PE MĂSURĂ CE PERSPECTIVELE ECONOMICE MONDIALE SE ÎNRĂUTĂŢESC: Preţul petrolului scade cu 1,6 procente

Laura Albu
Internaţional / 8 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Preţul petrolului a scăzut astăzi cu 1,6%, pe fondul înrăutăţirii perspectivelor economice mondiale, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a avertizat asupra deprecierii continue, iar noile date au arătat că importurile şi exporturile chineze au scăzut luna trecută, informează Reuters.

Numeroasele surse de petrol din S.U.A. şi piaţa instabilă au generat o pierdere a etalonului Brent de 1,08 dolari, sau 1,6%, la 65,22 dolari / baril.

Cotaţiile celor de la West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 78 de cenţi, sau cu 1,4%, la 55,88 USD, mai scrie Reuters.

Pieţele financiare, inclusiv contractele futers cu ţiţei, au primit o lovitură după declaraţiile de ieri ale preşedintelui BCE, Mario Draghi. Acesta a spus că economia europeană se află "într-o perioadă de slăbiciune continuă şi incertitudine perpetuă".

Slăbiciunea economică a Europei este cauzată şi de încetinirea economiei asiatice.

Până în prezent, cererea de petrol s-a menţinut, în special în China, unde importurile de ţiţei rămân la nivelul de 10 milioane de barili pe zi (bpd). Cu toate acestea, o încetinire a creşterii economice ar putea dăuna cererii de combustibil şi ar pune presiune asupra preţurilor. Exporturile din februarie, exprimate în dolari americani, au scăzut cu 21% faţă de anul precedent, reprezentând cea mai mare scădere în ultimii trei ani şi totodată slăbire mult mai accentuată faţă de aşteptările analiştilor, în timp ce importurile au scăzut cu 5,2%.

Pe partea de aprovizionare, petrolul brut a primit sprijin în acest an prin intermediul reducerilor costurilor de producţie realizate de Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol (OPEC).

Dar aceste eforturi sunt subminate de creşterea producţiei de ţiţei din S.U.A., care a crescut cu peste 2 milioane bpd de la începutul anului 2018 la un nivel fără precedent de 12,1 milioane bpd. Asta face din America cel mai mare producător din lume, înainte de Rusia şi Arabia Saudită.

Banca de investiţii Jefferies a declarat ieri, că creşterea producţiei din S.U.A. a fost în mare parte alimentată de producţia de şisturi onshore, care recent a beneficiat de investiţii din partea companiilor petrol, Exxon Mobil şi Chevron, mai scrie Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7319
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3448
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur400.2435

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb