PENTRU CĂ SCRISOAREA LUI STOLOJAN NU I-A PICAT BINE Preda: "Schulz ar vrea să anuleze vizita în România"

Internaţional / 27 octombrie 2012

Preda: "Schulz ar vrea să anuleze vizita în România"

Preşedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz, căruia "nu i-a picat bine" scrisoarea europarlamentarului PDL Theodor Stolojan legată de implicarea în campania electorală de la Bucureşti, se gândeşte să anuleze vizita programată în România, după cum scrie pe blogul său liderul PDL Cristian Preda, preluat de Mediafax.

"Preşedintele PE Martin Schulz e mâhnit: scrisoarea trimisă ieri (n.r. joi) de T. Stolojan, care îi sugera să anuleze vizita electorală în colegiul lui Victor Ponta, nu i-a picat prea bine. M. Schulz susţine că nu vrea să meargă la Târgu Jiu. Vizita figura totuşi în invitaţia trimisă de către Preşedintele Camerei deputaţilor tuturor membrilor PPE în cursul zilei de miercuri", scrie Preda, într-o postare intitulată "Schulz se mai gândeşte".

"De supărare, Schulz ar vrea să anuleze vizita în România. Trebuie să precizez că, atunci când a candidat la preşedinţia PE, M. Schulz, care deţinuse până atunci şefia grupului socialist, a promis că nu va mai fi partizan şi că va reprezenta doar Parlamentul. A descinde în campania unui prim-ministru socialist nu seamănă deloc a atitudine neutră", precizează Preda.

Preşedintele delegaţiei PDL şi UDMR în PPE, Theodor Stolojan, i-a adresat o scrisoare preşedintelui PE Martin Schulz în care arată îngrijorarea faţă de posibilitatea ca prezenţa oficialului UE la Târgu Jiu, în timpul vizitei în România, să fie interpretată ca implicare în campanie în favoarea USL.

Stolojan afirmă că apropiata vizită în România a lui Schulz este "un eveniment binevenit", care poate să contribuie la colaborarea dintre parlamentele European şi Român.

Stolojan scrie că cei pe care îi reprezintă sunt convinşi că Schulz va urma "bunele practici" stabilite în timpul vizitelor lor în Romannia de foştii preşedinţi ai Parlamentului European Buzek şi Poettering.

"Suntem convinşi că veţi proteja înaltă funcţie de preşedinte al Parlamentului European şi veţi face inutile orice speculaţii pe acesta temă. Asta cu atât mai mult cu cât recent, prim-ministrul Ponta a cerut oficial preşedintelui Comisiei Europene garanţii că niciun membru al Comisiei nu se va implică în campania electorală din România. Va asigurăm că vom urmări cu interes vizită Dvs. şi că vom fi bucuroşi să fim prezenţi la discursul pe care îl veţi rosti în Parlamentul României. Va asigurăm că noi, membrii delegaţiei României din grupul PPE din Parlamentul European, vom lucra alături de Dvs. pentru promovarea unei relaţii mai strânse, mai transparete şi benefice între Uniunea Europeană şi România", mai menţionează Stolojan.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Da cand a venit Barosso cum s-a numit. Si nu s-a mai scandalizat nimeni,

    1. discursul in Parlament, o institutie a statului roman, si alta este vizita in colegiul electoral al lui ponta, la Targu-Jiu. exact uzina de purificare a apei din Targu-Jiu avea Schulz pe lista de prioritati, ca nu putea dormi noaptea.

      lasa mhey, postacii USL inteleg numai ce vor. La ei seamana Congresul PPE cu mizeria de pe Arena Nationala.

      am ajuns rusinea Europei multumita lui Ponta... 

      exemplu o frumoasa domnisoara care probabil in acest an sau la anul doreste sa inceapa studiul la medicina. Nu va dori sa ramana prea mult in Romania alegand sa continue studiile in Norvergia pentru ca apoi sa profeseze in Germania. Ii urez sa-si indeplineasca planul si in acelasi timp ca noi cetatenii acestei tari frumoase si simple sa-i intelegem adancimea gandurilor sale publicate in ziarul Cotidianul. L-ati cunoscut plersonal pe domnul Presedinte Schulz ? I-ati putut intelege maretia inimii si discursul inflacarat pentru tinerii din Grecia si alte tari care trebuiesc sustinuti pentru a-si face un drum frumos in viata? La Brxuelles i-am admirat virtutea in calitate de om punandu-se in acea perioada intr-o postura putin incomoda aratandu-si sustinerea fata de un membru al familiei socialiste europene si anume domnul Ponta. E simplu a arunca cu noroi pe cei care ne conduc fie ei prim-ministru sau presedinte. De ce nu incercati sa le luati dumnneaovastra locul facand o Romanie dupa inima dumneavoastra. Pentru aceasta insa trebuie ca ceea ce va impuneti dumneavoastra ca exigente sa fie cel putin duble ca acelea pe care le doriti de la subalternii dumneavoastra. Daca as candia atunci ar fi benefic pentru partidul meu sa arat domnulu Schulz ca sunt FOARTE interesat de parerea dansului asupra realitatilor romanesti. Ce este mai reprezentativ pentru romani decat sa aiba pe oaspetele lor la Targu - Jiu asezandu-se la Masa Tacerii si admirand Coloana Infinitului in timp ce se deruleaza in surdina melodia Doina de Jale a maestrului Zamfir. Ascultati-l apoi in plenul parlamentului discursul asupra Europei care in partile principale , ca idei generale vor fi in avampremiera la Declaratia Europeana de la Berlin din 09 Noiembrie 2012 si invitati-l seara intr-o emisiune la care sa fie invitate televiziunile principale care se lupta pentru "salvarea" Romaniei. Aceasta va da semnalul ca in Romania nu este vorba de a invinge in alegeri pentru renumitele avantaje materiale pe care partea adversa le pune in carca celor interesati de cursa electorala si atunci veti avea oameni care vor iesi la vot pentru a construi pe ceea ce s-a realizat pana acum si nu a darama pentru a lua din nou de la zero asemeni ca in cazul mesterului Manole. In urma cu 23 de ani au fost aduse suficiente jertfe pentru ca Romania sa fie o capodopera a arhitecturii sufletesti cu recunostiinta universala. De aceea haideti sa-i spunem LIEBER FREUND SCHULZ, RUMÄNIEN IST AUCH IHRE HEIMAT, WEIL DAS HERZ DER LEIDENSCHAFT VERINBDET UNS

      Domnule Bestea,

      Ma numar printre cititorii care urmaresc cu interes ziarul "Bursa" , deci, am avut privilegiul sa va cunosc si opiniile dumneavoastra echilibrate si de bun simt. 

      Din pacate, in Romania, s-a ajuns la o situatie antagonista atat de conflictuala incat nu poate fi inteleasa nici de protagonistii aflati in mijlocul evenimentelor. 

      Acum, la noi in tara, tot ceea ce spui este citit in cheia: pro Basescu, anti Basescu ! 

      Cea mai buna calitate a viitorilor candidati la Parlamentul Romaniei din partea PNL-ului, de exemplu, nu o reprezinta calificarea profesionala sau charisma personala, ci demonstrarea cat mai evidenta a urii fata de Basescu. (Vezi cazul Ghise, care, pentru a fi pus pe listele USL nu s-a dat in laturi de a se umili purtand pancarte si tricouri cu inscriptii stupide) 

      Deci, orice gest, chiar facut cu cea mai buna intentie este, imediat, catalogat ca fiind electoral. 

      Am ajuns, din nefericire, mai rau ca in anul 1990, cand, in "Duminica Orbului", romanii au ales cel mai rau posibil !

      In aceasta ordine de idei, impartasindu-va simtirea luminoasa, de buna credinta si traind in Romania, eu sper ca, fiind parte a UE, sa capatam si noi romanii intelepciunea necesara de a privi lucrurile dintr-o perspectiva neutra si sa alegem ceea ce ne este mai bine. 

      insa aceasta descriere ar trebui sa caracterizeze pe cei din esicherul politic deoarece ca urmare a deciziilor luate pot fi influentate destine a milioane de oameni. Trebuie sa fim in masura a gandi repede si a da o solutie pentru care sa raspundem conform domnului prim ministru cu capul, viata, totul. Iar parerea mea este ca domnul Schulz ne-ar face o favoare daca ar vizita orasul Targu-Jiu pentru ca ar intelege ce inseamna adevarata viata si nu superficialitatea unei capitale stralucind in opulenta decadentei unei democratii ale carei principale caracteristice sunt numai drepturile pe care le putem obtine. Sper ca politicul sa gandeasca putin mai departe de 09 Decembrie , un prim pas facand in aceasta directie si domnul prim-ministru care a cerut prezentarea bugetului inaintea alegerilor. Sunt in ciuda tuturor parerilor ca aceste alegeri vor putea aduce in sfarsit acei politicieni care vor castiga prin etalarea propriilor forte si prioiecte lasand de o parte ajutorul mostenirii ingrate a predecesorilor nostri. O seara buna tie, Romanie simpla si frumoasa!

    Deci domnul Stolojan nu mai e bolnav si domnul presedinte Base a plans degeaba? Ca sa se stie. Intrebare: aceasta scrisoare este a unui om bolnav sau nu? Ca sa stie. Mai candideaza dl Stolojan la presedintie sau e bolnav? Ca sa se stie.

    A.R.U. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb