PENTAGONUL: "Armata rusă stabileşte poziţii defensive"

G.D
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 24 martie 2022

"Armata rusă stabileşte poziţii defensive"

Armata rusă s-a retras la peste 30 km est de Kiev în ultimele 24 de ore şi a început să stabilească poziţii defensive pe mai multe fronturi din Ucraina, a declarat ieri un înalt oficial al Pentagonului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Ucrainenii au reuşit să-i respingă pe ruşi la 55 km la est şi nord-est de Kiev", a declarat presei sub protecţia anonimatului înaltul oficial american, în timp ce Pentagonul estima marţi că forţele ruse se aflau la 15 până la 20 km de centrul capitalei ucrainene.

"Începem să constatăm că se retrag şi că stabilesc poziţii defensive", a adăugat el. "Nu înseamnă că nu avansează, ci că nu încearcă să avanseze. Ocupă poziţii defensive".

De asemenea, forţele ruse rămân blocate la 10 km de centrul oraşului Cernihov, la nord-est de Kiev, potrivit estimărilor Pentagonului. În această zonă, "cedează teren, se mişcă în direcţia opusă, dar nu cu mult", a menţionat el.

În Harkov, unde luptele rămân intense, forţele ruse se află încă la 15 până la 20 de km de centrul oraşului şi se confruntă cu o rezistenţă "foarte fermă" din partea ucrainenilor.

Potrivit oficialului Departamentului american al apărării, armata rusă pare să acorde prioritate acum regiunilor separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk."Pun mult mai multă energie în regiunea Lugansk/Doneţk şi mai ales în jurul Lugansk-ului".

"Credem că încearcă să imobilizeze forţele ucrainene" care au fost desfăşurate din 2014 de-a lungul liniei frontului cu zonele separatiste "pentru ca acestea să nu poată fi folosite în altă parte", a spus el.

În sud, Pentagonul notează că marina rusă foloseşte pentru realimentare portul Berdiansk de la Marea Azov. Berdiansk este unul din puţinele oraşe unde forţele ruse au reuşit să preia controlul, în a 28-a zi a ofensivei lor.

Pentagonul nu vede nicio schimbare a situaţiei din jurul oraşului Odesa. Dacă la începutul acestei săptămâni s-au tras mai multe rachete în direcţia oraşului de pe nave ruseşti, acest lucru nu s-a mai produs marţi sau ieri, a spus oficialul american.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. exista probabilitatea ca ceea ce am citit eu ca fiind "pace" sau oprirea conflictului Rusia-Ucraina sa echivaleze cu o oprire a avansarii militare (front deschis de atac) ca premiza pentru stabilizarea situatiei (in curs).

    in aceste circumstante de interpretare se certifica in realitate ce am sustinut cu introducerea pacii (primele premize pentru pace) in perioada 23 martie +/- 2 zile (cu intamplarea efectiva a situatiilor in 23 martie - ieri - si relatarea lor azi 24 martie).  

    perioada 23 martie +/- 2 zile se suprapune cu terminarea resurselor militarilor rusi din Ucraina (motorina, mancare, apa, etc) - fapt material care chiar ii impiedica sa sustina marsul in teritoriu.

    1. conflictul per ansamblu nu s-a terminat.

      perioada finalului de aprilie si inceputului de mai 2022 e o perioada de mare risc militar (din nou) - e vorba de internationalizarea conflictului rusia-ucraina cu posibilitati de declansare a ww3.  

      recomand in general oricarei tari nato abtinerea de la interferarea militara cu acea situatie (si continuarea strangularii economice a rusiei cu retragerea oricarei companii din rusia in mod imediat si pe termen nelimitat) - atentie! => atat rusia cat si ucraina ISI DORESC antrenarea a minim unei tari nato in conflictul lor ca premiza de internationalizare (ww3) !  

      per ansamblu harta perioadelor de risc militar e urmatoarea:  

      15 apr - 9 mai 2022 

      8 august - 15 septembrie 2022 

      20 decembrie 2022 - 8 ianuarie 2023

      in general aproximativ tot anul 2023 pana la 01 noiembrie 2023 - data pana la care sau data la care Putin nu mai traieste (atentie! am zis pana la care! .... deci agresivul Putin poate sa dispara dintre noi oricand pana la 01 nov 2023 ... aceasta data e data limita de expirare al acestui produs al iadului pe pamant!) 

      Foarte slab, Valentine. Auzi tu, +/- 2 zile. Daca nu calculezi la secunda, esti slab rau de tot...

      Rusia e fragila nu din exterior catre interior ci doar din interior catre interior, pe verticala (societate rusa versus lideri Kremlin)

      2022 sau 2023 e momentul cand Rusia isi rastoarna intreaga clasa de conducatori rusi si oligarhi. 

      In mod exceptional de violent, poate cel mai violent din intreaga Europa Centrala si de Est.  

      Urmariti cu atentie ce va spun: noua Rusie nu va fi vechea Rusie!  

      Noua Rusie va exista sub semnul altor valori ... respectuoase fata de toti vecinii, cu inchiderea conflictelor cu ei, avand o societate si niste structuri de conducere bazate pe ideile crestine ale Noului Testament, o societate eminamente non-violenta.  

      Perioada de maxima tensiune poate sa apara oricand dar eu urmaresc mai ales cele doua luni speciale: martie si aprilie 2023. Nu am motive sa afirm ca fix atunci se va intampla - dar atunci sunt lunile cand simt cel mai mare volum de tensiuni interne in Rusia.  

      tehnicile folosite de mine nu permit (in acest moment) o exactitate prea mare... lucrez la asta ...dar e mult de lucrat.

      la mine problema nu e identificarea situatiilor ci plasarea lor in timp (aici e cea mai mare problema a mea).  

       

      sunt corect in ceea ce zic, o zic bine, dar am tendinta de a vedea mai apropiate de noi acele situatii decat sunt ele de fapt (din cele observate in ultimii 15 ani).

      am observat de zeci de ori (in situatii mici si mari) ca am vazut "mai aproape" de noi intamplandu-se anumite situatii decat s-au intamplat deja 

      Insista cu variante multiple si termene vagi, pana la urma una cumva tot se confirma.

      Termenele sunt clar definite, variantele clar definite

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb