PD critică deturnarea banilor de la sănătate

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 19 februarie 2004

Partidul Democrat solicită Guvernului să respecte Constituţia, care prevede că sumele reprezentînd contribuţiile la constituirea unor fonduri se folosesc numai potrivit destinaţiei acestora. Democraţii critică Guvernul că va schimba destinaţia unei părţi din contribuţiile de la fondul de sănătate. Liderul deputaţilor PD, Emil Boc, a arătat ieri, într-o conferinţă de presă, că, după cum se ştie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a solicitat pentru anul 2004 un buget de aproape 85.000 de miliarde de lei, însă Ministerul de Finanţe a stabilit că în sistemul de asigurări nu pot intra decît 64.000 de miliarde de lei. "Dacă CNAS reuşeşte să colecteze, aşa cum estimează, 85.000 de miliarde şi nu cheltuie decît 64.000 de miliarde, rezultă un excedent de 21.000 de miliarde de lei, care vor fi deturnaţi către alte destinaţii", a afirmat Emil Boc.

Deputatul PD a menţionat că a existat şi precedentul din 2003, cînd CNAS a colectat pes-te 56.000 de miliarde de lei, dar nu a cheltuit din cauza res-tricţiilor impuse de Guvern, decît 48.000 de miliarde, excedentul ridicîndu-se la 8.000 de miliarde de lei, care au fost folosiţi de Executiv în alte domenii. "În anul 2002, excedentul a depăşit 15.000 de miliarde de lei, în condiţiile în care ultimii trei ani au fost, pentru sănătate, cei mai negri din ultima jumătate de secol", a afirmat liderul democrat. Mai mult, PD crede că în acest an, pentru medicamentele gratuite şi compensate s-a alocat o sumă mai mică cu 7,8% decît în 2003.

"Este nepermis ca Guvernul să reducă cheltuielile cu sănătatea cetăţenilor, care achită lunar asigurările de sănătate, în timp ce datorii precum cele ale lui Corneliu Iacobov către bugetul de stat au o valoare totală de peste 7.000 de miliarde de lei", a afirmat Emil Boc, arătînd că există distorsiuni grave în politica Guvernului Năstase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb