Pendulul lui Oprea

Ziarul BURSA #Politică / 24 iunie 2015

Pendulul lui Oprea

Actualizare 08:30 Oprea afirmă că a avut întâlniri cu lideri PNL, dar că le-a explicat civilizat că îl susţine pe Ponta

Liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a afirmat că a avut, în ultimele trei săptămâni, întâlniri cu lideri ai PNL, cărora le-a explicat, "în mod civilizat", că el îşi respectă mereu cuvântul dat, în situaţia actuală respectându-şi angajamentul de a susţine coaliţia şi pe premierul Ponta.

El a precizat că întâlnirile au avut loc în biroul său, inclusiv cu copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, dar a negat faptul că s-ar fi întâlnit marţi cu Vasile Blaga, conform unor informaţii vehiculate pe parcursul zilei.

"Ne-am întâlnit, aşa fac nişte lideri politici civilizaţi. Bănuiţi ce am discutat, dar le-am explicat tot civilizat că îmi respect întotdeauna cuvântul dat, iar cuvântul meu este dat pentru actuala coaliţie de guvernare, îl sprijin pe premierul Victor Ponta şi sprijin actuala coaliţie. Consider că, în actualul context de securitate, este importantă continuarea guvernării lui Victor Ponta", a spus Oprea la Realitatea TV.

Întrebat dacă a primit din partea PNL, în ultimele patru zile, oferta ca UNPR să conducă patru ministere iar el să fie prim-ministru într-un viitor guvern UNPR-PNL, Oprea a spus doar că poate confirma întâlniri cu lideri PNL şi că este probabil să mai fie astfel de întrevederi care fac parte dintr-un joc putere-opoziţie.

Oprea a mai afirmat că, în 2012, era ministru al Apărării şi a primit din partea lui Ponta oferta de a "trânti" Guvernul Ungureanu, cu păstrarea funcţiei de ministru şi calitatea de vicepremier, dar a preferat să renunţe la funcţia de ministru şi să-i acorde lui Ponta în Parlament cele 33 de voturi deţinute atunci de UNPR, contribuind la instalarea Guvernului USL, în timp ce UNPR s-a rezumat la a negocia ulterior un protocol pentru taxarea marilor averi.

Oprea spune că intenţionează să conducă Guvernul "ca la armată"

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat că intenţionează să conducă Guvernul "ca la armată", cu mai puţine subiecte politice şi cu emiterea mai rapidă a avizelor pentru acte normative.

"Voi conduce ca un militar, ca la armată. Mai puţină politică şi proceduri şi avize mai rapide", a spus Oprea la Realitatea TV.

Oprea, întrebat dacă ia Justiţia şi Agricultura: "În coaliţie sunt mereu negocieri, îl avem pe Steriu"

Liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, întrebat dacă UNPR va prelua Justiţia şi Agricultura, a afirmat că într-o coaliţie de guvernare există permanent discuţii legate inclusiv de schimburi de portofolii iar UNPR dispune de un specialist foarte bun în agricultură, respectiv Valeriu Steriu.

"Nu vreau să anticipez nimic. Într-o coaliţie de guvernare tot timpul se discută inclusiv schimburi de portofolii", a spus Oprea la Realitatea TV.

El a reluat ideea că are o părere foarte bună despre actualul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, evitând în continuare să spună dacă acesta se va înscrie în UNPR.

Deputatul UNPR Valeriu Steriu este vicepreşedinte al comisiei pentru agricultură din luna mai a acestui an.

Oprea: "România poate intra în acest an în Schengen cu frontierele aeriene"

România poate intra în acest an în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene, a declarat premierul interimar, Gabriel Oprea, precizând că îşi bazează opinia pe discuţii cu lideri europeni.

"Este opinia mea, cred în acest lucru şi din discuţii cu alţi lideri europeni", a spus Oprea la Realitatea TV, legat de posibilitatea ca România să intre în Schengen la nivelul aeroporturilor.

Autorităţile române negociază de mai mult timp cu Uniunea Europeană integrarea în spaţiul Schengen, eventual în etape, în care prima fază a procesului de integrare să fie cu frontierele aeriene, ceea ce ar presupune proceduri mult simplificate de călătorie.

Oprea confirmă că Fifor a fost propus ministru la Transporturi: Aşteptăm decizia lui Iohannis

Premierul interimar Gabriel Oprea, a confirmat că senatorul PSD Mihai Fifor a fost propus de către prim-ministrul Victor Ponta pentru postul de ministru al Transporturilor, spunând că este aşteptată decizia preşedintelui Klaus Iohannis.

"Este făcută (propunerea -n.r.) la preşedintele Klaus Iohannis şi aşteptăm decizia preşedintelui de a-l numi în funcţie", a spus Oprea la Realitatea TV.

(Elena Deacu)

---

Premierul interimar, Gabriel Oprea, şi co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, au avut aseară o discuţie despre guvernare, potrivit pesurse.ro. Până la închiderea ediţiei, nici unul dintre cei doi protagonişti nu au avut vreo declaraţie cu privire la întâlnire.

Reuniunea lui Oprea cu reprezentanţii PNL a creat nemulţumiri în rândul liderilor PSD care se tem că vor pierde puterea.

Analiştii susţin că va fi foarte greu pentru generalul Gabriel Oprea să guverneze cu miniştrii cabinetului Ponta şi cu opoziţie în Parlament atât de la PSD cât şi de la PNL

Aceştia declară: "Interesul naţional şi pragmatismul politic l-ar putea determina pe premierul-general să caute susţinere parlamentară pentru un cabinet nou, care să pregătească temeinic şi echidistant următoarele alegeri locale şi parlamentare şi care, până atunci, să continue reformele unanim acceptate, să respingă tentativele de demolare a statului de drept şi să asigure României securitatea şi stabilitatea economică şi militară prin parteneriatul strategic cu NATO şi prin relaţiile încă bune cu Uniunea Europeană".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "România poate intra în acest an în Schengen cu frontierele aeriene" - de ce nu cu cele galactice?

    In general este detestat. Se uita la om drept, ca Basescu. :)) Sustine ca a fost printre primii la scoala, ca si Udrea, dar pare a avea posibilitati de exprimare si cunostinte limitate.

    In unul dintre momentele grele ale tarii si taranilor ei a facut o mare, mare porcarie, pe care romanii nu trebuie s-o uite sau s-o treaca cu vedrea. Cind excrocii neamului au redus substantial salariile romanilor, individul sustinind ca pune pensiile nesimtite ale rezervistilor in ordine, in mod mirsav si dubios a crescut aceste pensii cu cca 20-30%, impovarind in mod cu totul nejustificat bugetul tarii. Halal sa-ti fie, generale! 

    Oricum, aceast nou avorton, ivit din haznaua Monstrului, care gindeste si decide pentru tara si taranii ei, pare mai echilibrat decit handralaul zapacit Ponta, sau odiosul Basescu.

    Vom trai si vom vedea! 

    1. Oare cine nu il cunoaste pe acest general de izmene, scula basista si tradator prin vocatie, numitul "cilpici", cumatru cu pontacul olog ???

      Hai tu nnima tu ,ca Nea Oprea e simpatic, zau asa : stie sa joace table cu Nea Cascheta iordanescu , antrenor nationalei, alege tuica de prune numai de la cunoscatori, ghenararii armatei isi pot lua apartamente mai usurel, nu e ca Mos Teaca ala dobritoiu, hai sa fim seriosi :)

      Ai dat martz esti bun :))) 

      Spune-mi Te rog ca fac un dictionar Basescu Treichl so Inca primes sugestii de epitete. O seara frumoasa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb