Paszkany, trimis în judecată de către DIICOT în dosarul Gazeta

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 31 iulie 2009

Omul de afaceri clujean este acuzat că a sprijinit financiar un grup infracţional organizat

Omul de afaceri clujean, Arpad Paszkany, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT (serviciul teritorial Cluj) sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional organizat, se arată într-un comunicat al DIICOT, intrat în posesia noastră.

Paszkany este acuzat de către procurori că, în perioada 2004-2006, a finanţat, sub diverse forme, mai multe publicaţii ale trustului "Gazeta", pentru a exercita presiuni mediatice asupra firmelor concurente societăţilor sale.

Publicaţiile trustului Gazeta au dus, potrivit procurorilor, acţiuni de şantaj şi intimidare prin articolele publicate împotriva concurenţilor lui Paszkany pentru a-i determina pe aceştia să nu participe la anumite licitaţii sau să încheie contracte frauduloase.

Reprezentantul Iulius Grup Iaşi, Iulian Dascălu, este, conform DIICOT, unul dintre oamenii de afaceri împotriva căruia, în perioada, ianuarie-noiembrie 2006, publicaţiile trustului Gazeta au dus o campanie de denigrare.

Scopul ar fi fost acela de a obţine de la Iulius Grup Iaşi, în schimbul unei sume de 10.000 de euro - catalogată de procurori drept "derizorie" - o suprafaţă de teren de 13.974 metri pătraţi, situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de circulaţie era de 400.000 euro.

Articole de presă, pe banii lui Paszkany

Potrivit procurorilor, Paszkany a virat societăţilor aparţinând jurnalistului Liviu Aurel Man diverse sume de bani, sub pretextul finanţării ziarului, pentru înfiinţarea de noi publicaţii.

De asemenea, Paszkany i-ar fi închiriat, la preţuri modice, mai multe birouri pentru a asigura spaţiul necesar desfăşurării activităţii trustului de presa.

Potrivit DIICOT, patronul CFR Cluj, a finanţat deschiderea ziarului "Gazeta de Bucureşti", discuţiile purtate în mediul jurnalistic avansând suma de aproximativ 200.000 - 300.000 euro.

"Sprijinirea financiară si logistică a grupului a fost făcută de inculpatul Paszkany Arpad Zoltan în mod interesat, pentru a-şi proteja imaginea sa şi a firmelor pe care le conducea", susţin procurorii.

"În situaţiile în care interesele personale sau ale societăţilor sale o cereau, inculpatul a folosit, prin intermediul inculpatului Man Liviu, toate publicaţiile trustului în scopul creării unei imagini negative, tendenţioase asupra unor persoane fizice sau juridice cu interese contrare acestuia", mai arată DIICOT.

Man: "Demersul are conotaţii politice"

Cercetat în dosarul "Gazeta", jurnalistul Liviu Man consideră cătrimiterea în judecată a omului de afaceri Arpad Paszkany, are conotaţii politice.

"Aici este vorba de lupta dintre PD-L, pe de o parte, şi PSD şi PNL, de cealaltă parte, din cauza alegerilor prezidenţiale care vin", a declarat jurnalistul, citat de Agerpres.

Liviu Man a adăugat că "Paszkany Arpad Zoltan este văzut ca un apropiat al PD-L şi al premierului Emil Boc şi este o lovitură dată clar PD-L".

Jurnalistul a apreciat că acţiunea DIICOT este o dovadă de incompetenţă, deoarece Tribunalul Brăila a desfiinţat dosarul "Gazeta" şi, în consecinţă, juridic n-ar mai exista grupul infracţional de care fac pomenire procurorii.

Liviu Man a explicat: "Părerea mea e că se dovedeşte, încă o dată, incompetenţa arătată şi până acum de DIICOT. Dosarul în care fost trimis în judecată Paszkany, acum, în miezul verii, în 2009, este disjuns din dosarul din 2006. A stat trei ani în sertarul procurorilor fără să se întâmple nimic şi acum l-au trimis în judecată".

Man a susţinut că din punct de vedere juridic este un non-sens, pentru că dosarul Gazeta nu mai există.

"Prin hotărârea instanţei Tribunalului Brăila de anul trecut, dosarul a fost desfiinţat şi cauza a fost retrimisă procurorilor pentru instrumentare, deoarece probele au fost obţinute fie prin fals, fie ilegal, deci, n-are sens din punct de vedere juridic, dar are sens din punct de vedere politic", a conchis jurnalistul.

Dosarul în care Arpad Paszkany este trimis în judecată sub acuzaţiile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi şantaj a fost înaintat Tribunalului Cluj spre soluţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb