PC susţine revocarea preşedinţilor Camerelor Legislativului

Ana Bâtcă
Ziarul BURSA #Politică / 12 august 2005

Reprezentanţii Partidului Conservator vor susţine intenţia colegilor din coaliţia de guvernămînt membri ai Alianţei PNL-PD de revocare a preşedinţilor celor două camere ale Legislativului, în condiţiile în care va fi găsită o soluţie constituţională de modificare a regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Bogdan Ciucă, purtătorul de cuvînt al Partidului Conservator, a declarat, ieri, că formaţiunea din care face parte a decis, conform înţelegerii la care au ajuns, miercuri, liderii coaliţiei guvernamentale, să susţină colegii de guvernare în problema revocării lui Adrian Năstase şi a lui Nicolae Văcăroiu, deoarece liberalii şi democraţii consideră că acest pas este urgent şi necesar, dar şi pentru faptul că membrii PC doresc detensionarea situaţiei şi evitarea unui posibil moment de criză a guvernării. Cu toate acestea, domnia sa a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată după şedinţa Biroului Permanent al formaţiunii, că PC nu doreşte schimbarea regulamentului Camerei Deputaţilor şi al Senatului în favoarea sau împotriva anumitor persoane, considerînd, pe de altă parte, că trebuie să existe o posibilitate legală de revocare a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, din moment ce este reglementată pînă şi revocarea preşedintelui ţării.

În ceea ce priveşte necesitatea schimbării preşedinţilor celor două camere ale Legislativului, domnul Ciucă este de părere că, de la începutul actualei legislaturi, au existat anumite nesincronizări în relaţiile dintre aceştia şi membrii coaliţiei de guvernămînt, care, însă, nu ar fi contat prea mult, argumentul principal pentru revocarea celor doi constînd în "anumite suspiciuni că, în ceea ce priveşte programul de guvernare, am putea fi frînaţi în unele proceduri".

Purtătorul de cuvînt al conservatorilor a recunoscut, însă, că, personal, nu ar are nici un reproş la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Potrivit înţelegerii dintre liderii coaliţiei de guvernămînt, aceştia şi-au declarat sprijinul de principiu pentru cîteva iniţiative legislative ale Partidului Conservator: reducerea la zero a TVA pentru produsele de bază, legea privind justificarea averilor, reprezentarea obligatorie în consiliile locale a cetăţenilor români în zonele unde aceştia sînt minoritari, precum şi anumite măsuri pentru sprijinirea capitalului autohton.

Referitor la aceste iniţiative, Bogdan Ciucă ne-a declarat că membrii PC nu au oferit susţinerea pentru revocarea preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului în schimbul promovării acestor iniţiative, ci doar "şi-au spus oful în legătură cu aceste aspecte", pe care le consideră perfectibile în faţa colegilor din coaliţia guvernamentală. Domnia sa ne-a mai spus că proiectul privind controlul averilor a fost depus la Senat, cel referitor la minorităţile naţionale a fost depus în Camera Deputaţilor, însă nici unul nu a fost încă discutat în comisii. În schimb, celelalte două iniţiative sînt în stadiul de proiect, fiind propuse doar în cadrul coaliţiei, ne-a precizat purtătorul de cuvînt al PC.

Domnia sa a mai menţionat că reducerea TVA la produsele de bază va fi analizată de experţii din Guvern pentru a se găsi soluţii astfel încît reducerea să se facă simţită pe piaţă.

În altă ordine de idei, Bogdan Ciucă a mai anunţat că liderul PC, Dan Voiculescu, a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să facă public numele ziaris-tului care l-a şantajat, deoarece, în caz contrar, adică "păstrînd sub tăcere numele celui care v-a sunat şi v-a ameninţat, aruncaţi o umbră nemeritată de neîncredere asupra întregii prese româneşti", se arată în scrisoare. (

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb