Liderul PD-L, Emil Boc, a anunţat că democrat-liberalii vor depune, azi, o moţiune simplă pe tema educaţiei şi a precizat că partidul este "deschis" să transforme acest demers într-o moţiune de cenzură dacă PSD sau alte partide au voinţă politică.
Liderul PD-L, Emil Boc, a anunţat, ieri, după şedinţa conducerii democrat-liberale că partidul va depune, azi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema educaţiei în care critică modul prin care liberalii şi Ministrul Adomniţei au gestionat domeniul.
Liderul PD-L a precizat că democrat-liberalii îi solicită premierului să propună preşedintelui României schimbarea din funcţie a ministrului Adomniţei pentru "incapacitatea de a gestiona Ministerul Educaţiei şi pentru utilizarea în interes de partid şi personal a banilor publici".
Boc a precizat că, dacă un alt partid sau alte formaţiuni politice vor iniţia la rândul lor moţiuni simple pe aceeaşi temă, democrat-liberalii sunt "deschişi să transforme moţiunea simplă pe educaţie în moţiune de cenzură".
Liderul PD-L a subliniat că niciun demers antiguvernamental nu poate trece fără "să aibă suportul PSD" şi a precizat că deşi s-ar putea strânge semnăturile pentru a iniţia o moţiune de cenzură, "important este să ai voturile ca să o treci".
"Dacă va exista o voinţă politică de a transforma moţiunile simple pe educaţie în moţiune de cenzură vom merge mai departe cu un asemenea demers", a afirmat Boc.
Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al parlamentarilor.
Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea moţiunii de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
Pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură este nevoie de 116 semnături, în condiţiile în care PD-L are în total un număr de 98 de parlamentari.