Patronatul Importatorilor de Forţă de Muncă a deschis o secţie de consulare Dhaka, în Bangladesh

D.T.
Miscellanea / 7 aprilie 2023

Patronatul Importatorilor de Forţă de Muncă a deschis o secţie de consulare Dhaka, în Bangladesh

Mult mai puţin va dura acum aducerea muncitorilor străini în România, faţă de şase sau opt luni de zile, cât a fost nevoie până în prezent pentru procesarea actelor forţei de muncă din Asia, după ce mai mulţi antreprenori din mediul de afaceri au făcut front comun cu Patronatul Importatorilor de Forţă de Muncă din România pentru deschiderea unei secţii consulare la Dhaka, în Bangladesh, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, în urma discuţiilor pe acest subiect, Patronatul Importatorilor de Forţă de Muncă din România salută implicarea autorităţilor în găsirea de noi soluţii pentru rezolvarea uneia dintre cele mai arzătoare probleme pentru piaţa muncii de la noi, respectiv soluţionarea timpilor foarte mari de aşteptare pentru procesarea vizelor acordate muncitorilor străini. Astfel, au fost alocate resurse umane noi şi a fost deschisă o nouă secţie consulară în Dhaka, Bangladesh, urmând a fi rezolvate prioritar problemele de interes naţional, aici fiind vizate societăţi care au în desfăşurare lucrări la metrou sau autostrăzi, pentru a numi doar câteva exemple.

"Am purtat o serie de discuţii pe acest subiect cu reprezentanţii Centrului Naţional de Vize, care ne-au prezentat primele măsuri de remediere a timpilor mari de aşteptare pentru soluţionarea vizelor muncitorilor străini, fără deschiderea unei secţii consulare la Dhaka. În acest sens a fost deschisă de curând în Dhaka, în Bangladesh, o secţie consulară, iar toate cererile cetăţenilor bengali au fost direcţionate aici şi astfel a fost degrevata Ambasada Indiei, unde erau arondate: Bangladesh, Nepal şi India. Pe lângă cei nouă consuli care lucrau cereri de viză, autorităţile au mai trimis încă trei reprezentanţi. În total sunt doisprezece persoane care în prezent procesează cereri", a declarat Elena Panţiru, cofondatoare a Patronatului Importatorilor de Forţă de Muncă din România.

Soluţiile luate în calcul de autorităţi pentru fluidizarea procesului de acordare a vizelor nu au inclus şi deschiderea unei secţii consulare la Dhaka, din motive obiective ce ţin de capacitatea logistică pe care o poate suporta în momentul de faţă Departamentul Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, informează comunicatul.

"Pentru moment, ne-au explicat că nu au logistica necesară deschiderii a două secţii pentru o nouă misiune diplomatică în aceasta zonă. Este vorba de foarte multe resurse şi câtă vreme timpii de aşteptare pentru procesarea vizelor a fost redus, această măsură se bucură de sprijinul nostru, în calitate de antreprenori", a completat Elena Panţiru.

Inspectoratul General pentru Imigrări a venit de asemenea în sprijinul muncitorilor străini, care au stat între trei şi cinci luni, pentru a aştepta programarea la prelungirea dreptului de şedere, pentru a fi în deplină legalitate în România. În ceea ce priveşte timpii de aşteptare pentru permisele de şedere, aceştia au fost de asemenea înjumătăţiţi, în Bucureşti şi Ilfov: "Au lucrat weekendurile, în ultima săptămână a lunii martie şi prima săptămână a lunii aprilie şi au procesat peste 2000 de cereri, ceea ce este mare lucru, pentru că acest volum de obicei este realizabil într-o săptămâna de zile. Inspectoratul General pentru Imigrări s-a implicat şi astfel au ajutat oamenii aflaţi la rând, s-au asigurat că au dosarele în regulă, pentru a accelera procesul, ceea ce este de admirat", a concluzionat Elena Panţiru, cofondatoare a Patronatului Importatorilor de Forţă de Muncă.

Tot în ultima săptămână a lunii martie 2023, Inspectoratul General Pentru Imigrări împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă, la nivel naţional, au organizat sesiuni de informare a angajatorilor români care au angajaţi străini, astfel venind în întâmpinarea acestora cu soluţii legale la diverse situaţii întâlnite în practică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb