PENTRU FAPTE DE CORUPŢIE, Procurorii au trimis în judecată 22 de poliţişti din cadrul Poliţiei Brăila

Marius Constantin
Anticorupţie / 5 iunie 2015

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a 22 de poliţişti din cadrul Poliţiei Brăila, sub aspectul săvârşirii unor fapte de corupţie, arată un comunicat transmis azi redacţiei.

Procurorii precizează că inculpaţii Dragoş Pascu, Emanuel Ion şi Daniel Meiroşu au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

De asemenea, în stare de arest la domiciliu au fost trimişi în judecată: Florian Valentin Oprescu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual; Cristian Bălan, Fănel Podaru, Marius Bunea, Daniel Hagiu şi Cosmin Valentin Meiroşu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu; Alin Petrişor Paraleu şi Marius Simion sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Sub control judiciar au fost trimişi în judecată: Aurelian Emanuel Cioroiu şi Adrian Ionuţ Mocanu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual; Valentin Eugen Bunea, Gheorghe Manea, Alexandru Constantin, Victor Burlacu, Dragoş Constantin Custură, Ionuţ Urse şi Adrian Ilie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu; Ionuţ Grigoriu şi Stănică Fărcaş sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu sub forma complicităţii.

Procurorii precizează că în perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, inculpaţii, agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila - Biroul Rutier şi Biroul de ordine publică, au primit bani sau alte foloase necuvenite din partea unor conducători auto care erau depistaţi în trafic că au încălcat normele legale referitoare la regimul rutier, în schimbul nesancţionării acestora.

Sumele de bani primite de către inculpaţi variau între 100 şi 1500 de lei şi erau remise poliţiştilor, fie în documentul RCA, fie în palmă cu ocazia strângerii de mână sau în portbagajul autoturismului din dotare.

Modul de operare precaut şi planificat al inculpaţilor, precum şi limbajul codificat utilizat în a pretinde sume de bani, denotă o specializare şi o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere penală.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Brăila.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb