăria Municipiului Bucureşti, care consideră eronată ideea conform căreia PMB încalcă legislaţia privind achiziţiile publice şi legislaţia de mediu pentru obiectivul de inves-tiţii menţionat mai sus.

În acest sens, municipalitatea subliniază că, "urmare a procedurilor impuse de legislaţia în domeniu, după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute, inclusiv dezbatere publică, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti a emis acordul de mediu la data de 13 februarie 2006". PMB menţionează, de asemenea, că "nu se condiţionează în nici un fel obţinerea acordului de mediu de obţinerea autorizaţiei de construcţie".

Potrivit comunicatului remis de primărie, afirmaţia că proiectul pasajului suprateran de la Basarab este un proiect cu impact negativ asupra populaţiei din zona Titulescu este incorectă. Totodată, municipalitatea apreciază că afirmaţia conform căreia Fundaţia "Terra Mileniul III" şi asociaţiile de proprietari din zona Titulescu nu au avut acces la informaţii în legătură cu proiectul pasajului Basarab este falsă, întrucît, potrivit PMB, "există dovezi scrise asupra cererilor formulate pentru obţinerea de informaţii şi asupra răspunsurilor date".

Primăria subliniază că acţiunea juridică pentru anularea acordului de mediu este unilaterală şi despre aceasta nu deţine "nici un fel de informaţie". În acest sens, municipalitatea îşi rezervă dreptul să promoveze investiţiile în cauză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb