Patru administratori ai unor firme din Cluj, arestaţi pentru evaziune fiscală

E.D.
Anticorupţie / 10 iunie 2014

Patru administratori ai unor firme din Cluj a fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi de evaziune fiscală de 6 milioane lei, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Cluj.

Potrivit documentului, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au solicitat instanţei de judecată, în data de 5 iunie, arestarea preventivă a lui Marius Stănescu, Remus Constantin Condurache, Gabriel Danies Stupar şi Florin Ciprian Costea, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor patru inculpaţi, pentru o durată de 30 zile.

Procurorii susţin că inculpaţii, în calitate de administratori de fapt sau de drept ai unor societăţi comerciale, au participat la crearea unui circuit documentar prin care puneau în circulaţie TVA deductibil, făcând posibilă sustragerea de la plata impozitului a societăţilor comerciale favorizate, ce efectuau în fapt achiziţii de mărfuri intracomunitare.

Astfel, ei au întocmit în fals mai multe documente justificative, care erau înregistrate ulterior în contabilitatea societăţilor beneficiare, iar din sumele de bani rezultate din evaziune fiscală, o parte era reintrodusă în circuitul comercial, iar cea mai mare parte era transferată în mod repetat prin mai multe conturi bancare, aparţinând inculpaţilor, în final fiind retrase de aceştia direct de la bancă sau prin ATM, folosindu-se ca justificare explicaţii şi documente false.

În acelaşi dosar, procurorii au solicitat Tribunalului Cluj arestarea preventivă a inculpatei Rodica Şevchiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Propunerea Parchetului a fost respinsă de judecători, care au dispus în acest caz măsura preventivă a controlului judiciar.

Anchetatorii susţin că Rodica Şevchiu administra societăţile comerciale ce beneficiau de TVA-ul deductibil, impozit pus în circulaţie de cele patru persoane arestate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb