PENTRU LUARE DE MITĂ, DNA cere Parlamentului încuviinţarea arestării deputatului PSD Ion Ochi

Marius Constantin
Anticorupţie / 21 aprilie 2015

Actualizare 12:07 Parchetul General a trimis Ministerului de Justiţie solicitarea de arestare a deputatului

---

DNA cere Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, acesta fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie, potrivit unui comunicat DNA în care procurorii îl acuză de luare de mită şi abuz în serviciu.

Procurorii DNA menţionează că în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice, Ion Ochi (pe atunci vicepreşedinte al CJ Braşov) ar fi convenit cu omul de afaceri Cristian Dorin Nica pentru ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean (DJ 112D), între localităţile Prejmer şi Lunca Câlnicului. Prin aceasta, Ion Ochi ar fi urmărit obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2012 (alegeri în urma cărora a devenit deputat).

Procurorii acuză că, până la acea dată, lucrările respective nu au fost finalizate şi nici recepţionate, suferind deteriorări semnificative din cauza modului necorespunzător de execuţie.

Edilul i-ar fi pretins afaceristului ca materialele necesare (agregate minerale) să fie achiziţionate de la firma pe care acesta o administra în fapt, lucru care s-a şi întâmplat ulterior. Mai mult: plăţile către această companie, totalizând 490.000 lei, ar fi fost făcute doar după ce societatea lui Nica a primit banii de la CJ Braşov, mai arată DNA.

Firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obţinut un folos necuvenit în valoare de 2.507.444, 30 lei, sumă care reprezintă totodată prejudiciu pentru CJ Braşov, arată procurorii DNA.

De asemenea, DNA i-a pus sub control judiciar pe 60 de zile pe Nicolae Blaga (director al Serviciului de Administrare Drumuri din CJ Braşov), Viorel Costea (şef al Direcţiei de Administrare Drumuri din aceeaşi instituţie), acuzaţi de abuz în serviciu, precum şi pe Cristian Nica şi Todorică Constantin Şerban (primarul din Prejmer), învinuit de complicitate la aceeaşi infracţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb