Pascal Lamy: Disciplina bugetară este necesară în întreaga zonă euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iunie 2011

Criza din Grecia nu se va răspândi în alte state europene, dacă vor fi luate măsurile necesare, spune Pascal Lamy.

Criza din Grecia nu se va răspândi în alte state europene, dacă vor fi luate măsurile necesare, spune Pascal Lamy.

Situaţia din Grecia nu ameninţă alte state din regiune, potrivit directorului OMC

Una dintre cele mai importante lecţii care trebuie învăţată din criza din Grecia este că se impune o disciplină bugetară la nivelul întregii zone euro, potrivit afirmaţiilor directorului general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Pascal Lamy, care arată că situaţia Greciei este cauzată tocmai de comportamentul tolerant al partenerilor europeni cu privire la lipsa de disciplină a acestei ţări.

Liderul OMC a declarat, citat de postul de radio France Info, că problema datoriilor din Grecia este, înainte de toate, o problemă a acestei ţări şi nu se va răspândi în alte state europene dacă vor fi luate măsurile necesare.

"Grecia reprezintă doar 5% din economia europeană. Nu cred că acest lucru ar putea contamina ansamblul economiei europene", a sub-liniat Pascal Lamy.

Soros: Un plan de ieşire din zona euro este, probabil, inevitabil

Investitorul miliardar George Soros consideră că va deveni, probabil, inevitabilă, implementarea unui mecanism care să permită ieşirea din zona euro a economiilor slabe.

"Nu există nicio înţelegere privind ieşirea unei ţări din zona euro, ceea ce, în circumstanţele actuale, este probabil inevitabil", a declarat, duminică, Soros, în cadrul unei dis-cuţii pe tema riscurilor cu care se confruntă democraţia liberală din Europa. Investitorul a adăugat: "Ne aflăm în pragul unui colaps economic care începe, să spunem, în Grecia, dar care se poate răspândi cu uşurinţă. Sistemul financiar rămâne extrem de vulnerabil. Cred că majoritatea dintre noi suntem de acord că, de fapt, criza europeană are în centru moneda unică. Este genul de criză financiară care se dezvoltă. Este prevăzută. Majoritatea oamenilor o conştientizează. Autorităţile nu fac decât să câştige timp şi, totuşi, timpul lucrează împotriva lor".

În opinia lui George Soros, având în vedere că supravieţuirea Uniunii Europene este în interesul vital al tuturor, se impune un "Plan B", care să cuprindă, spre exemplu, o serie de impozite valabile în întreaga Uniune, un sistem bancar garantat de instituţiile europene, "nu de un mănunchi de sisteme bancare naţionale". Investitorul a mai adus în atenţie o eventuală taxă pe tranzacţiile financiare.

"Aveţi nevoie de un Plan B, iar în acest moment, Planul B nu există", a avertizat Soros, subliniind că deficienţele fundamentale trebuie să fie corectate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Criza europeana (si mondiala) se datoreaza in mare masura recchinilor de tip Soros. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb