PD, gata să lase Internaţionala Socialistă pentru Partidul Popular European

Iulia Niţescu
Ziarul BURSA #Politică / 25 februarie 2005

Supărarea democraţilor pe colegii socialişti a fost cauzată de faptul că, în perioada electorală 2004, aceştia s-au afişat numai cu candidaţii PSD, ignorîndu-l pe Traian Băsescu

Reprezentanţii PD sînt supăraţi pe liderii Internaţionalei Socialiste (IS), structură la care PD este afiliat, pentru că la alegerile de anul trecut au susţinut fără rezerve PSD, res-pectiv pe Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Mai mult, PD, prin vocea vicepreşedintelui Radu Berceanu, susţine că se consideră nedreptăţit, întrucît "reprezentanţii IS care au venit la Bucureşti au stat numai cu PSD şi l-au sprijinit pe faţă pe candidatul acestui partid la Primăria Capitalei, fără să trea-că şi pe la PD. Situaţia s-a repetat şi la alegerile generale". Aceste nemulţumiri se numără printre motivele pentru care PD nu a onorat invitaţia făcută de Partidul Socialiştilor Europeni (PSE) de a participa la o reuniune organizată ieri, la Stockholm.

Radu Berceanu apreciază că problemele apărute în relaţia cu IS trebuie clarificate cît mai repede, însă reuniunea de la Stockholm nu putea reprezenta un bun prilej pentru astfel de discuţii. Mai mult, Berceanu susţine că PD nu a avut pe cine să delege pentru participarea la reuniunea PSE. "Nu puteam să trimitem anumite persoane cu un nivel necorespunzător", spune Radu Berceanu, explicînd că Adriean Videanu, vicepreşedinte al partidului şi ministru de stat, este plecat la Bruxelles, în timp ce alţi lideri ai partidului sînt ocupaţi cu activitatea din Parlament.

Liderul PD a infirmat faptul că Sorin Frunzăverde, vicepreşedintele partidului pe probleme de politică externă, s-ar afla la o întîlnire cu reprezentanţi ai Partidului Popular European. Totuşi, Radu Berceanu a recunos-cut că, după alegerea noilor structuri de conducere ale partidului, reprezentanţii PD vor avea discuţii cu liderii PPE, mai ales că "între doctrina populară şi cea socilaistă nu sînt prea mari diferenţe". În acelaşi timp, surse din cadrul PD ne-au confirmat că liderii democraţi şi cei ai PPE sînt pe punctul de a bate palma pentru a crea viitorul partid popular din România în jurul PD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb