PD-L decide, astăzi, soarta ministrului Ridzi

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 6 iulie 2009

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat că nu demisionează.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat că nu demisionează.

Liberal-democraţii vor dezbate, astăzi, în cadrul Biroului Permanent, soarta ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Ministrul Tineretului face obiectul unei anchete parlamentare şi al verificărilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Ambele instituţii investighează modul în care ministerul de resort a cheltuit banii publici cu organizarea Zilei Tineretului, pe 2 mai.

Vineri, pe agenţiile de ştiri a circulat o ştire, conform căreia PD-L i-ar fi găsit deja un înlocuitor lui Ridzi, din pricina scandalului mediatic ce a dus la un prejudiciu de imagine pentru partid.

Surse citate de agenţia NewsIn susţin că, indiferent dacă DNA va decide sau nu începerea urmăririi penale, în intenţia de a atenua deficitul de imagine încasat de partid în timpul scandalului "Zilele Tineretului", liderii PD-L o vor schimba pe Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a dezminţit, vineri, printr-un comunicat, că ar demisiona de la şefia Tineretului şi Sportului.

La rândul său, liderul PD-L, şeful Guvernului, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că "orice ministru al PD-L, care va fi cercetat de DNA, nu va beneficia de un scut din partea partidului în raport cu justiţia".

Boc a dat, astfel, de înţeles că formaţiunea sa s-ar putea dispensa de Monica Iacob Ridzi în funcţie de deciziile procurorilor DNA.

Premierul a declarat: "Vă spun un lucru foarte clar şi foarte simplu: orice ministru în legătură cu care se va cere urmărirea penală va fi demis în acea zi. În rest, autorităţile să-şi facă datoria, nimeni nu e mai presus de lege".

Mai mult decât atât, întrebat dacă a fost contactat de preşedintele Traian Băsescu în acest caz, Boc a replicat că nu a primit niciun telefon de la preşedinte.

În interiorul PD-L, opiniile în cazul Ridzi sunt împărţite.

Preşedintele organizaţiei de femei a PD-L, Sulfina Barbu, consideră că Ridzi nu ar trebui să demisioneze şi că partidul este cel care ar trebui să ia o decizie în privinţa sa.

Sulfina Barbu a admis că scandalul creat în jurul cheltuirii sumei de 630.000 de euro din bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pentru organizarea "Zilelor Tineretului" a adus prejudicii de imagine PD-L.

La rândul său, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat că formaţiunea îi aşteaptă pe liderii care au altă părere în cazul Ridzi să şi-o exprime luni în Biroul Permanent.

Întrebat dacă nu consideră că menţinerea ministrului în funcţie aduce prejudicii de imagine partidului, aşa cum au susţinut alţi lideri ai PD-L, secretarul general al formaţiunii democrat-liberale a declarat că susţine poziţia partidului (n.r. de a nu se pronunţa până la decizia DNA) şi a precizat că îi aşteaptă pe cei care au o altă părere să îşi spună punctul de vedere, luni, în Biroul Permanent, şi nu la televizor.

În schimb, alţi lideri PD-L îi impută ministrului Ridzi că a avut o comunicare defectuoasă care a condus la iritarea presei şi a Comisiei de anchetă , fapt care a adus prejudicii de imagine prea mari partidului.

Aceştia sunt liderii care ar fi de acord cu demisia sau demiterea lui Ridzi.

Însă cei mai mulţi democrat-liberali sunt de părere că o soluţie în acest sens trebuie adoptată astăzi.

Vicepreşedintele PD-L Petru Filip susţine că Biroul Permanent Naţional al partidului trebuie să ia o decizie clară în legătură cu ministrul Monica Iacob Ridzi pentru a pune capăt poziţiilor "disparate" ale unor lideri ai partidului, care riscă să dăuneze imaginii publice a partidului.

Radu Filip a explicat: "O decizie trebuie luată. Cred că trebuie să fie o decizie a Biroului Permanent Naţional asumată oficial prin vot, astfel încât orice astfel de repercusiune de imagine să fie asumată de partid. Biroul Permanent va trebui să ia în discuţie modul în care se poziţionează. Altfel vor fi păreri disparate şi individuale ale unor lideri ai PD-L".

Conform spuselor sale, Biroul Permanent are obligaţia să ia decizia aceasta deoarece tot Biroul a decis să susţină persoanele nominalizate pentru funcţiile de miniştri. "Biroul Permanent i-a asumat pe fiecare dintre ei, la vremea respectivă", a conchis vicepreşedintele PD-L.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb