Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a decedat într-un accident de maşină

Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 mai 2016

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a decedat într-un accident de maşină

Actualizare 17:26 Ponta: "Am o certitudine, Condrea nu va mai putea da declaraţii la Parchet"

Victor Ponta a declarat astăzi că are o singură certitudine în legătură cu accidentul patronului Hexi Pharma şi anume că Dan Condrea nu va mai putea da declaraţii la Parchet să spună cine l-a sprijinit în activitatea sa timp de 10 ani.

"Eu nu ştiu pe cine a filat SRI aseară sau nu. În baza a ce ştiu ca fost procuror, am înţeles de la procurorul general că astăzi urma să fie chemat la Parchet domnul Condrea şi reţinut, aşa încât, dacă tot chemi pe cineva mâine să-l reţii, bănuiesc că te ocupi să nu fugă din ţară, că primul impuls nu este să te repezi cu maşina într-un pom, ci, eventual, să fugi din ţară. Ceea ce spun eu e o simplă supoziţie, nu am nicio altă dată în plus, nici în sensul că a fost sau nu a fost. Ştiu un singur lucru pe care îl ştiţi toţi şi am o certitudine - domnul Condrea nu va mai putea da declaraţii la Parchet să spună cine, timp de 10 ani, l-a sprijinit în activitatea sa. Asta e singura certitudine pe care o avem astăzi", a spus fostul premier, la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din media.

Ponta a amintit că în perioada în care a fost prim-ministru nu a primit niciodată vreo notă legată de Hexi Pharma şi nici nu a fost informat de vreun ministru al Sănătăţii cu privire la acest subiect.

Totodată, fostul premier a spus că preşedintele Klaus Iohannis a făcut "un efort intens de a muşamaliza această afacere".

"Eu spun acum «A fost nevoie să moară domnul Condrea ca să fim siguri că nu va mai da declaraţii vreodată». La fel înţeleg că în noiembrie corupţia ucidea, acum dacă aţi văzut domnul Iohannis a avut un efort intens de a muşamaliza această afacere, care e o afacere de mare corupţie întinsă pe foarte mulţi ani. De ce o face? Numai domnia sa vă poate spune, eu îmi fac datoria să atrag atenţia asupra diferenţei fundamentale de abordare între ce a fost în noiembrie şi ce este astăzi", a mai afirmat Victor Ponta.

Întrebat dacă are dovezi pe care să îşi bazeze informaţia referitorare la muşamalizarea de către preşedinte a cazului, Ponta a precizat: "Păi, nu. Am exact dovezile pe care le-a avut domnul Iohannis în noiembrie când a ştiut el ce s-a întâmplat la Colectiv, înainte să facă cineva vreo cercetare. Vă va detalia domnul Iohannis care se va infoma şi va fi informat."

(S.A.)

----------

Actualizare 17:08 Surse IML: Soţia lui Condrea l-a identificat pe patronul Hexi Pharma

Soţia lui Dan Condrea a identificat astăzi cadavrul patronului Hexi Pharma, potrivit unor surse IML Ilfov citate de Antena 3.

La identificarea cadavrului au fost prezenţi şi poliţişti.

Autopsia în cazul lui Dan Condrea a fost finalizată urmând ca documentele să fie trimise procurorilor. Procurorii au cerut şi o analiză ADN, pentru a se stabili cu certitudine că este vorba despre Dan Condrea, test care va fi făcut la Institutul de Medicină Legală Bucureşti, la cererea serviciului judeţean, şi va fi gata în cel puţin două zile.

Soţia lui Dan Condrea nu a dorit să facă niciun fel de declaraţie presei.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:32 Georgian Pop: "Am declanşat un control suplimentar privind un posibil filaj efectuat asupra lui Condrea"

Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI a declanşat un control suplimentar privind un posibil filaj în cazul patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, a declarat astăzi preşedintele Comisiei, Georgian Pop.

"În contextul noilor evenimente produse de tragicul eveniment de aseară, am avut o întâlnire cu colegii la comisie ca urmare a solicitării făcute publice de către doi colegi din comisie, aseară, domnul vicepreşedinte Popa şi domnul Sebastian Ghiţă. (...) Scopul acestei discuţii şi obiectivul comisiei în acest caz este să declanşăm şi am declanşat un nou control suplimentar privind un posibil filaj efectuat asupra domnul Condrea. În contextul în care în urma deciziei 51 din acest an a Curţii Constituţionale, în momentul în care Parchetul declanşează un control, Parchetul nu poate să lucreze şi nu poate să coopereze pe un dosar în desfăşurare cu SRI. Acesta este efectul deciziei CCR. Ca urmare, rolul şi competenţa comisiei este să verifice dacă SRI a respectat Constituţia şi legislaţia, mai precis, dacă SRI a efectuat vreun filaj sau altă operaţiune în cazul domnul Condrea", a afirmat Georgian Pop.

Acesta a precizat că a avut o convorbire cu directorul SRI, care i-a spus că Serviciul nu a avut un filaj în acest caz. Pop a adăugat că nu poate să se pronunţe fără echivoc până nu primeşte răspunsul de la SRI în scris.

"Conform competenţelor legale, corespondenţa sau comunicarea dintre comisie, pe de o parte, şi SRI, pe de altă parte, se face prin intermediul preşedintelui şi al directorului SRI, adică prin intermediul meu şi al directorului SRI. Fiind o anchetă în desfăşurare, nu pot să spun foarte multe lucruri. Este evident însă (...) din discuţiile pe care le-am avut cu directorul SRI, SRI nu a avut filaj în acest caz, dar pot să mă pronunţ ferm şi fără echivoc în momentul în care primesc documentul oficial de la SRI, adică răspunsul la actul de control (...), vreau să văd negru pe alb", a mai spus Pop.

Pop a mai declarat că există, în momentul de faţă, operaţiuni în desfăşurare ale SRI privind infecţiile intraspitaliceşti, şi anume protejarea dreptului constituţional al cetăţenilor români la sănătate.

(S.A.)

-----------

Actualizare 15:31 Georgian Pop: "Desecretizarea informărilor SRI în cazul Hexi Pharma, precedent periculos"

Desecretizarea informărilor SRI cu privire la Hexi Pharma de către CSAT ar crea un precedent periculos, a afirmat astăzi preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop.

"Întotdeauna când se vorbeşte despre o desecretizare lucrurile trebuie privite dintr-o perspectivă mult mai amplă şi trebuie văzut pe termen scurt, mediu şi lung. Mai precis, dacă se ia decizia ca o anumită informare a SRI să fie desecretizată pe un astfel de subiect s-ar putea ca cineva peste două luni să ceară o desecretizare şi pentru o chestiune de terorism, de spionaj sau altceva.(...) Totdeauna trebuie privite şi oportunităţile şi dezavantajele unui astfel de lucru.(...) Sigur (creează un precedent, n.r.)", a declarat Georgian Pop, întrebat dacă desecretizarea informărilor SRI cu privire la Hexi Pharma de către CSAT ar crea un precedent periculos, transmit surse din media.

Georgian Pop a precizat că, potrivit legii, orice judecător sau procuror are acces la documentele secretizate.

"Indiferent că documentele pe care le verificăm sau cu care lucrăm noi la comisie sunt secrete, orice judecător şi procuror are acces la ele conform legii. Mai mult, în fiecare barou trebuie să existe avocaţi ORNISS (cu certificat ORNISS-Oficiul Registrului Naţional pentru Informaţii Secrete de Stat-nr.) care pot să le verifice. Deci, lucrurile sau procesul poate să continue, nu există nici un impediment dacă există informaţii secrete. Eu cred că acest caracter secret al documentelor nu reprezintă nici un impediment pentru procurori sau judecători", a mai spus preşedintele Comisiei pentru controlul SRI.

Acesta a menţionat că decizia acestui for a fost luată prin unanimitate sau prin majoritatea voturilor, aşa cum se întâmplă de obicei în şedinţele Comisiei pentru controlul activităţii SRI.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:09 Comisia SRI a declanşat un control care vizează respectarea legii de SRI în cazul Hexi Pharma

Comisia parlamentară de control asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii a delanşat astăzi un control care vizează modul în care SRI a respectat legea în cazul Hexi Phrama, informează un comunicat al Comisiei trimis redacţiei.

"Conform procedurii legale şi instituţionale, am declanşat controlul de legalitate solicitând Serviciului Român de Informaţii să transmită în scris răspunsul la controlul Comisiei pe acest caz", a afirmat preşedintele comisiei, Georgian Pop.

Având în vedere decizia CCR care interzice orice implicarea serviciului în procedura de urmărire penală şi faptul că la Parchetul General se află deja un dosar penal, Georgian Pop a precizat că atribuţiile Comisiei vizează doar verificarea respectării legislaţiei de către Serviciul Român de Informaţii.

"Comisia va solicita Serviciului Român de Informaţii informaţii privind clasificarea acestui caz ca un caz de securitate naţională şi tot ceea ce derivă din această clasificare. În prezent, la nivelul P.I.C.C.J se află în lucru un dosar penal pe numele proprietarului HEXI Pharma, iar Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale în in materia cercetarii penale interdicţia fiind expres reglementatţ în legea de organizare. Mai mult, odată cu decizia Curţii Constituţionale nr. 51/2016, implicarea Serviciului Român de Informaţii în orice activitate de natură judiciară legată de un dosar aflat pe rolul PICCJ sau oricărei alte unităţi de parchet a devenit ilegală şi prin urmare exclusă", a mai spus Georgian Pop, citat în comunicatul Comisiei.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:03 Alina Gorghiu, despre decesul lui Condrea: "Ponta şi Ghiţă încearcă să extragă profit politic"

Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL, a declarat astăzi că autorităţile au obligaţia să investigheze accidentul în care a murit Dan Condrea şi a precizat că politicieni ca Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă încearcă să obţină capital politic din acest eveniment.

"Nu este deloc plăcut să vezi că se întâmplă genul acesta de incidente, accidente, însă opinia mea ca lider politic este că este o anchetă în derulare, aştept, ca de fiecare dată, indiferent dacă numele celui se află implicat în cauză este Condrea sau altul, aştept să văd concluziile anchetei. Autorităţile au obligaţia să investigheze ce se întâmplă şi să facă publice concluziile acestei anchete. Din păcate, suntem foarte mult pe tărâmul speculaţiilor la acest moment. Nu acuz presa, presa poate, în mod legitim, să-şi pună întrebări, să ridice semne de întrebare, să formuleze opinii, însă cred că politicienii au obligaţia să nu se repeadă să tragă concluzii, au obligaţia să nu emită păreri sau ipoteze. În acest moment, din păcate, constat că sunt destui politicieni (...) lipsiţi de scrupule care se comportă ca nişte corbi şi încearcă să extragă profit politic dintr-un eveniment nefericit. Cred că genul acesta de comportament ţăţesc nu face bine societăţii româneşti", a spus Gorghiu, potrivit unor surse din media.

Aceasta a precizat că se referă la Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă.

"Cuplul sudat în prietenie şi afaceri Ghiţă-Ponta a fost primul care a reacţionat invocând şi emiţând nişte păreri care numai de om zdravăn la cap nu sunt, (...) din prea mult timp liber şi din lipsă de echilibru la mansardă", a precizat liderul PNL.

Gorghiu a mai spus că, în contextul în care a început o anchetă în cazul accidentului patronului Hexi Pharma, competenţele Comisiei de control a SRI încetează.

"În opinia mea, Comisia de control a SRI avea multe oportunităţi să facă ceva, dar nu în speţa de faţă. Ar fi fost situaţii în care onorabilii membri ai acestei comisii ar fi trebuit să comunice public, să ceară informaţii, să încerce să facă lumină. Acum, când este o anchetă penală în desfăşurare, mă îndoiesc că au ce face. Competenţelor se limitează sau încetează în momentul în care începe ancheta penală, căci Parlamentul sau orice comisie SRI, SIE îşi are bariera sau limita în momentul în care un dosar penal începe. (...) Nu văd ce ar face această comisie SRI în afară de atmosferă. Înţeleg că unii membri ai Comisiei SRI, în loc să-şi vadă de problemele şi de dosarele domniilor lor, speculează acest moment în defavoarea anchetei, dar fiecare are libertatea să spună ce vrea şi să emită orice părere doreşte", a conchis Gorghiu.

(S.A.)

----------

Actualizare 14:40 Sebastian Ghiţă, despre cazul Condrea: "Trebuie să le spunem oamenilor dacă a fost considerat de siguranţă naţională"

Comisia parlamentară de control asupra activităţii SRI trebuie să afle dacă în cazul Hexi Pharma - Dan Condrea a fost vorba de o situaţie de siguranţă naţională, a afirmat astăzi deputatul Sebastian Ghiţă, membru al comisiei.

"Am vorbit cu domnul preşedinte al comisiei şi aşa cum am şi declarat public sunt convins că astăzi trebuie să le spunem oamenilor, că de aia suntem în această comisie, în primul rând dacă acesta a fost considerat de siguranţă naţională. Cred că este primul lucru pe care trebuie să-l aflăm. Dacă da, când a fost emis mandatul, aşa cum ni s-a spus săptămâna trecută? Ce a conţinut el şi cum a fost pus în aplicare? Şi trebuie să venim cu suficiente detalii ca oamenii din România să nu creadă că instituţiile statului pot în vreun fel să existe, planând asupra lor suspiciuni de felul ăsta, totuşi a murit un om. Dacă acest caz nu a fost considerat de siguranţă naţională, haideţi să vedem ce-i caz de siguranţă naţională că vedem în România oameni arestaţi pentru o afacere mică şi doi lei greşiţi în contabilitate şi vedem de o lună acest caz în care parcă nu mai suntem noi, statul de drept, ăla care eram odată, parcă ne e frică să acţionăm sau parcă vrem să ascundem ceva", a declarat Ghiţă astăzi, la Parlament.

Întrebat de ce crede că a fost un caz de siguranţă naţională, Sebastian Ghiţă a răspuns: "Ca şi dumneavoastră, în ultima lună am citit cu atenţie ce a scris domnul Tolontan, ce au scris ceilalţi din presă şi când citeşti că zeci de mii de oameni, timp de 10 ani, s-au îmbolnăvit, femeile au pierdut sarcini, unii au rămas paralizaţi şi alţii au murit şi când vorbim despre numărul ăsta de persoane un singur exerciţiu de logică mă face să cred că acest caz trebuia să fie tratat ca siguranţă naţională".

Deputatul a mai afirmat că îşi menţine ideea că Dan Condrea a fost filat.

"Nu este vorba de mine, ci de orice om din România. Dacă dumneavoastră, într-o astfel de situaţie, vedeţi un om murind, nu ştim în ce condiţii, nu vă gândiţi că instituţiile trebuie ca automat, rapid şi cât se poate de detaliat să lămurească cum că în România nu mor oameni aşa din senin. (...) Aici nu mă poate convinge nimeni că în România, aşa cum ştiu eu că funcţionează instituţiile, un om aflat într-o aşa atenţie mediatică nu a avut măsuri de filaj, nu a fost ascultat, înregistrat, nu a avut înregistrări ambientale, vom verifica", a precizat Sebastian Ghiţă.

(S.A.)

----------

Actualizare 11:30 Parchetul General despre ancheta în cazul morţii lui Condrea

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, astăzi, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, a cauzei privind accidentul rutier în urma căruia ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

În seara zilei de duminică, o echipă mixtă formată din poliţişti şi criminalişti din cadrul I.P.J. Ilfov, coordonată de un procuror, s-a deplasat la locul accidentului pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Totodată, au fost identificaţi doi martori oculari care au fost audiaţi.

În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei, urmând a se dispune efectuarea unei expertize tehnice auto pentru stabilirea dinamicii şi a împrejurărilor producerii accidentului, autoturismul fiind ridicat şi transportat la sediul organelor de poliţie în vederea efectuării de cercetări.

Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, duminică, ora 18:30, în timp ce conducea un autoturism marca Opel din direcţia Buftea către Corbeanca, conducătorul auto a ieşit în afara carosabilului, izbindu-se violent de copacii de pe marginea drumului. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

În cursul zilei de astăzi se continuă cercetarea la faţa locului de către poliţişti şi experţi ai Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror, conform comunicatului.

(L.B.)

-----------

Actualizare 08:07 Condrea urma să fie reaudiat la PÎCCJ şi pus sub urmărire penală

Ancheta în acest dosar a fost preluată de procurori, care vor decide dacă încep urmărirea penală în rem, cel mai probabil în cursul zilei de luni.

Un procuror de la Parchetul Buftea a efectuat, duminică seara, cercetarea la faţa locului, iar anchetatorii au ridicat probe. Dosarul va fi preluat de procurorul care investighează şi cazul dezinfectanţilor diluaţi din spitale, în care Hexi Pharma a fost pusă sub acuzare.

Maşina în care s-ar fi aflat Condrea mergea cu o viteză de aproximativ 150 de kilometri pe oră, potrivit unei declaraţii făcute de un martor la faţa locului.

(L.B.)

-------------

Actualizare 07:55 Parchetul General va prelua luni ancheta privind accidentul în care şi-ar fi pierdut viaţa Dan Condrea

Un martor în cazul accidentului în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat duminică de poliţişti, urmând ca în cursul serii să fie audiată încă o persoană, a declarat Claudia Burada, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Conform acesteia, maşina implicată în accident a fost sigilată şi urmează să fie supusă unei expertize. Ea a susţinut că accidentul s-a produs pe drumul dinspre Corbeanca spre Buftea. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit în afara părţii carosabile, iar pe şosea oamenii legii nu au găsit urme de frânare, potrivit unor surse din presă.

''Luăm în calcul orice ipoteză. Autoturismul a fost sigilat. Este vorba de un bărbat de 39 de ani, conform documentelor găsite în afara autoturismului. Nu putem confirma identitatea acestuia, urmează proba ADN. Şoferul era decedat când au ajuns poliţiştii la faţa locului. O femeie a venit pentru a-l identifica. Există doi martori, un biciclist şi un şofer care a fost depăşit de victimă. A fost audiată o persoană, urmează cealaltă persoană. Evenimentul a fost sesizat la 18,47. S-a efectuat cercetarea la faţa locului. Expertiza auto urmează să stabilească viteza cu care rula şi alte detalii care ar putea duce la cauza accidentului. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii'', a adăugat oficialul IPJ Ilfov.

(L.B.)

-------------

Patronul firmei Hexi Pharma Dan Condrea a murit, duminică seara, în urma unui grav accident de maşină pe un drum din judeţul Ilfov, au declarat surse din rândul Poliţiei, citate de Mediafax.

Potrivit acestora, accidentul a fost anunţat în jurul orei 19.30 iar anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată.

Actele găsite în autoturism aparţin lui Dan Condrea, au declarat aceleaşi surse. La faţa locului a fost chemată soţia bărbatului care l-ar fi recunoscut după haine.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Cam putine informatii pentru un ziar asa bine informat cum este Bursa!?!

    Moartea pacientilor in spitale, banii care nu aduc fericirea, exista o conectie ?

    "Baietii destepti" din spatele lui Condrea rasufla usurati....mai au de trait si de cheltuit ! 

    1. confirm ce spui baieti din spate au desfacut sampania ca de obicei statul roman isi mai ia O TEAPA

    Sinucuderea este se pare ina sistemul de sanatate metoda dura de a inched tranzactiile. La fel s-a intamplat si la Polisano. Dupa sinucudere s-a mai cercetat ceva? Se juaca cel mai dur se pare in acest system.

    1. bani sint de mult afara vor recupera hirtii care te poti sterge cu ele fraierul era un om de paie un acar paun daca s-a sinucis cu adevarat a facuto de frica vezi cazul erbasu

    Cum de nu a fost arestat preventiv?

    1. l-au lucrat cei din umbra nu se poate sa ai 350 de spitale in contract cu firma ta si sa nu ai in spate niste politicieni super corupti era evident ca daca era arestat fraieru se apuca de scris asa ca i-au inchis gura daca l-a dus capul sa aibe documente pe la un prieten care sal le publice 'dupa moartea lui mai aflam ceva

      citind opiniile, constat aici, sau pe fb, sau aiurea ca nimeni nu ingjite galusca cu sinuciderea, si ca toata lumea considera ca in spatele acestui individ, ar fi de fapt, oameni din servicii. eu cred ca astia din servicii de s-au ocupat de toata treaba Hexi o fi din aia de pe vremea lui Ceausescu si or trai cu impresia ca noi suntem prosti, cum erau parintii nostri atu nci. citesc declaratiile procurorului general si ma crucesc de ce ineptii scoate asta pe gura, de zici ca explica proceduri penale la copii de gradinita. si as vrea sa urlu ca NU suntem atat de prosti pe cat ne credeti, ca ne dam seama ca exista o intelegere si o acoperire reciproca intre politicieni si servicii (vezi cum Iohannis apara SRI-ul) si ca pur si simplu stim.

      oare cel care a murit era Dan Condrea ?

      toti sefii din servicii au cite un job in umbra cind ai atitea informatii nu este 'pacat' sa nu le folosesti

      Accident ca si Printesa Daiana sa mori intr-un S Class.

    Da, da, a fost un acccident ;) Foarte convenabil momentul !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb