ZIARUL BURSA

25 august 2020
Ediţia din 19.10.2024
30 de ani ai ziarului BURSA, în viziunea lui Eugen Mihăescu

30 de ani ai ziarului BURSA, în viziunea lui Eugen Mihăescu

BURSAMedia-Advertising / 25 august 2020

Faimosul pictor şi grafician Eugen Mihăescu (prozator, publicist, om politic; profesor de "Teoria ideii în artă" la New York şi membru al Academiei Române) a trimis Redacţiei noastre schiţa unei idei pentru ilustraţia la ediţia de aniversare a treizeci de ani de la primul număr al ziarului BURSA, apărut la 10 august 1990.

Felicitări adresate Ziarului BURSA

Felicitări adresate Ziarului BURSA

Media-Advertising / 25 august 2020

Stimate Domnule Florian Goldstein

Ziarul Bursa, în cei 30 de ani de existenţă, a reprezentat pentru mediul de afaceri, pentru pieţele financiare bancare şi nebancare, precum şi pentru investitori şi consumatori de produse financiare locul din presă în care s-a spus adevărul.

Criterii politice versus criterii tehnice, în bătălia pentru tehnologia viitorului

REGLEMENTAREA LEGISLATIVĂ A TEHNOLOGIEI 5G ÎNCINGE SPIRITELE Criterii politice versus criterii tehnice, în bătălia pentru tehnologia viitorului

George MarinescuPolitică / 25 august 2020

Marian Murguleţ, CIO Guvernamental: "În afară de poziţiile comune cu Uniunea Europeană şi SUA, România va avea şi o poziţie proprie în domeniul 5G"  

Corneliu Mănescu, director în cadrul MTIC: "Nu pornim de la nicio ipoteză că există în acest moment o interferenţă din partea unui stat străin cu privire la reţele 5G"

Dan Cîmpean, director general al CERT-RO: "Credem că la momentul actual niciunul dintre furnizorii de echipamente din ţara noastră nu se află în situaţiile enumerate de proiectul de lege"

Ion Dragne, avocat: "Criteriile impuse sunt nontehnice, sunt politice, subiective, iar conţinutul lor în sine reprezintă o mostră de neclaritate"

Implementarea tehnologiei 5G în ţara noastră reprezintă un cartof fierbinte, pentru care în ultimii trei ani nu au găsit soluţii nici guvernările social-democrate şi nici guvernarea liberală.

Joe Biden

SONDAJ CNBC: Majoritatea analiştilor prevăd o victorie a lui Biden, în noiembrie

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 25 august 2020

Jumătate din cei chestionaţi se aşteaptă ca S&P 500 să scadă, în prima lună de după alegeri 

Majoritatea strategilor de piaţă chestionaţi de CNBC se aşteaptă ca democratul Joe Biden să câştige în noiembrie alegerile prezidenţiale din Statele Unite, dar au opinii semnificativ împărţite în ceea ce priveşte însemnătatea deznodământului alegerilor pentru Bursa din SUA, se arată într-un articol de ieri al publicaţiei americane.

Trei burse noi în SUA, concurente pentru NYSE şi Nasdaq

Trei burse noi în SUA, concurente pentru NYSE şi Nasdaq

A.V.Internaţional / 25 august 2020

Long Term Stock Exchange, aşteptată să fie lansată săptămâna aceasta, Members Exchange şi MIAX Pearl Equities - în septembrie 

Trei burse de valori noi vor fi lansate în curând, în Statele Unite ale Americii, acestea urmând să reducă din cota de piaţă a giganţilor New York Stock Exchange (NYSE) şi Nasdaq Inc., care au avut beneficii majore de pe urma volumelor mari de tranzacţii din timpul pandemiei de coronavirus.

Războiul iepurilor

Cătălin AvramescuEditorial / 25 august 2020

Cătălin Avramescu

Am primit un mesaj să mă uit pe un canal de televiziune al cărui nume prefer să nu îl menţionez. Afacere grea. Televizorul meu nu este, pur şi simplu, setat să prindă aşa ceva. Dar pentru că am înţeles că acolo se petrece ceva memorabil (în sensul rău), am butonat dispozitivul până ce am prins canalul. Într-adevăr, chiar şi după standardele jalnice ale postului, ce se petrecea acolo era inacceptabil. O candidată la o primărie de sector făcea albie de porci o altă candidată.

CORONAVIRUS Tratament cu plasmă şi la Spitalul Judeţean Buzău

Ana FeleaMiscellanea / 25 august 2020

La patru luni după prima recoltare făcută de Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău, tratamentul cu plasmă hiperimună se poate face şi în Spitalul Judeţean din municipiul Buzău. Unitatea medical, care are două secţii exterioare, cu aproximativ o sută de paturi, transformate în spaţii destinate pacienţilor COVID-19, a primit în 6 august acordul Ministerului Sănătăţii pentru a putea face tranfuzii cu plasmă hiperimună recoltată de la pacienţii care s-au vindecat de infecţia cu SARS-CoV-2.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut pozitiv de săptămână pentru indici

BVB Debut pozitiv de săptămână pentru indici

A. I.Piaţa de Capital / 25 august 2020

Acţiunile Banca Transilvania - liderul topului lichidităţii 

Săptămâna de tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a început cu aprecieri pentru majoritatea indicilor, într-un mediu dominat de creşteri în pieţele europene şi a celor...

MACRO NEWSLETTER 25 August 2020

MACRO NEWSLETTER 25 August 2020

Macroeconomie / 25 august 2020

Preţurile producătorilor industriali din Finlanda şi-au accelerat scăderea anuală în iulie 2020, până la 5%, de la 4,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după o creştere de 1,8% în luna anterioară. Preţurile din industria...

Moţiunea de cenzură aşteaptă "calendele" PSD

G.M.Politică / 25 august 2020

Parlamentarii social-democraţi ar trebui să stabilească, astăzi, calendarul dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură depusă împotriva guvernului Orban şi citită în plenul Legislativului de săptămâna trecută.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo