PENTRU A RECUPERA PREJUDICIUL ADUS STATULUI Procurorii au pus sechestru pe imobile de 5 milioane euro aparţinând lui Adrian Sârbu

A.S.
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 4 martie 2015

Procurorii au pus sechestru pe imobile de 5 milioane euro aparţinând lui Adrian Sârbu

Actualizare 20:25 Sârbu rămâne în arest

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a respins azi contestaţia lui Adrian Sârbu la prelungirea măsurii arestului preventiv, potrivit surselor din presă.

(A.C.)

-------------

Actualizare 15:53

Procurorii au pus sechestru asigurător pe imobile în valoare de 5 milioane de euro aparţinând lui Adrian Sârbu, în dosarul în care acesta este acuzat de evaziune fiscală, pentru a recupera prejudiciul adus statului, potrivit reprezentanţilor Parchetului General.

Astăzi, Sârbu a fost adus la audieri la PICCJ.

Potrivit România TV, a fost pus sechestru pe un apartament din Paris şi alte trei imobile din Praga. Bunurile nu vor putea fi folosite până nu se va da o decizie definitivă în cazul lui Sârbu. Dacă va fi găsit vinovat, aceste bunuri vor merge în visteria statului.

(Alexandru Costea)

----------

40 MILIOANE DE EURO - DATORIILE MEDIAFAX GROUP / BRAT se pregăteşte să ia ţeapă de la Adrian Sârbu

"Mediafax" Group are datorii de aproximativ 40 milioane de euro, potrivit tabelului preliminar al creanţelor având data de referinţă 16 decembrie 2014.

ING Bank este înscrisă cu o creanţă garantată de 68,98 milioane de lei (circa 15,3 milioane de euro), reprezentând 53% din totalul creanţelor şi 100% din totalul creanţelor garantate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) apare cu o creanţă totală admisă de 57,033 milioane de lei (12,6 milioane de euro), iar salariaţii s-au înscris cu doar 6.800 de lei.

Tabelul preliminar al creanţelor continuă cu aproximativ 95 de creditori chirografari, care sunt negarantaţi, având o valoare totală de circa 12 milioane de euro. Printre aceştia se numără Administraţia Naţională de Meteorologie (servicii prestate neachitate), Alistar Security (servicii pază), Ana Hotels (servicii de catering, închiriere locaţie), Biroul Român de Audit al Tirajelor Transmedia (servicii de măsurare audienţă şi cotizaţie BRAT), Centrul Medical Unirea (prestări servicii medicale), Poşta Română, Grand Plaza Hotel, dar şi Ro Naturenstein (chirie, utilităţi şi administrare de circa 20 milioane de lei).

Primele creanţe plătite sunt cele grantate, apoi cele salariale, urmează creanţele bugetare şi, în cele din urmă, cele chirografare (negarantate).

Potrivit specialiştilor în insolvenţă, de obicei, creanţele chirografare nu prea se achită.

La cererea KPMG Restructuring SPRL, administratorul judiciar al Mediafax Group, Tribunalul a decis prelungirea termenului de depunere a raportului insolvenţei cu 30 de zile.

În motivarea cererii se arată că asupra Mediafax Group au avut loc percheziţii şi un control inopinat efectuat de ANAF, în urma cărora s-au ridicat înscrisuri contabile, ce au fost restituite la jumătatea lunii ianuarie 2015, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile ale companiei şi popriri asupra sumelor datorate de clienţii companiei, astfel încât, potrivit KPMG Restructuring SPRL, la acest moment, lichidităţile Mediafax Group sunt mai mici faţă de calculele rezultate în baza contractelor.

KPMG Restructuring mai susţine că, de la preluarea madatului până în acest moment, au fost luate măsurile necesare pentru continuarea activităţii.

KPMG Restructuring ar trebui să obţină aceşti bani din activitatea curentă a grupului media, ceea ce, în presa românească, nu este posibil.

Adrian Sârbu, încă 30 de zile în arest

Curtea de Apel Bucureşti a admis ieri propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), dispunând prelungirea arestării preventive a lui Adrian Sârbu pentru 30 de zile, începând cu 6 martie 2015. Patronul Mediafax Group are drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

Adrian Sârbu este arestat preventiv pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb