PD reclamă blocarea procesului de descentralizare

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2007

PD reclamă blocarea procesului de descentralizare

Secretarul general al PD, fostul ministru de Interne Vasile Blaga, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că, în ciuda faptului că există cadru legislativ, la ora actuală procesul de descentralizare este blocat. Liderul democrat a solicitat Guvernului să se aplece "cu maximă operativitate" asupra proiectelor privind descentralizarea. Secretarul general al PD a arătat că, prin proiectele de lege privind descentralizarea, s-a eliminat veriga politică, referindu-se la Consiliile Judeţene, precizând, totodată, că descentralizarea nu va fi dorită niciodată de reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

"Dacă nu se intră puternic în Ministerul Finanţelor, niciodată nu va fi descentralizare, pentru că acolo sunt sute şi sute de directori care ar merge la serviciu fără salariu", a afirmat Vasile Blaga. El a precizat că, în momentul în care se va realiza o descentralizare reală a administraţiei publice, se vor face mari economii de fonduri pentru că acestea ar fi utilizate mai eficient.

"Acum unde s-a ajuns în Consiliile Judeţene cu tot ce înseamnă protecţia copilului? O să observăm că, în acest moment, sunt aproape o sută de mii de angajaţi în Consiliile Judeţene la tot atâţia copii şi s-a ajuns să se cumpere, în unele judeţe pătrunjelul la preţ de orhidee, în timp ce presa arată că, în Giurgiu, copiii mor de foame în cămin", a mai spus liderul democrat. Vasile Blaga a ţinut să reamintească faptul că, în campania electorală din 2004, una dintre temele de forţă ale Alianţei D.A. a reprezentat-o depolitizarea administraţiei publice, cu tot cu descentralizare şi întărirea autonomiei locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb