Preşedintele PC, Daniel Constantin, susţine că, în condiţiile actuale, în fruntea Ministerului Sănătăţii ar trebui să fie numită o persoană care să beneficieze de încredere politică foarte mare din partea coaliţiei.
Liderul PC a spus că persoana res-pectivă ar trebui să accepte această numire numai dacă bugetul va fi unul satisfăcător şi dacă reforma pe care acesta o gândeşte va fi sprijinită din punct de vedere politic.
"Altfel, nu putem decât să ne ducem cu gândul că această numire de la Ministerul Sănătăţii nu are interes către cetăţenii României ci un interes politic, al celor care se află astăzi, temporar, la guvernare", a mai spus preşedintele PC într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.
El a reiterat faptul că demisia lui Cseke Attila este un gest onorabil, dar pe care UDMR riscă să-l decredibilizeze.
Potrivit afirmaţiilor sale, UDMR are ocazia să demonstreze că îi pasă de cetăţeni şi de sănătatea electoratului din România.
Ministrul Cseke Attila a anunţat, joi, că demisionează din funcţie, nemulţumit de banii primiţi de Minis-terul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere, şi a precizat că în mandatul său a avut mai multe dis-pute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.
Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, pentru Mediafax, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus, precizând că Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.
Consiliul Operativ al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, care este directorul medical al Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, a declarat, ieri, pentru Mediafax preşedintele executiv al filialei, Szabo Odon.