PENTRU FINANŢAREA COMPANIILOR CARE ÎŞI SPORESC EFICIENŢA ENERGETICĂ BCR împrumută 10 milioane euro de la BERD

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 aprilie 2010

BCR a finanţat 14 proiecte de eficientizare energetică, care au permis clienţilor săi să-şi micşoreze facturile la energie şi să-şi reducă emisiile cu până la 60% pe an.

BCR a finanţat 14 proiecte de eficientizare energetică, care au permis clienţilor săi să-şi micşoreze facturile la energie şi să-şi reducă emisiile cu până la 60% pe an.

Banca Comercială Română (BCR) a accesat un împrumut de 10 milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care va fi folosit pentru acordarea de împrumuturi companiilor private interesate să-şi îmbunătăţeas-că eficienţa energetică.

Împrumutul completează o linie de credit similară de 20 milioane euro acordată BCR de către BERD în anul 2008, potrivit unui comunicat al băncii.

Împrumutul face parte din Programul UE/BERD de Finanţare a Eficienţei Energetice şi va fi folosit pentru acordarea de credite pe termen lung de până la 2,5 milioane euro fiecare, pentru întreprinderi româneşti care doresc să investească în îmbunătăţirea eficienţei energetice. Proiectul va oferi companiilor româneşti posibilitatea să-şi maximizeze economiile de energie, să diminueze impactul creşterii preţurilor energiei şi să devină mai competitive.

Din contribuţiile nerambursabile puse la dispoziţie de către Uniunea Europeană, la finalizarea lucrărilor, companiile care investesc în proiecte de energie durabilă pot primi, prin intermediul BERD, un stimulent în valoare de până la 15% din valoarea totală a investiţiei, dacă condiţiile aplicabile au fost respectate.

Cu sprijinul împrumutului iniţial de la BERD, BCR a finanţat 14 proiecte de eficientizare energetică, care au permis clienţilor săi să-şi micşoreze facturile la energie, să-şi reducă emisiile cu până la 60% pe an şi să-şi îmbunătăţească productivitatea la nivel general.

De la începutul operaţiunilor sale în România, BERD a angajat peste 4,5 miliarde euro în aproape 270 de proiecte, ceea ce a atras investiţii suplimentare în valoare de peste 8,3 miliarde euro.

Facilitatea UE/BERD de Finanţare a Eficienţei Energetice reprezintă un program comun de finanţare al Comisiei Europene şi Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb