PE FONDUL PANDEMIEI Băncile din China vor înregistra prima scădere a profitului lor semestrial din ultimul deceniu

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 august 2020

Unele dintre cele mai mari bănci din China urmează să anunţe prima scădere a profiturilor lor semestriale de după criza financiară globală, lovite fiind de creşterea datoriilor neperformante şi a provizioanelor, în contextul pandemiei de coronavirus, conform analiştilor.

Primele cinci mari bănci de stat din ţara asiatică, printre care giganţii Industrial & Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB) şi Bank of China (BoC), sunt aşteptate să îşi raporteze la data de 28 august rezultatele financiare aferente primelor şase luni din 2020, anunţă marketscreener.com.

"Sunt multe semne care indică faptul că băncile din China sunt supuse unor presiuni mari", declară Hong Hao, şeful departamentului de cercetare din cadrul BoCom International, care adaugă: "Pandemia a lovit sever afacerile mici, bilanţurile contabile ale acestora nu vor arăta bine".

Conform datelor Comisiei de reglementare a sectorului bancar şi asigurăilor din China (CBIRC), băncile comerciale din ţară şi-au redus cu 9,4% profiturile nete în primul semestru din anul curent, iar cele mai mari şase dintre acestea au consemnat scăderea câştigurilor cu 12%, în ritm anual.

În luna iunie, Guvernul din China anunţa că autorităţile vor îndemna instituţiile financiare să sacrifice profituri de 1,5 trilioane de yuani (212 miliarde de dolari) anul acesta ca să susţină companiile de toate tipurile prin reducerea ratelor şi a comisioanelor, respectiv prin amânarea rambursării împrumuturilor.

Autoritatea de reglementare bancară le-a cerut unor creditori de stat să înregistreze cifra reală a creditelor neperformante în bilanţurile lor şi să crească sumele tampon pentru acoperirea datoriilor din prima jumătate a anului, ceea ce va afecta profiturile acestor instituţii, conform unor surse bancare citate de Reuters.

Într-o decizie rară, unele societăţi de brokeraj de top din China şi-au anulat prognozele privind câştigurile băncilor în primul semestru. Un analist citat de Reuters spune că acest lucru este determinat de incertitudinile legate de profiturile pe care fiecare bancă le poate sacrifica pentru economia reală.

Unele bănci mai mici din China sunt, de asemenea, îndemnate de către autoritatea de reglementare să ia măsuri, precum reducerea salariilor bancherilor, în vederea creşterii bilanţurilor pentru "zile grele".

Luna aceasta, agenţia de ştiri de stat Xinhua informa că industria bancară din China este aşteptată să vândă credite nepeformante de 3,4 trilioane de yuani (490 de miliarde de dolari) în 2020, în contextul în care economia slăbită de pandemie este supusă multor riscuri financiare.

De menţionat că, pentru trimestrul încheiat la data de 30 iunie, China a raportat o creştere economică de 3,2%, în ritm anual, inversând astfel contracţia de 6,8% din trimestrul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb