Pedepsele asupra criminalilor de război; Cine le va aplica?

Internaţional / 5 martie 2022

Fotografie din timpul procesului de la Nurnberg început în 1945 dupa cel de-al Doilea Război Mondial

Fotografie din timpul procesului de la Nurnberg început în 1945 dupa cel de-al Doilea Război Mondial

"Opreşte-te şi nu te mişca! Eu te-am născut, eu te omor!, spuse Taras şi, făcând un pas înapoi, îi luă pistolul de pe umăr."

N.V. Gogol. "Taras Bulba"

Am citit: "Ucraina se aşteaptă la propriile sale procese de la Nurnberg", a spus Oleg Matveychev, deputat al Dumei de Stat din Rusia Unită".

Chiar crede că el personal nu se aşteaptă la ceva asemănător?

Nimic?

Într-un articol anterior, am arătat că actele persoanelor care ocupă acum "ca urmare a alegerilor sau prin numire, funcţii publice în serviciul public al Federaţiei Ruse", şi anume: "Preşedintele Federaţiei Ruse, Premierul Federaţiei Ruse. Guvernul Federaţiei Ruse, preşedinţii camerelor Adunării Federale a Federaţiei Ruse, deputaţii, miniştrii, judecătorii - funcţii publice de categoria "A" - se încadrează în dreptul infracţiunilor prevăzute de articolele 353 şi 354 din Codul penal al Federaţiei Ruse. Dar se pune întrebarea - cine îi va întemniţa, chiar cei care au cerut un război de agresivitate? Cine îi va condamna şi îi va întemniţa dacă tocmai aceia au toată puterea?

Cât timp vor avea această putere?

Stalin a dezvoltat economia URSS pe propria sa piaţă, cu alte cuvinte, economia URSS era menită în primul rând să-şi asigure propriii cetăţeni, iar URSS a participat la comerţul mondial cu ceea ce a mai rămas. Prin urmare, blocada nu a fost teribilă pentru Uniunea Sovietică - a produs totul pentru sine şi, de asemenea, a produs o grămadă de lucruri diferite pentru întreaga lume, permiteţi-mi să vă reamintesc că în anii 70 fiecare a doua aeronavă din lume era sovietică. Şi pentru această producţie, URSS avea deja atât ingineri calificaţi, cât şi muncitori cu experienţă.

Prin urmare, indiferent ce blocaj a introdus Occidentul, iar în URSS nicio întreprindere nu s-a oprit, nicio persoană nu a primit un salariu sau pensie mai puţin, cursul rublei la preţurile din magazine nu a scăzut nici măcar un ban.

Chiar şi până la sfârşitul său, URSS a produs 17,9% din produsele de inginerie mondiale, dintre care 22% din producţia mondială de maşini-unelte, 46% din combine agricole, 11,3% din echipamentele pentru industria alimentară, 63,2% din echipamentele electrice, 27% din avioane, până la 50% din echipamente militare, 21% din camioane.

În plus, Uniunea Sovietică a fost unul dintre cei mai mari furnizori de produse de inginerie, iar calitatea înaltă a echipamentelor sovietice a fost evidenţiată de faptul că 35% din industriile de bază ale RPDC au lucrat la el, 36% - India, 45% - Iran, 65% - Pakistan, 20% - Turcia, 50% - Algeria, 25% - Egipt, 50% - Libia.

Pentru piaţa internă şi pentru export, URSS a produs în 1990-1991. (pe an) 13,2 miliarde de metri pătraţi de ţesătură, sau 37,8 metri pătraţi. m de persoană (pentru comparaţie: Germania - 32 mp de persoană). Inclusiv 75% din producţia mondială de in şi mătase, 12%, bumbac 13% şi lână - 19% - 2,6 metri pătraţi. m de persoană (pentru comparaţie: Germania - 2,4 mp, SUA - 0,7 mp). Tricotajele din URSS au produs 22% din lume, adică de 2,5 ori mai mult decât Japonia. Pantofii din piele sunt produse de 4 ori mai mult decât în ​​China, de 6 ori mai mult decât în ​​SUA, de 3 ori mai mult decât în ​​Japonia.

Chiar şi în ultimul an, 1991, producţia de maşini de spălat rufe în URSS a crescut în continuare cu 5%, magnetofone cu 8%, aspiratoare cu 7%, maşini de tocat carne cu 3,5%, casetofone radio cu 3,4%, maşini de cusut de tipul Zigzag cu 2%, iar restul s-au menţinut aproximativ la nivelul anilor 1989-1990. URSS a produs 9-10 milioane de televizoare (10,9% din producţia mondială, Germania - 5 milioane, Japonia - 12 milioane). Aspiratoare electrice - 6 milioane de bucăţi. (12,4% din producţia mondială, Japonia - 6,6 milioane, Germania - 4,6 milioane). Am produs 16 milioane de fiare de călcat. (15% din producţia mondială), frigidere - 6,5 milioane de unităţi. (17,4% din producţia mondială, Japonia - 5 milioane), maşini de spălat - 6 milioane (12,6% din producţia mondială, Japonia - 4 milioane, Germania - 2 milioane), aparate foto - 3 milioane de unităţi. (4,4% din producţia mondială), ore - 72 milioane bucăţi. (17,1% din producţia mondială). În 1991, mai existau ingineri şi muncitori sovietici.

Pentru cei care înţeleg cifrele, totul ar trebui să fie clar din datele de aici, iar pentru cei care nu sunt obişnuiţi să lucreze cu ele, voi spune că acestea sunt volume fenomenal de uriaşe şi, în consecinţă, URSS cu inginerii şi muncitorii săi nu a avut teama de nici un blocaj. Ar fi putut face totul singuri. Si unde sunt acesti ingineri si muncitori astazi??

Şi astăzi Rusia a devenit un apendice al materiilor prime şi, chiar şi cu nevoia slabă de astăzi de maşini-unelte, importurile de maşini-unelte pentru prelucrarea metalelor s-au ridicat la 90%! Pentru alte tipuri de echipamente - chimice, imprimare şi textile - dependenţă de import a crescut de la 60% la 80%.

Mai mult, nivelul echipamentelor şi tehnologiei casnice devine extrem de mizerabil. Potrivit Organizaţiei Mondiale pentru Robotică (IFR), în 2016, erau 74 de industriali roboţi industriali pentru fiecare 10.000 de lucrători din lume. Dar dacă în Coreea de Sud există 631 de roboţi la 10 mii de muncitori, în Singapore - 488 şi în SUA - 180, atunci în Rusia sunt doar trei. Şi în urmă cu câţiva ani, ultimul atelier care a făcut roboţi industriali a fost închis în Rusia, iar acum producţia lor în masă în Federaţia Rusă este complet absentă.

Aceeaşi situaţie mizerabilă este şi în industria spaţiala sau aviaţie, care şi astăzi încearcă doar să aducă în minte rămăşiţele mostenite de la URSS. Iată un mesaj din 2019, la care nu ştiam ce să fac - să râd sau să plâng? Se pare că în Federaţia Rusă, în diferite depozite, din anumite motive, până la 420 de avioane Yak-40 din 1011 construite la un moment dat în URSS au fost păstrate (şi nu casate). Avioanele aveau 55 de ani! Şi au vrut să le exhumeze şi să modernizeze aceste rămăşiţe netăiate ale lui Yak-40. Ei bine, zboară-le!

În curând, crucişătorul "Aurora" va deveni principala forţă de lovitură a Flotei Baltice.

Astăzi, baza atât a tehnologiei, cât şi a armelor este electronica de înaltă tehnologie. Coreea de Nord a pus stăpânire, deja, asupra producţiei atât a laptopurilor, cât şi a telefoanelor pe bazele ei proprii. Şi Rusia?

Fostul ministru rus al comunicaţiilor L. Reiman nu numai că a absolvit Institutul Electrotehnic de Comunicaţii din Leningrad, ci a lucrat apoi timp de 15 ani la centrala telefonică din Leningrad. Şi, cu toate acestea, până şi Reiman a arătat tuturor până la limită dezvoltarea mentală şi profesională a miniştrilor ruşi ca lideri, a arătat că a fi membru al guvernului rus este un stigmat!

Reiman a luat un împrumut de 815 milioane de euro în 2008, a creat compania Angstrem-T şi a promis în 2012 să construiască o fabrică pentru producţia de microcircuite conform standardelor tehnologice 130 - 90 nm, cu perspectiva dezvoltării şi trecerii la nivelul de 65 nm. Desigur, el a devenit şi proprietarul viitoarei fabrici - acest lucru este sacru în Rusia. A construit, săracul, a construit, dar după 10 ani, până în 2018, a reuşit să înceapă producţia doar pe tehnologie de 90 de nanometri. Cu toate acestea, până în acest an, aceste produse erau deja atât de vechi încât compania Angstrem-T a fost nevoită să dea faliment complet.

Dar "managerii" moderni nu renunţă! Vnesheconombank a Federaţiei Ruse a angajat câteva zeci de specialişti taiwanezi pentru un salariu uriaş pentru a-i muta împreună cu familiile în Rusia... dar pe 22 februarie 2022, Statele Unite au impus sancţiuni operaţiunilor cu Angstrem JSC. Cortina!

Aplauze!

Nu am cuvinte!

Timp de paisprezece ani au încercat să construiască şi să lanseze producţia, ceea ce ar fi durat trei ani în URSS!

Şi tot nu a început!

Proşti exemplari!

Cititorii, cel mai probabil, nu văd acest lucru, dar guvernul şi bancherii Rusiei de astăzi nu sunt specialişti, aceasta este un fel de anecdotă.

Şi astăzi, proştii-"analiştii" se consolează cu maxime precum:

"Blocada economică poate juca chiar un rol pozitiv. Acest lucru va stimula dezvoltarea economiei proprii, construirea de instalaţii pentru prelucrarea materiilor prime. Noile legături economice vor fi consolidate. China va inunda cu produsele sale. La început, desigur, va fi un şoc şi va fi dificil pentru câţiva ani, dar Rusia are experienţă in a supravieţui blocadei."

Ce experienţă aveţi?

Tu, începând de la "perdisent" [n.t. - perdanti], terminând cu cei mai deştepţi bloggeri, toată viaţa ta ai făcut doar "bubu" în toaletă. Foloseşti această experienţă? Cine îţi va dezvolta economia - "merchandiseri" şi paznici de supermarket? "Oameni de ştiinţă" neputincioşi care nu au putut să expună escrocheria cu coronavirus, practic imbecilă? "Samurai de birou" care aşteaptă vinerea să bea bere? Vor crea ei producţia notoriei "substituţii de import"?

Cretini, unde vă sunt inginerii şi muncitorii?!

"Preşedintele Consiliului Federaţiei" Matvienko a găsit o cale de ieşire din situaţie: "În contextul sancţiunilor fără precedent împotriva Rusiei, cel mai important lucru acum este să pornim minţile tuturor, să analizăm tot ceea ce împiedică afacerile, iniţiativa privată, antreprenorii, micile şi întreprinderile mijlocii de la locul de muncă. Activaţi toate capacităţile noastre, potenţialul ţării şi nu faceţi rău, astfel încât să nu existe panică."

Asta e tot??

Nu spun că în acest Consiliu al Federaţiei, nimeni nu şi-ar fi stors vreodată mintea. Până la urmă, toată lumea înţelege: dacă ar exista creieri, Consiliul Federaţiei nu ar începe un război cu Ucraina.

Există toate motivele să credem că destul de curând, nu numai pe front, ci chiar şi în economie, lucrurile se vor derula drastic până la imposibilitate şi va exista o singură cale de ieşire - să se predea Occidentului.

Dar şi Occidentul a căzut într-o capcană, după ce a început această afacere cu războiul dintre Rusia şi Ucraina, acum Occidentul este într-o situaţie în care trebuie să-şi blameze propriii lachei din Rusia, conducerea politică a Rusiei, pentru toate.

Repet, altfel opoziţia rusă nu va înţelege - nu opoziţia stupidă şi laşă a Rusiei va înlătura actuala conducere politică, ci Occidentul însuşi. După ce a spus "A", va fi obligat să spună şi "B"! Pentru Occident, victoria asupra Rusiei va însemna înlăturarea întregului panoptic actual al "politicienilor" ruşi şi înlocuirea acestora cu alte persoane. Nu vreau să mă gândesc exact cum va face Occidentul această înlocuire. Dar va fi!

Un exemplu este Saddam Hussein. Acest anticomunist întărit din cinci administraţii americane a fost un protejat şi aliat al SUA şi a ajuns pe o spânzurătoare construită de SUA.

Şi ce este de făcut în Rusia cu cei deplasaţi din funcţii guvernamentale şi alte persoane? Cu toti acestia "Preşedintele Federaţiei Ruse, Preşedintele Guvernului Federaţiei Ruse, preşedinţii camerelor Adunării Federale a Federaţiei Ruse, deputaţi, miniştri, judecători - funcţii publice de categoria "A"?

În Irak, noul guvern i-a spânzurat pur şi simplu împreună cu Saddam, însă, după un fel de proces, în Rusia s-ar putea să nu se ajungă la asta, deşi Medvedev încearcă să introducă pedeapsa cu moartea.

Să presupunem că o parte din actuala "elită patriotică" va fi trimisă la tribunalul de la Haga, dar ce să facem cu restul?

Să spunem: "Ceea ce face armata noastră este incredibil. În câteva zile, pentru a bloca oraşele mari ale unei ţări mari, tăind toate forţele în bucăţi, privând Forţele Armate ale Ucrainei de capacitatea de a coordona acţiunile unităţilor lor, privându-le de posibilitatea de a livra arme (aduceţi-le, europeni, ai noştri le aşteaptă!), iar toate acestea, practic fără victime în rândul populaţiei civile, sunt capodopera artei militare! ... Este ridicol în această situaţie să cauţi tot felul de sancţiuni. Este clar că acest lucru este rău şi nu este amuzant, dar acestea sunt niveluri diferite ale realităţii. Până la urmă, războiul este o mişcare foarte mare: tehnologie, bani, oameni. Şi Rusia a arătat tuturor că nu este deloc la nivelul pe care şi-a imaginat lumea... şi cred, chiar, nici China. Şi chiar şi eu. Asta e super! Şi pentru a doua oară după Crimeea, îi spun preşedintelui nostru "Bravo!" fără a-i înlătura responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în interiorul ţării."

Şi articolele 353 şi 354 din Codul penal al Federaţiei Ruse vor fi foarte utile! Vor fi utile şi alte articole din Codul penal al Federaţiei Ruse, dar mai multe despre asta în următoarea lucrare.

Yu.I. MUKHIN

P.S. Preşedintele Federaţiei Ruse, Premierul Federaţiei Ruse, preşedinţii camerelor Adunării Federale a Federaţiei Ruse, deputaţii, miniştrii, judecătorii în domeniul economiei au obţinut deja o victorie răsunătoare!

Ieri, IKEA şi-a încetat activitatea în Rusia, lăsând şomeri 12,5 mii de muncitori. Aviaţiei civile a Federaţiei Ruse îi este interzis să zboare cu patru sute de aeronave închiriate.

Dar un site ucrainean a calculat şi raportează bucuria despre faptul că până pe 3 martie în Rusia:

Apple Pay - blocarea completă a plăţilor

Apple - ieşire completă de pe piaţă

Adidas - refuzul de a lucra cu echipa naţională de fotbal

Audi - ieşire completă de pe piaţă

AMD - interzicerea furnizării de microcipuri şi în curând o interdicţie a furnizării de plăci video

Amazon - oprirea tuturor vânzărilor

Adobe - blocare completă

British Petrolium - a părăsit Rosneft, luând tehnologia

BBC - revocarea licenţelor de difuzare

BMW - închide fabricile, blochează livrările

Bolt - părăseşte piaţa

Boeing - iese de pe piaţă

Chevrolet - iese de pe piaţă

Festivalul de la Cannes - nu permite delegarea Federaţiei Ruse

Cadillac- părăseşte piaţa

Carlsberg - restricţionează exporturile

Cex Io - site-ul cripto nu permite utilizatori din Federaţia Rusă

Cinema 4D - aplicaţiile nu mai funcţionează

Coca Cola - iese din piata

Danone - părăseşte piaţa împreună cu o filială a Prostokvashino

Disney - interzice toate filmele

Dell - iese de pe piaţă

Dropbox - va înceta să funcţioneze în ţară în câteva zile

DHL - părăseşte piaţa

Eurovision - descalificarea Rusiei

Ericsson - părăseşte piaţa

Exxon Mobil - retrage toţi specialiştii de la companiile petroliere ruseşti

Etsy - blocarea tuturor conturilor

Facebook - interzicerea contului media rusesc

FedEx - interzicerea totală a livrărilor

Formula 1 - anularea turneului de la Soci

Ford - închide toate magazinele

FIFA - descalificarea echipei naţionale pentru Cupa Mondială şi interdicţia de a organiza orice meciuri internaţionale în Federaţia Rusă

Google Pay - blocare parţială

Google Maps - interzice informaţii pentru Federaţia Rusă

General Motors - interdicţie totală de furnizare

HP - interdicţie totală de aprovizionare

Harley Davidson - interdicţie totală a aprovizionării

Instagram - blocarea propagandei

Intel - interzicerea furnizării de microcipuri

Jaguar - părăseşte piaţa

Jooble - a eliminat serviciul şi a făcut o declaratie

KUNA - părăseşte piaţa

Lenovo - părăseşte piaţa

LinkedIn - se pregăteşte pentru o ieşire completă din ţară

MOK - anularea tuturor competiţiilor

Mastercard - suspendarea producţiei de carduri, închiderea mai multor bănci

Maersk - opreste livrările către/din Rusia - nu mai primeşte mărfuri de la Ali xpress şi ASOS

Mercedes - părăseşte piaţa

Megogo - şterge toate filmele ruseşti

Metro - concediere a 10 mii de angajaţi

Mitsubishi - concedierea angajaţilor a 141 de centre de service

Microsoft Office - se discută o gamă largă de măsuri

Mobile World Congress - refuzul acreditării pentru o delegaţie din Federaţia Rusă

NFT - blocare de fonduri ale utilizatorilor Federaţiei Ruse şi Republicii Belarus, transferul banilor lor în Ucraina

NHL - refuzul jucătorilor din Federaţia Rusă

Netflix - blocarea abonamentelor ruseşti, oprirea producţiei de seriale TV ruseşti

Nike - închide toate magazinele

Nintendo - o interdicţie a achiziţiilor în ruble

Nestle - închide toate cele 6 fabrici din Rusia

OnlyFans - inchidere in tara

Paysera - încetarea serviciului

PayPal - îngheţarea conturilor pentru retragere

Paramount - interzicerea distribuţiei de filme

Paritch - franciza retrasă

Play Station - nu se poate finaliza plata

Pornhub - interzicerea accesului la conţinut

Porsche - părăseste Federaţia Rusă

Renault - părăsirea pieţei

Samsung pay - interdicţie de serviciu

Snapchat - interzicerea serviciilor în Rusia şi Belarus

Scania - retragerea din Federaţia Rusă

SpaceX - furnizarea de comunicaţii prin satelit Starlink către Ucraina

Shell - rezilierea contractului cu Gazprom

Spotify - interzicerea plăţii pentru un abonament

Sony - interzicerea distribuţiei de filme

Twitter - interdicţia de a înregistra conturi pentru cetăţenii Federaţiei Ruse

TikTok - interzicerea masivă a proştilor agresivi şi a aşa-ziselor mass-media

Toyota - concedierea a 2.600 de angajati

UEFA - anularea finalei Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg, interdicţia tuturor cluburilor de a participa la Liga Campionilor, rezilierea contractului cu sponsorul general Gazprom

UPS - interzicerea totală a transportului

Universal Pictures - interdicţie de distribuţie a filmelor

Visa - interzicerea deservirii băncilor sub sancţiuni

Volvo - părăseşte Federaţia Rusă

Yandex - excluderea acţiunilor companiei de la cotaţiile de la bursa din NY

YouTube - blocarea a sute de canale RF şi monetizarea acestora

Warner Bros - anulează toată distribuţia de filme

Webmoney - interzicerea tranzacţiilor

Volkswagen - pleacă din ţară

Zoom - revocă licenţele de dezvoltare software

Şi se pare că acesta este doar începutul.

Ce plăcere!

Articol de Yuri Mukhin, în Forum.msk

(Traducere de MAKE)

(Articol preluat de pe Forum.msk - un portal de internet social şi politic al "opoziţiei ruse de stânga" (BBC l-a numit "comunist"); Forum.msk funcţionează din 1998 si se afla in proprietatea lui A.Yu.Baranov - unul dintre liderii Partidului Comunist Unit.)

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Am citit articolul... prima oara mai in diagonala si a doua oara atent ... Ce sa zic? Punandu-ma in pielea autorului, ma incearca un anume sentiment de tristete - daca as fi fost rus (ca si etnie si cetatenie) ce se intampla acum ar fi fost destul de ravasitor.

    E posibil sa gresesc dar cred ca ce se intampla acum in Rusia este ceea ce Klaus Schwab (World Economic Forum) ar numi " the great reset" . E o resetare economica evidenta acolo, in Rusia (si nu numai). Uimitor e ca in prima tura a schimbarilor istorice Lenin a venit in Rusia pentru a conduce revolutia dupa ce " se formase" ideologic in Elvetia si acum nu pot sa nu observ iarasi conexiuni intre liderii Rusiei si Elvetia. Oare chiar o fi o intamplare ?  

    Opinia mea in relatie cu situatia Rusia-Ucraina e simpla - cunosc destul de bine distributia etnica a Ucrainei. Cu riscul sa suport cele mai mari injuraturi si sa fiu considerat in toate felurile, eu imi dau seama de realitatea etnica si as fi de acord cu recunoasterea internationala a Crimeei si a regiunilor din estul Ucrainei. Daca privim in istorie acestea erau ale Rusiei pana la urma (asa cum Bugeac-ul , Bucovina de nord, etc... erau ale Romaniei). Asta nu priveste si nu implica anihilarea Ucrainei. Dar trebuie respectat adevarul istoric pana la urma si la urma.  

    Nu consider ca Ucraina are ce cauta in NATO - ar fi nu o solutie, ci o sursa mare de viitoare probleme.  

    Daca tin bine minte, in anii '90 spre 2000 a avut loc semnarea unui Acord la Budapesta prin care Ucraina renunta integral la arsenalul sau nuclear mostenit de la URSS sub rezerva oferirii de catre Rusia si SUA a unor garantii de securitate. Daca ne gandim bine, juridic, Rusia a fost pusa in pozitia de a incalca acordul de la Budapesta (dupa ani intregi in care populatia rusa din estul Ucrainei a fost expusa unui proces de asimilare fortata si negare a propriei limbi si identitati - imi amintesc si in prezent ca romanii si limba romana in Ucraina au suferit aceleasi daune!).  

    Solutia ar fi primirea Ucrainei (a noii Ucraine - fara parti estice si fara Crimeea) in UE , dar nu in NATO (acest fapt ar asigura a doua platforma de contact economic intre Rusia si UE).  

    Revenind la subiectul articolului - eu consider ca un echilibru si o lipsa a conflictului intre Rusia si UE poate pune bazele unei fericite intalniri intre tehnologie, know-how si resurse de toate naturile (financiare, naturale,etc).  

    Putin sa se gandeasca bine la cei ce au bagat batul prin gard in relatiile dintre Rusia si UE ....  

    1. Cine si de unde a dezgropat documentul prin care NATO promitea ca nu se va extinde in Est dupa 1991 ? Da, are legatura cu razbunarea UK pe UE pentru Brexit (si toate chestiile asociate Brexit-ului) 

    2. Cine a avut afaceri directe (si prin fiul sau) in Ucraina ?  

    Pana la urma e momentul sa punem intrebarea latina: ... Cui prodest ? (Cui ii foloseste?) ...  

    Consider ca Rusia inca mai poate da inapoi si sa aduca pacea in lume si in aceasta regiune a Europei - in Ucraina.  

    Dar discutiile se poarta linistit la masa negocierilor cand e liniste pe front... nu cand bombele vajaie prin aer. Cu bombe in aer nu exista negociere reala.

    Si mai consider ca intreaga situatie cu atacarea Ucrainei de Rusia e o cursa intinsa Rusiei in care aceasta a intrat si din care trebuie sa iasa cat mai repede. Eu am avertizat de nenumarate ori sa fie evitata aceasta aventura razboinica.... eu am zis, eu am auzit! :) ....  

    1. Desigur in relatiile dintre Romania si Rusia mai sunt detalii de discutat... care daca ar fi fost discutate si rezolvate la timpul potrivit, acum alta ar fi fost temperatura relatiilor dintre Romania si Rusia.

      Ma refer la : returnarea neconditionata a Tezaurului, denuntarea tratatului Ribbentrop-Molotov si a implicatiilor sale istorice, etc... toate punctele nevralgice cunoscute deja in relatia dintre Rusia si Romania.  

      Ca o concluzie consider ca exista un viitor al comunicarii si colaborarii - dar trebuie inchise vechile rani din trecut (si trebuia facut acest lucru de 10-20-30 de ani ....dar inca nu e prea tarziu).

      Este nevoie de echilibru si respect reciproc pana la urma....  

      " Solutia ar fi primirea Ucrainei (a noii Ucraine - fara parti estice si fara Crimeea) in UE , dar nu in NATO (acest fapt ar asigura a doua platforma de contact economic intre Rusia si UE). "

      Probabil ca aceasta e o solutie echilibrata a conflictului pentru a fi inchis, o solutie care sa il satisfaca si pe Putin. E nevoie sa lase mandria la o parte si sa inteleaga ca e o situatie mondiala blocata care trebuie deblocata in interesele tuturor partilor implicate.  

      Aceasta ar putea fi considerata o solutie optima pentru Putin.  

      Conteaza pacea si sa mergem inainte in liniste.

      Si eu m-am gandit ca atacarea Ucrainei de catre Rusia este o cursa intinsa Rusiei,insa punandu-te in pielea lor, te intrebi:ce putea face Putin in situatia data?Daca noi ne dam seama ca e o cursa,in mod cert si-au dat seama si rusii dar nu au avut ce face.Filozoful antic Sun Tzu spunea:,,Ataca inaintea adversarului tau astfel el nu are sansa sa se pregateasca,,.Ce putea face Putin? Sa astepte ca Ucraina sa se inarmeze nuclear si sa adere la NATO?Vinovati sunt cei care au adus Rusia in aceasta situatie disperata si vinovate sunt si autoritatile ucrainiene care au riscat viata cetatenilor sai si integritatea teritoriala a tarii.In ceea ce priveste integritatea teritoriala eu nu o sa dau dovada de ipocrizie si nu o sa plang la mormant strain.Lucrurile care se intampla in lumea asta se intampla pentru face posibila infaptuirea altor lucruri.Nimic nu este intamplator.Lacrimile si suferinta poporului nostru si a popoarelor care au suferit de pe urma politicii expansioniste a altor popoare(civilizate cica),nu raman fara ecou.Eu nu tin nici cu rusii ,nici cu ucrainienii,eu tin cu tara si poporul nostru.Cu cei doi frati care se razboiesc acum sper sa avem relatii de buna-vacinatate,nu este neaparat sa fim prieteni.

      " Eu nu tin nici cu rusii ,nici cu ucrainienii,eu tin cu tara si poporul nostru.Cu cei doi frati care se razboiesc acum sper sa avem relatii de buna-vecinatate,nu este neaparat sa fim prieteni."

      exact asa gandesc si eu... totusi, hai sa speram ca se inchide razboiul luna aceasta , in pofida tuturor neincrederilor mondiale (toti, absolut toti liderii locali si ai lumii i-am auzit spunand ca ... " va fi un conflict luuuuuuung " in mod sigur!... de ce oare? pentru ca 30-35% din graul mondial se face in Ucraina si Rusia? pentru ca trebuie sa mai infometam nitel populatia planetei, poate (iar) mai rarim pe cativa dintre ei? pentru ca Putin a fost elevul lui Klaus Schwab (World Economic Forum) - neo-marxistul de serviciu al Lumii) ?  

      ei bine, poate ca facem in asa fel incat sa nu fie un conflict luuuuung cum toate papusile cu ate ale lumii (alias conducatorii ei) cred... si poate il terminam in maxim 3 saptamani!  

      razboaiele nu sunt purtate cu roboti , ci cu oameni. 

      si oamenii pot fi " deschisi" emotional , sunt arie de influenta , sa ii consideram " camp operational" .... daca eu zic ca nu va fi un " razboi luuuuung" (cum l-am auzit pe Iohannis la protv in seara asta , dar si pe alti lideri ai lumii) ... eu zic ca o sa inchidem razboiul acusica in 3 saptamani!  

      uite cam acesta e raportul : un tampit de pe net (eu adica) versus toti liderii lumii la un loc ... oare cine va invinge? :)  

      ...juriul inca dezbate.... :))  

      p.s. daca inca aveai indoieli, ce traim acum e episodul 2 (numit " Marele si luuuungul razboi") din telenovela de mana a doua produsa de producatorii serialului " The Great Reset" (ma refer la Gates, Klaus Schwab, Soros, amicii Rockefeller din Europa, etc...) .... pe scurt si reformuland: v-a pus dracu si nu v-ati vaccinat? ok, va bagat la foame (scaderea populatiei prin controlul hranei) si la moarte directa prin razboi ...  

      a fost nevoie doar sa apese butoanele nationaliste (sa il enerveze) unui tip ca Putin si totul a fost declansat...  

      tocmai din motivele expuse mai sus IMI DORESC ENORM sa fie inchis acest razboi repede, acum in martie , pana in 23 Martie 2022 !

      pentru ca trebuie sa tragem la raspundere la nivel mondial niste papusi sinistre care ne-au chinuit 2 ani cu aventurile lor neo-marxiste covidiene si serurile lor magice folosite pentru a eutanasia populatia (care e in conceptia lui Bill Gates) ...excedentara!  

      Avem de sfartecat niste lideri la nivel mondial, cei ce s-au distrat cu noi si si-au batut joc de noi in episodul 1 al telenovelei sus-amintite (" Virusul ucigas loveste adanc la plamani si la drepturi si libertati!" )  

      Tocmai de aceea Putin trebuie sa inceteze acest razboi! Avem niste conturi de inchis in toata lumea cu niste ucigasi si el deranjeaza cu acest raxboi inceput tocmai acum!  

      Nitica pace nu ar strica.... asa... pentru pedepsirea celor vinovati !  

      Dar Putin era inflamat demult,cum de a actionat tocmai acum?Arme nucleare a avut si pana acum,am auzit ca are nu stiu ce rachete care ii confera o superioritate militara cateva luni si nu vrea sa-si rateze sansa.Sau are sentimentul ca i se apropie sfarsitul si vrea sa lase lucrurile in ordine?Nationalist a fost mereu,de ce a actionat taman acum?,,Iata -ntrebarea!,,

      raspuns: " Putin a fost elevul lui Klaus Schwab (World Economic Forum) - neo-marxistul de serviciu al Lumii " ... nereusita operatiunii acoperite de genocid prin injectare anti-covid alaturi de aparitia a din ce in ce mai multe date privind urmarile serurilor magice anti-covid si a masivelor acte de coruptie la nivel mondial ... sa zicem ca e posibil sa fi chemat ACUM o alta operatiune mult mai bombastica din punct de vedere mediatic la nivel mondial ... invazia Ucrainei. O invazie slow-motion cu armament clasic (cu exceptia notabila a bombelor termobarice sau a explozibililor cu fragmentare impotriva civililor... foarte urat asta, Rusia! foarte urat!) si nu cu cele mai bune tehnici militare detinute de Rusia si nu cu toata aviatia ruseasca. . .

      Practic o sursa de zgomot mediatic (razboi! ... RAZBOI !) care sa acopere masivele dezvaluiri care au inceput (ex: serul ARNm chiar modifica ADN-ul celor injectati anticovid!!!) si care abia sunt la inceput!  

      " tocmai din motivele expuse mai sus IMI DORESC ENORM sa fie inchis acest razboi repede, acum in martie , pana in 23 Martie 2022 !"

      conform Realitatea tv informatia de mai sus (anticipare care imi apartine in exclusivitate mie, postata aici pe Bursa de aproximativ o saptamana) a intrat pe fluxul mediatic : pe twitter ASTAZI (!) Michael Kofman, unul din cei mai buni analiști ai războiului din Ucraina, susține că în cel mult trei săptămâni conflictul se va stinge. 

      m-am gandit sa notez exact paternitatea informatiei... asa, de amorul artei, nu ca mi-ar pasa foarte mult.  

      Ideea de baza e ca informatia mea data aici pe Bursa a intrat pe fluxul general mediatic.  

      Si e bine ca s-a intamplat asta.  

      Cat mai multa lume trebuie sa afle VESTEA PACII ! Toti oamenii trebuie sa se bucure pentru anuntarea pacii!  

      Lucram in vederea pacii mondiale, de aici, din ascundere!

      Cu multa forta!  

      Buna dimineata bancher Vali,

      Dumneata ai avut unele comentarii in care exprimarea era acida, cu formulari care nu isi au locul intr-un "spatiu" public. Probabil scrise la nerv, atunci cand vezi miselia unora si prosteala gloatei, care preia fara sa gandeasca teatrul papusarilor. 

      Dar, dumneata ai si multe comentarii pertinente, foarte utile, care aduc anumite aspecte la un nivel de intelegere mult mai accesibil gloatei (adica, inclusiv mie). 

      In trecut, stiu ca Bursa a preluat unele dintre comentariile dumitale (ca si ale altora) si le-a compilat intr-un articol. 

      Ma intreb daca Bursa considera ca vocea dumitale s-ar putea regasi ocazional sau periodic intr-un articol gen: Vocea Cititorului, asa cum periodic gasim aici articole semnate de Ben Madadi, Marius Alexe, etc. 

      Pe marginea comentariului dumitale de mai sus, intrebarile mele sunt: 

      a) Daca episodul 1 a fost Co.Vid, iar episodul 2 este Ucraina, care ar fi episodul 3 si care ar fi scenariul pentru "end-game"? 

      b) "Climate change" / "global warming" (si multiplele restrictii aferente ce vor sa vina) sunt doar un episod in teatrul sus-mentionat sau posibil scenariu "end-game" ? 

      c) Metaversul imbratisat de Facebook/Meta dar si alte corporatii din IT este doar o oportunitate de business pentru acestea sau face parte din teatrul sus-mentionat, gen: "stai acasa, venim noi la tine" (in Co.Vid), posibil reformulat in viitor "conecteaza-te in Metavers de acasa, nu mai polua suplimentar planeta" ?

      Multumesc pentru raspunsuri si la cat mai multe comentarii informative. 

      Buna Petre,

      Incep prin a nota ca nu sunt cu nimic mai special decat "gloata" - sunt pana la urma un simplu om cu bune si cu rele (ca orice om am o natura mai apropiata de divin si alta mai apropiata de uman/material, precum si atribute mai apropiate de non-divin).  

      Astfel, e usor de inteles ca uneori ma enervez sau uneori sunt frustrat. Pentru ca nu sunt nici sfant, nici profet ci doar un simplu om intreprinzator si curios care vede nitel mai mult ca altii in masura in care am fost interesat in mod sincer de-a lungul timpului de domeniile mai putin vazute ochilor si mai mult vazute de spirit. 

      In trecut, Bursa a preluat anumite idei de la mine intr-un articol si eu am inteles bivalent acel demers: odata ca erau idei aplicate si relevante acelui subiect si a doua oara ca o atentionare (extrema, aducatoare de rusine pentru mine) in spatiu public sa imi controlez ideile si formularile pentru a nu atinge aria pornografiei (exprimari plastice de genul "facut flama la castravete" si altele de gen care in sine au multa plasticitate - poate in sensul poetului Emil Brumaru - dar care nu isi au sensul in spatiul public ... si am inteles si integrat mesajul de atunci al lui Make - Multumesc, Make!).  

      Mai apoi: nu stiu daca am capacitatea pe o baza continua sa produc articole (Vocea Cititorului) in masura in care nu ma simt jurnalist si o atare colaborare ar implica termeni pe care i-as simti constrangatori. In sensul constrangerii notez ca in trecut a existat o oferta de colaborare cu un serviciu de informatii national in sensul dezvoltarii si extinderii capacitatilor mele de sondare/culegere informatii - oferta pe care am declinat-o o data din ratiuni financiare si a doua oara din ratiuni de ...constrangere (a lucra intr-o asemenea pozitie ar fi implicat limitari in viata mea de zi cu zi sub aspectul drepturilor mele ca cetatean). Dar am facut o promisiune ca indiferent ce fac sa fac doar in interesul tarii mele si niciodata impotriva Romaniei - am fost de acord in masura in care facusem oricum aceeasi promisiune, adolescent fiind, mamei mele (acum decedata) - ea fiind primul om care m-a initiat in domeniul parasenzorial , ea insasi avand capacitati certe (dovedite mie) in directia aceasta. Si mi-a zis ca "de dincolo", de dupa moarte o sa ma urmareasca si daca ma prinde ca iau si cea mai mica decizie impotriva tarii mele si a cetatenilor ei va veni si ma va strangula in somn si apoi dupa moarte nu o sa mai am liniste cu ea.  

      Poate parea hilara situatia dar e reala.  

      Si eu imi tin promisiunile bune sau rele.  

      Deci voi continua sa fac ceea ce stiu (si inca ma extind, inca invat) sa fac in domeniul parasensibil intotdeauna in interesul tarii mele si al cetatenilor ei, mai ales ca am facut de doua ori aceasta promisiune - mamei mele si amicului cu care am stat de vorba pe acest subiect. Dar dintr-o perspectiva "libera", sa-i zic asa.  

      Libertatea conteaza mult pentru mine, mai mult decat viata mea, banii mei (asa putini sau multi cum sunt ei), un job sau orice altceva. Mai ales ca aceste capacitati de intuire/vizionare/de culegere a informatiilor si de modelare a liniilor situationale nu sunt de natura umana, de la vreun om, ci de natura divina.  

      La inceput eram speriat de ele si confundam planurile temporale (stari de anxietate in prezent fata de evenimente viitoare, confuzia in actiune a planurilor temporale, etc). Eram speriat uneori si nu mai voiam sa le am (aceste capacitati). Dar am realizat ceva important: sa ai asemenea haruri si sa nu le folosesti inseamna sa il supar pe Dumnezeu... si nici nu vreau sa ma gandesc la rusinea intensa si eterna pe care o voi resimti dupa moarte daca vine Dumnezeu la mine si imi zice: bai gica , ce ai facut cu ce ti-am dat? de ce nu le-ai crescut si nu ai actionat si nu ti-ai facut treaba in lume ? Acela va fi un moment glorios de rusine eterna pe care tin neaparat sa il evit.  

      Mai apoi intrebarile:  

      a. in planurile "lor" (a asa-zis "stapanilor Lumii") urmeaza lansarea unui pasaport verde (certificat verde) mondial pentru toate pocitaniile de virusi si germeni pe care mai vor ei sa le lanseze. In plus mai urmeaza o politica mondiala de "salvare a Planetei" (o prostie, Planeta are propriile ei mecanisme de auto-reglaj, traieste bine-mersi cu tot cu noi pe ea)...de fapt e vorba de mecanisme ale "asa-zis stapanilor" de control a populatiei globului - in sine o idee satanista care se opune frontal poruncii lui Dumnezeu "inmultiti-va si stapaniti pamantul!".  

      Scenariul pentru end-game ? Ei vor sa reduca populatia globului la 100-200 milioane oameni pe tot globul intr-un sistem de conducere de tip dictatura luminata sub conducerea unui consiliu conducator global care va fi coagulat in jurul ONU. Dar nu vor reusi in masura in care se opun frontal insusi lui Dumnezeu. O sa ii darame mai usor decat in cazul turnului Babel (in cazul caruia chiar am vazut ca a existat istoric - nu e caterinca!).  

      b. Da. Nu e scenariul de end-game.  

      c. Da, ai dreptate in cele zise. Metaverse-ul nu il recomand - va sfatuiesc pe toti sa va stergeti conturile Fb/metaverse si sa uitati ca exista! Nu aveti voie sa va transferati vietile in virtual - e una dintre capcanele diavolului pentru a va rupe de acest strat de existenta (ceea ce oamenii comuni inteleg prin "viata") si a va introduce intr-un mediu controlat integral dupa principii nu prea divine, diabolice de-a dreptul. E diabolicul care se stradueiste sa inlocuiasca calea divina a dezcoperirii lui Dumnezeu in om in aceasta viata, ca si co-creator alaturi de Dumnezeu. Feriti-va (literalmente) ca de dracu de metaverse. Stai reali in Real.  

      Multumesc si sa imi dea Dumnezeu buna vedere si in continuare pentru ajutorul oamenilor. Ca ce fac nu fac pentru bani sau pentru mine ... (identitatea Ban.Cher.Vali e una pur virtuala si va ramane virtuala caci imi e de mare ajutor sa raman in ascundere , in anonimitate totala ca pedeapsa pentru ispitirile de trufie pe care le mai am... si eu sunt om (nu sfant, nu profet!) si inca (!) nu am dezvoltat forta de a ramane umil in situatii cand umilinta e mai necesara ca oxigenul...dar lucrez, caci pentru asta e aceasta viata atat de RELATIVA - ca sa ne permita schimbarea - de preferat in bine, nu in rau). In eternitate totul e inghetat, ce ai realizat in timpul vietii , aia e... de aceea conteaza atat de mult sa (ne) muncim in timpul vietii in directia binelui, sa nu luam caile rele.  

    Le'au dat'o grav la "temelie", daca au blocat accesul la continut Pornhub.

    1. :)))))))))))))

      Cam asta e nivelul comentariilor tale, in general.

      Atat te-a socat, atat ai remarcat.

      Glume de 2 bani.

      Protaru, te felicit! Nu e prima oara cand remarc atentia dumitale la detaliu.

      Dintr-un articol (destul de) lung, ai prins amanuntul respectiv.

      Bravo! 

      Un nimic felicita pe un netot.

      ...pentru o prostie...

    Au închis Porn Hub. Rusia va sucomba în urma acestei decizii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb