Pay Pal anunţă separarea de eBay şi listarea independentă pe NASDAQ

Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2015

Cea mai mare companie de procesare a plăţilor online la nivel global, PayPal Holdings, Inc. ("PayPal") (NASDAQ: PYPL), a anunţat încheierea separării de eBay Inc. ("eBay"), devenind o companie independentă, tranzacţionată public pe bursa americană NASDAQ, potrivit unui comunicat al companiei.

Dan Schulman, preşedinte şi CEO PayPal, s-a arătat încântat de listarea la bursă, care marchează începutul unui nou capitol:"Tehnologia mobilă transformă plăţile, astfel ca oamenii să îşi poată muta şi administra banii mai rapid, mai sigur şi mai convenabil decât în trecut.În calitate de companie independentă, considerăm că există o oportunitate imensă ca PayPal să îşi extindă rolul de partener al consumatorilor şi comercianţilor şi să ajute la conturarea industriei, în condiţiile în care banii se digitalizează în ritm accelerat".

Potrivit sursei citate, PayPal a procesat, anul trecut, un volum total de plăţi de 235 de miliarde de dolari şi a avut venituri de peste opt miliarde de dolari. De asemenea, compania a procesat un volum de plăţi mobile de 46 de miliarde de dolari. Compania deserveşte peste 169 de milioane de conturi active aparţinând clienţilor din 203 de pieţe din întreaga lume.

"Punem accentul pe consolidarea capacităţii noastre de a genera o creştere pe termen lung pentru companie şi pentru shareholderi", a mai precizat Dan Schulman. Potrivit acestuia, compania PayPal a fost listată pe NASDAQ sub acelaşi symbol - "PYPL" - înainte de a fi cumpărată de eBay Inc. în 2002, pentru 1,5 miliarde de dolari.

Conform termenilor separării, pe 17 iulie 2015, toţi cei care aveau acţiuni eBay la momentul separării, pe 8 iulie 2015, au primit o acţiune PayPal pentru fiecare acţiune obişnuită eBay deţinută. Nu au fost distribute alte tipuri de acţiuni PayPal, potrivit comunicatului companiei.

Începând cu 6 iulie, acţiunile PayPal au fost tranzacţionate sub rezerva "când sunt emise" pe NASDAQ, sub simbolul"PYPLV," ceea ce le-a permis investitorilor să tranzacţioneze dreptul de a primi acţiuni PayPal în momentul distribuţiei lor.Tranzacţionarea "atunci când sunt emise" pentru acţiunile normale s-a încheiat pe 17 iulie, la momentul închiderii bursei. Începând de azi (n.r. ieri), tranzacţionarea normală a acţiunilor PayPal pe NASDAQ a început sub simbolul "PYPL.", conform sursei amintite.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb