PENTRU MODERNIZAREA CARTIERELOR Primăria Arad va contracta un împrumut de 20 de milioane de euro de la BERD

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Companii / 11 mai 2016

Proiectul prevede modernizarea spaţiilor dintre blocurile comuniste.

Proiectul prevede modernizarea spaţiilor dintre blocurile comuniste.

Primăria Arad va contracta al treilea împrumut de la BERD ca să deruleze un proiect privind regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din mai multe cartiere din municipiu, cu scopul să modernizeze circulaţia auto şi pietonală, dar şi să asigure noi spaţii de recreere, valoarea estimată fiind de 50 de milioane euro.

În cadrul proiectului privind regenerarea urbană a cartierelor de blocuri, consultantul desemnat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a predat Primăriei, la sfârşitul săptămânii trecute un studiu tehnic care cuprinde capitolele "Reabilitare Urbană" şi "Managementul Parcărilor".

Studiul cuprinde recomandările BERD, liniile directoare pentru faza de proiectare şi propuneri de corelare a prevederilor cu amenajarea terenului.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că documentaţia va fi prezentată pentru aprobare boardului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care se va reuni în 21 mai, apoi în Consiliul Local Municipal, iar semnarea contractului de finanţare cu municipalitatea este prevăzută pentru 31 mai.

În cadrul contractului de asistenţă financiară, municipiul Arad va beneficia şi de un grant pentru elaborarea strategiei de management integrat al parcărilor.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat: "Este a doua investiţie ca valoare realizată, în ultimii 25 de ani, în municipiul Arad. Valoarea totală a proiectului este estimată la 50 milioane euro, din care 20 de milioane euro vor fi finanţate printr-un nou acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Este un proiect de impact urbanistic şi social major, care va îmbunătăţi funcţional şi estetic cadrul de viaţă cotidiană pentru zecile de mii de arădeni care locuiesc în cartierele de blocuri".

Proiectul privind regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor din cartierele Alfa, Faleza Mureş, Confecţii, Micălaca, Vlaicu şi centru, inclusiv zona protejată a municipiului Arad, vizează îmbunătăţirea cadrului de viaţă în municipiul Arad, prin redefinirea şi modernizarea lucrărilor de urbanizare primară şi secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă.

În cadrul proiectului sunt definite şase mari zone pentru intervenţie: cartierul Aurel Vlaicu, partea stângă, respectiv dreaptă a arterei principale, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei şi strada Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), cartierul Alfa şi zona centrală.

Lucrările vor consta în amenajare spaţii verzi, locuri de joacă şi recreere, modernizarea căilor de acces şi a iluminatului public, amenajare de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb