Patru miniştri, cu un picior afară din Guvern

Romna Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2005

Patru miniştri ai Cabinetului Tăriceanu vor fi reevaluaţi de premier la sfîrşitul acestei săptămîni. Doi dintre cei care vor trebui să dea socoteală în faţa şefului Executivului sînt reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal şi doi ai Partidului Democrat. Purtătorul de cuvînt al PNL, Eugen Nicolăes-cu, a anunţat ieri, după Biroul Permanent al partidului, că Delegaţia Permanentă va hotărî, joi, care dintre miniştrii liberali îşi vor pierde posturile. "Delegaţia Permanentă va asculta informările miniştrilor, rapoartele de activitate pe şase luni. Dacă se vor ivi situaţii în care un ministru să primească un vot de neîncredere din partea altor colegi, el ar putea fi demis în urma unui vot a delegaţiei", a explicat Nicolăescu.

Cele mai multe critici pentru activitatea depusă pînă la bilanţul de şase luni le-au primit liberalii Mircea Cinteză, de la sănătate, şi Ionuţ Popescu, de la finanţe. Miniştrii democraţi vizaţi de apropiata remaniere sînt Sulfina Barbu, de la mediu, şi Ene Dinga, de la integrare.

Dacă lui Mircea Cinteză i se reproşează că nu s-a priceput să gestioneze criza din sănătate, Sulfinei Barbu i se atribuie eşecul în gestionarea crizei inundaţiilor. În ceea ce priveşte politicia fiscală de care s-a ocupat liberalul Ionuţ Popescu, decizia premierului este mult mai grea. Şi asta pentru că cele mai multe măsuri adoptate de demnitar, în domeniul fiscalităţii, au avut la bază programul de guvernare al Alianţei. Cota unică de 16% - spre exemplu. Alte măsuri impuse de ministrul finanţelor, prin rectificarea bugetară sau prin stabilirea indicatorilor fiscali pe acest an, au fost impuse de Fondul Monetar Internaţional. Cu toa-te acestea, Ionuţ Popescu este criticat chiar şi de unii colegi de partid. Unul din motive ar fi gafa comunicării posibilei majorări a TVA.

Lui Ena Dinga i se reproşează lipsa de vizibilitate în spaţiul public, în condiţiile în care portofoliul său ar trebui să fie cel mai activ înainte de rezultatul raportului de monitorizare din toamnă, pe care îl va da publicităţii Comisia Europeană.

Purtătorul de cuvînt al PNL neagă, însă, că ar fi de actualitate discuţiile referitoare la remanierea guvernamentală, dar în acelaşi timp admite că, mîine şi poimîine, Delegaţia Permanentă şi Consiliul Naţional al PNL vor decide cîţi miniştri merg mai departe cu actualul Cabinet. Sursele noastre susţin, însă, că în această săptămînă urmează cîteva zile grele pentru unii membri ai cabinetului Tăriceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb