PD caută încă un înlocuitor pentru Adriean Videanu

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 17 martie 2005

Partidul Democrat nu s-a hotărît încă cu cine îl va înlocui pe Adriean Videanu în funcţia de vicepremier. Cu toate acestea, surse din PD arată că, cel puţin pînă acum, au fost nominalizate trei persoane care ar putea să ia locul vicepremierului, după ce acesta va intra în campania electorală pentru fotoliul Capitalei. Mîine este termenul limită pînă cînd Adriean Videanu urmă să îşi dea demisia din poziţia de negociator şef cu FMI.

Şi-a anunţat deja disponibilitatea pentru locul gol lăsat în Guvern, senatorul Radu Berceanu, care se pare însă că nu este agreat pentru acest post de Traian Băsescu. Preşedintele a repetat în nenumărate rînduri că nu vrea ca în actualul Guvern să fie cuprins vreun fost ministru din perioada 1996-2000.

O a doua opţiune este ministrul de interne, Vasile Blaga, care a avut, de altfel, acum două zile o întîlnire la ceas de noapte, cu Adriean Videanu şi cu preşedintele Traian Băsescu. Cea de-a treia opţiune vehiculată este pedistul de Hunedoara, Gheorghe Pogea.

Cu toate acestea, preşedintele interimar al PD, Emil Boc, nu a dorit să facă, ieri, după Biroul Permanent Naţional, nici un comentariu în acest sens. Domnia sa a precizat că nu poate să facă nici o nominalizare, din colegialitate faţă de cei care vor rata portofoliul în urma discuţiilor.

Emil Boc a arătat, însă, că decizia finală pentru desemnarea înlocuitorului lui Videanu, îi aparţine, conform Constituţiei, preşedintelui Traian Băsescu. Cu toate acestea, preşedintele PD a arătat că partidul va lua, totuşi, decizia politică de numire, pe care ulterior, preşedintele trebuie să o accepte.

Pe de altă parte, Emil Boc a explicat că în momentul de faţă, nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, în sensul reducerii unor portofolii, demers pentru care Guvernul are nevoie de acceptul Parlamentului. "Noi vom face, în cazul înlocuirii lui Videanu, o remaniere unu la unu iar pentru asta nu avem nevoie de aprobarea Parlamentului," a arătat preşedintele PD.

Emil Boc spune că întîlnirea Coaliţiei cu Traian Băsescu, pe tema alegerilor anticipate, va avea loc după întoarcerea preşedintelui din Franţa şi Germania, însă a subliniat că PD consideră încă o soluţie viabilă declanşarea alegerilor anticipate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb