PENTRU IMPLEMENTAREA UNOR SOLUŢII DE EFICIENTIZARE ENERGETICĂ ÎN DEZVOLTĂRILE REZIDENŢIALE One United Properties încheie un parteneriat cu Veolia România

G.U.
Piaţa de Capital / 17 februarie 2022

One United Properties încheie un parteneriat cu Veolia România

One United Properties S.A., principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (simbol ONE), anunţă încheierea unui parteneriat cu Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania şi furnizor de servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor de apă, canalizare şi energie termică, pentru implementarea de soluţii energetice inovatoare care vor îmbunătăţi şi mai mult parametrii de sustenabilitate aferenţi dezvoltărilor rezidenţiale ale ONE, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Parteneriatul prevede ca VRSI să investească capital în implementarea soluţiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties.

Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties, a declarat: "La sfârşitul anului 2021, am anunţat public, prin aderarea noastră la Pactul Global al ONU, lansarea unei noi strategii de sustenabilitate care va încorpora o gamă largă de criterii de mediu, sociale şi de guvernanţă care să răspundă nevoilor tuturor stakeholderilor. În calitate de dezvoltator de top în România, cu fiecare dezvoltare nouă, acordăm o atenţie sporită reducerii emisiilor de carbon pentru a minimiza efectele schimbărilor climatice, precum şi eficientizării activităţilor operaţionale pentru a ne asigura că dezvoltările noastre îşi vor menţine calităţile pentru o perioadă îndelungată de timp. Suntem încântaţi că am găsit în Veolia România Soluţii Integrate un partener de încredere care împărtăşeşte viziunea noastră de a construi comunităţi verzi şi sustenabile. Sunt încrezător că împreună cu VRSI vom continua să oferim repere de regenerare urbană, sustenabilitate şi impact pozitiv asupra mediului".

Potrivit sursei citate, într-o primă etapă, VRSI va investi în dezvoltarea şi operarea unui sistem de încălzire şi răcire geoexchange în cadrul - One Lake District şi One Peninsula. La One Lake District, o dezvoltare rezidenţială situată în sectorul 2 al Bucureştiului care va găzdui peste 2.000 de apartamente, VRSI va investi în construirea unui sistem geoexchange care să asigure energie regenerabilă tuturor locatarilor. Prin implementarea soluţiei geoxechange, comparativ cu cea tradiţională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de maşini, având în vedere că un autoturism nou emite cca. 100 g CO2/km şi rulează 10.000 km/an. În urma investiţiei, VRSI va opera sistemul pentru o perioadă de 30 de ani. Dezvoltarea urmează să fie livrată la sfârşitul anului 2024.

La One Peninsula, primul club rezidenţial din Bucureşti cu sistem cu pompă de căldură geoexchange şi cel mai exclusivist complex din Capitală, VRSI va opera sistemul construit de One United Properties. Sistemul geoexchange este format dintr-o pompă de căldură şi 270 de sonde geotermale cu o adâncime de 120 de metri liniari fiecare, care vor asigura atât agentul termic, cât şi apa de răcire pentru răcirea vilelor şi apartamentelor situate în cadrul acestui complex.

Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, a declarat: "Asistăm, în prezent, la o creştere rapidă a nivelului de conştientizare colectivă a problemelor de mediu, care, mai mult ca oricând, ne obligă să luăm atitudine. Ca urmare, Veolia, în calitate de lider mondial în gestionarea resurselor naturale, s-a angajat să devină ambasador al transformării ecologice. Parteneriatul încheiat astăzi între Veolia România, prin compania Veolia România Soluţii Integrate, şi One United Properties reprezintă o nouă confirmare a capacităţii şi expertizei solide pe care le avem în planificarea, proiectarea şi gestionarea sistemelor urbane de apă, termie şi canalizare într-o manieră sustenabilă, durabilă. Prin implementarea soluţiilor tehnologice inovatoare de încălzire şi răcire geoexchange în cadrul celor două proiecte rezidenţiale, dorim să migrăm de la conceptul de a fi simpli utilizatori de resurse la a fi administratori de resurse prin îmbunătăţirea şi echilibrarea fluxurilor şi modelelor de consum".

Conform comunicatului, sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător şi cele mai rentabile sisteme de utilizare a spaţiului disponibile. Soluţiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantităţi semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcţionează la un cost mai mic şi sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea şi răcirea prin intermediul soluţiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluţiilor tradiţionale, fiind posibilă totodată şi predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung.

Parteneriatul dintre One United Properties şi Veolia face parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai amplă pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârşitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare iniţiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul sustenabilităţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a confirmat pe un alt site de stiri si Inchirierea de catre Ford Europe :

    “ Ford a semnat cu One United Properties un contract de închiriere pentru o suprafață de 2.800 de metri pătrați, cu posibilitatea de extindere până la 10.000 de metri pătrați” 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb