• Magnatul are datorii de aproape 160 milioane lei doar din Mic.Ro
Mic.Ro, afacerea cu care Dinu Patriciu intenţiona să distrugă hypermarketurile, a avut pierderi mai mari de 50 de milioane de lei, în primul an de activitate, după cum reiese din informaţiile publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).
"Băcănia din colţ" - aşa cum îşi numeşte magnatul mica afacere - a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de aproximativ 51 de milioane de lei şi datorii de aproape 160 de milioane de lei.
Mic.Ro are 534 de angajaţi.
La finalul lunii aprilie, acest an, doar 29 de magazine mobile Mic.Ro reuşise Dinu Patriciu să deschidă, din octombrie 2010 - momentul lansării lor - când promitea că, în primul an, va inaugura 600 de "băcănii" pe roţi. În cadrul conferinţei de lansare a unităţilor comerciale ambulante, omul de afaceri care controlează Grupul "Mercadia Holland" BV, din care face parte şi compania Mic.Ro, declara că "în octombrie vor fi deschise 20 de astfel de magazine, în noiembrie 30, în decembrie 50, iar din ianuarie 2011 câte 120 pe lună", adică aproape 600 de unităţi din octombrie 2010 până în aprilie 2011. În luna aprilie, la un an de când a fost înfiinţată, societatea a transmis un comunicat de presă potrivit căruia "Mic.Ro deţine peste 461 de băcănii, dintre care 29 Mic.Ro mobile".
Adică, în business-ul Mic.Ro mobil, Dinu Patriciu şi-a îndeplinit planul de afaceri în proporţie de 5%, până în urmă cu câteva luni.
Omul de afaceri a precizat, în octombrie anul trecut, că reţeaua Mic.Ro "este gândită să distrugă comerţul importat mimetic din vest. Dacă am vreo dorinţă este să-i văd dând colţul (n.r. - pe marii retaileri)", susţinând că supermaketurile şi hypermarketurile distrug comerţul tradiţional.
1. fără titlu
(mesaj trimis de nnanicu în data de 24.08.2011, 07:10)
Pai cum sa nu fie in pierdere,cand preturile practicate la aceste MIC.Ro sunt cu cel putin 10-15% mai mari fata de oricare din magazinele asemanatoare, ca sa nu mai zic de supermarketuri!!
2. Afacere tip "teapa"
(mesaj trimis de anonim în data de 24.08.2011, 07:51)
Asa cum s-a procedat si cu alte afaceri , si aceasta se bazeaza pe principiul : " investesti banii altora si nu platesti datoriile" Magazinele Mic.ro sunt investitia furnizorilor de servicii ,echipamente, si marfa. Contractele de furnizare, absolut dezastruoase pentru parteneri ( termene de plata mari care nu se respecta, lipsa penalitatilor, conditii de reziliere dezavantajoase, chichite juridice care te fac prizonier) . Asa ca pierderile lui Patriciu sunt doar scriptice, contabile. Cei care pierd sunt furnizorii naivi care loviti de criza vad o oportunitate acolo unde nu este decat o teapa.
2.1. Hehehe (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.08.2011, 09:01)
De acord cu tine, dar faza asta o sa tina atata timp cat furnizorii isi mai iau banii. La portofoliul de produse si preturile practicate, insa, nu vad cum o sa atraga clienti. Daca te duci intr-un astfel de magazin cu gandul sa-ti iei ceva sa manaci nu prea ai ce.
Eu le mai dau maxim un an pana la faliment. Partriciu a avut o idee buna, dar e pusa in practica foarte prost de niste angajati incompetenti.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Mihai în data de 24.08.2011, 13:30)
gresit nu angajatii sunt incopetenti, cei din conducere care este o afacere prea mare pt ei si nu o pot stapanii. este adevarat ca nu isi platesc furnizorii si de aceea este aceasta lipsa marfa din magazine. Nu mai zic angajatzii nu pot lucra in conditii normale si pe timp de vara la 40 de grade ei stau cu pulover cu maneca lunga sau cu camasa cu maneca lunga plus ca sunt obligati sa stea si cu acel banal sort!
3. viceversa
(mesaj trimis de alex în data de 24.08.2011, 09:09)
tot ce face Patriciu cu idei din capul de sus , ajunge la capul de jos .CREDETI CA S-A IMBOGATIT PE MINTEA LUI [ SINGUR ] ?
3.1. Capul lui ? (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de emil în data de 24.08.2011, 14:14)
Capul lui ? Pe naiba ! Este un securisto-comunist idiot nativ !
4. Pierdere sau investitie
(mesaj trimis de Bogdan în data de 24.08.2011, 09:42)
Poate nu inteleg eu, dar in cei 150 de milioane de lei, intra si investitia care se face in magazin ( inchiriere, amenajare, etc?), tinand cont ca s-au deschid vreo 500 de Micuri, nu vad nici o pierdere.
Eu am un Mic langa mine, si tin sa precizez ca la multe produse preturile sunt mai mici decat la chioscurile din apropiere. Singura problema, este cu aprovizionarea, au inceput sa arata ca alimentarele lui ceasca, goale cu 5-6 produse puse pe toate rafturile.
5. ce bune erau afacerile cu statul
(mesaj trimis de michaela în data de 24.08.2011, 10:23)
alea afaceri unde tu centrezi tu dai cu capul, dai firmituri la functionarii corupti, dai cate un ciolan la factorul politic si devi mare bussines mannn.
In lumea reala in competitie patriciu arata ce poate si cat de MIC.ro este....
6. destept articolul!!
(mesaj trimis de alex în data de 24.08.2011, 10:49)
vreau sa vad si eu o afacere de asemenea anvergura pe plus dupa primul an de activitate! in retea nu sunt cateva zeci de mic.ro ci aproape 1500 ( o mie cinci sute!!!). stie omu ce face, nu e prost, stati voi linistiti. in cel mai rau caz vinde reteaua, si sa vezi atunci cum curge profitu' !!
6.1. patriciu e om (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de carmen în data de 05.11.2011, 22:47)
lucrez la mic.ro si e singurul loc de munca unde merg cu drag, am 48 de ani si nu le-a fost rusine cu mine cand m-au angajat.
Carcotasi sunt destui si multi palavragii foarte multi,nu omul patriciu e de vina,ci noi care stricam tot ce-i frumos
7. Pierderi din MIC.RO
(mesaj trimis de costel în data de 24.08.2011, 12:14)
Nu cred ca sunt in masura sa-i dau sfaturi lui Patriciu,dar celui care se ocupa de MIC.RO in Galati ii dau un singur sfat,sa compare preturile practicate de MIC.RO cu preturile practicate in jur,la produse similare.