Patriciu a ieşit, din nou, învingător

Alexandra Mariş
Ziarul BURSA #Politică / 11 aprilie 2006

Decizia definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel: Patriciu va fi judecat în stare de libertate

Curtea de Apel a menţinut hotărîrea Tribunalului Bucureşti de judecare în libertate a omului de afaceri Dinu Patriciu. La ieşirea din sala de judecată, Dinu Patriciu a declarat: "hotărîrea e pe fond şi statuează că sîntem nevinovaţi. Judecătorul a constatat că nu există probe şi condiţii temeinice pentru care această cauză să prilejuiască cheltuirea banilor contribuabililor în arestarea unor nevinovaţi".

Dinu Patriciu a susţinut că "este posibil ca Rompetrol să-şi retragă plîngerea împotriva statului român făcută la Curtea de arbitraj din Statele Unite, doar atunci cînd vom fi scoşi de sub urmărire penală în mod oficial şi vom fi declaraţi nevinovaţi".

Procurorul de şedinţă a susţinut în pledoaria sa că "judecătorii de la Tribunalul Bucureşti s-au antepronunţat în momentul în care au afirmat că nu există suficiente probe în dosarul Dinu Patriciu". Însă, după aproape o oră de deliberări, Curtea de Apel a dat o decizie definitivă şi irevocabilă, conform căreia anchetarea lui Dinu Patriciu se va face cu menţinerea acestuia în stare de liberate. Procurorii nu pot reveni cu o altă cerere de arestare decît în condiţiile în care apar noi infracţiuni urmărite în dosarul "Rompetrol".

Cauza judecată ieri la Curtea de Apel a fost amînată din data de 5 aprilie, la cererea procurorilor, deoarece aceştia au motivat că nu au avut suficient timp la dispoziţie.

Săptămîna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a trimis spre rejudecare cererea de arestare preventivă a celorlalţi doi inculpaţi în dosarul "Rompetrol" : Colin Hart şi Philip Stephenson.

În dosarul "Rompetrol" există 12 capete de acuzare pe numele omului de afaceri Dinu Patriciu, printre care se numără înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, constituirea unui grup infracţional organizat, la care se adaugă complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Din extinderea cercetării de către procurori, au rezultat două noi capete de acuzare: delapidare şi înşelăciune în dauna statului român prin deturnarea unei creanţe externe în valoare de 85 de milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb