Patria Bank anunta contractarea unei finantari in valoare de 25 de milioane de Euro acordata de Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pentru Patria Bank in cadrul programului Multiple Beneficiary Intermediated Loan (MBIL)

A.F.
Bănci-Asigurări / 25 iulie

Patria Bank anunta contractarea unei finantari in valoare de 25 de milioane de Euro acordata de Banca Europeana pentru Investitii (BEI) pentru Patria Bank in cadrul programului Multiple Beneficiary Intermediated Loan (MBIL)

Banca Europeana pentru Investitii (BEI), una dintre cele mai mari institutii de finantare multilaterala din lume si unul din cei mai mari furnizori de finantari climatice, a semnat cu Patria Bank un contract pentru acordarea unei finantari in valoare de 25 de milioane Euro.

Aceasta reprezinta o prima transa a unui nivel total de 50 de milioane Euro aprobat de EIB pentru Patria Bank in cadrul programului Multiple Beneficiary Intermediated Loan (MBIL). Finantarea va sprijini Banca sa ofere solutii de creditare clientilor eligibili de tip IMM si companiilor de talie medie din Romania, cu o alocare partiala pe proiecte climatice.

Tipurile de proiecte climatice ce pot fi finantate, reprezentand o componenta importanta a strategiei bancii legate de sustenabilitate, includ proiecte de energie solara, energie eoliana, productia de echipamente pentru energie regenerabila, echipamente de stocare energie, proiecte de eficienta energetica, flote de vehicule cu emisii reduse de carbon, statii de incarcare a vehiculelor electrice si a celor cu motoare pe baza de hidrogen.

"Unul dintre angajamentele pe termen lung ale Grupului Patria Bank este de a sprijini mediul antreprenorial din Romania si de a le facilita antreprenorilor un portofoliu de solutii de finantare diversificat, care sa ii ajute sa isi dezvolte afacerile intr-un mod sustenabil. Noul parteneriat strategic cu Banca Europeana de Investitii faciliteaza continuarea cresterii si dezvoltarii Bancii, cu scopul final de a imbunatati accesul la finantare pentru cat mai multi antreprenori din Romania. In plus, aceasta colaborare ne ajuta ca prin solutiile de finantare verde pe care le vom oferi, sa jucam un rol important in transformarea mediului de afaceri din Romania intr-o directie responsabila si prietenoasa cu mediul inconjurator", a mentionat Valentin Vancea, CEO Patria Bank.

"Acest acord de finantare cu Patria Bank subliniaza angajamentul nostru de a sprijini intreprinderile mici si mijlocii din Romania, contribuind in acelasi timp la obiectivele privind clima si sustenabilitatea. Prin aceasta colaborare, imbunatatim accesul la finantare pentru antreprenorii romani si producem un impact pozitiv asupra economiei si climei. Suntem mandri sa sprijinim Patria Bank in eforturile sale de a transforma mediul de afaceri al Romaniei intr-unul mai ecologic, mai durabil", a declarat vicepresedintele BEI, Ioannis Tsakiris.

Parteneriatul cu BEI va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii Bancii si a tranzactiilor de finantare viitoare. Acest parteneriat contribuie si la diversificarea surselor de finantare pe termen lung ale Patria Bank, in linie cu strategia de dezvoltare a bancii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb