PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Biofarm - profit net de 54,8 milioane lei, în creştere cu 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

G.U.
Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2021

Cătălin Vicol, director general Biofarm

Cătălin Vicol, director general Biofarm

Biofarm (simbol bursier BIO), unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente din România, raportează creşteri semnificative pentru primele nouă luni ale anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, conform unui comunicat remis redacţiei. Biofarm a înregistrat o cifră de afaceri de 179 milioane lei în primele nouă luni din 2021 şi un profit net de 54,8 milioane lei, în creştere cu 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Biofarm, care anul acesta aniversează 100 de ani de activitate neîntreruptă, a raportat EBITDA de peste 75 milioane lei, cu 20% mai mult comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut.

Cătălin Vicol, director general Biofarm, a declarat: "În ultimele nouă luni am finalizat cea mai importantă investiţie a ultimilor 30 de ani din industria farmaceutică locală - o unitate de producţie construită de la zero, cu instalaţii şi utilaje moderne, am încheiat procesul de revitalizare a imaginii corporate şi a brandurilor strategice din portofoliu şi am reuşit să ne consolidăm poziţia în topul celor mai importanţi jucători din industria farmaceutică locală, în categoria Consumer Healthcare (CHC). Rezultatele financiare ne motivează să continuăm misiunea Biofarm de a face bine prin performanţă şi cu standarde aflate la cel mai înalt nivel".

Potrivit sursei citate, din punct de vedere volumic, Biofarm ocupă locul 2, cu o creştere de 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în linie cu dezvoltarea categoriei. În valoare, Biofarm şi-a consolidat vânzările către consumatorul final, înregistrând o creştere de 19%, raportate la preţul de achiziţie în farmacii.

Investiţiile în marketing şi promovare au fost crescute faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut în vederea menţinerii competitivităţii brandurilor focus şi susţinerea lansării Biofen Extra, combinaţie de ibuprofen şi paracetamol. Noul produs introduce Biofarm în segmentul de piaţă cu cel mai mare potenţial de business din categoria CHC - medicamente destinate terapiei durerii.

Portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare-digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine, cu peste 20 de branduri reprezentative.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. si asta fara influenta triplarii capacitatii de productie finalizata in T4 anul asta, care se va vedea in rezultate doar de acum incolo!

    1. ....de asta a crescut pretul actiunii de la 0.6 la 0.8 Ron,nu pentru ca se stiau rezultatele la 9 luni de mai mult de o luna...asta apropo de cei care detin informatii confidentiale si ar trebui sa dea explicatii in acest sens,fenomen prezent la toate firmele cotate la bursa, nu doar la Biofarm

      pretul a explodat cand a aparut stirea cu noua capacitate de productie, asa ca las-o mai moale

      Actiunile se cumpara prin interpusi,asa ca nu se va gasi nimic la o eventuala verificare.La toate firmele listate la BVB se practica,toata lumea stie asta.Ce au de castigat?E simplu,cand apare stirea ei vand prin interpusi...daca au la cine,ca fraierii sunt tot mai putini,normal...

      egzagt. la nici 2 mn lei tranzactii, exact aia fac. bai baieti, suferiti de paranoia in forma manifesta

      Si daca ar fi vorba de 1000 lei tot la fel de grav este.Dar sunt foarte multi bani invartiti in felul asta(inmultiti va rog ,,doar'' 2 mn lei cu 30% ,sunt 600.000 lei profit pe zi doar pe informatie,nu e mare lucru poate pentru unii... sigur ca volumul afacerii depinde si de nr. de actiuni libere in piata la fiecare societate. Au inca noroc cu cei din fondurile de pensii...

      apuca-te mai baiatule de depozite bancare. bursa e grea

      Vad ca tu te faci ca nu intelegi ce s-a spus deja aici , nu e vorba de a fi greu sau usor,e vorba de cooperative,gasti s.a.m.d . de actionari majoritari si grupuletele din jurul lor care fac ce vor cu actiunile propriilor societati pe care le conduc,in functie de interesele lor de moment,imbogatindu-se in mod nemeritat,fiind in stare chiar sa-si falimenteze propriile societati dupa ce au transferat tot ce era rentabil pe tot felul de SRL-uri ale unor interpusi.Sunt multe aspecte aici,daca la bursa nu ar mai fi cativa investitori si (inca) cateva fonduri de pensii(cu banii celor care cotizeaza lunar o parte din salariu) nu am mai avea ce sa mai comentam,ar fi doar ei intre ei ,fara vreun castig si nu ar mai avea pe cine sa fraiereasca.

    Si daca cumpara licenta de producere pastilute anti-co-vid?

    1. O sa preia si pe Pfizer in viitorul apropiat,asta tot ca o gluma buna.

    Rezultate la noua luni : Biofarm - cifra de afaceri 179,00 mil. lei, profit net 54,80 mil. lei

    Antibiotice - cifra de afaceri 247,83 mil. lei, profit 18,68 mil.lei (brut si mic).

    Raspunsul la intrebarea din titlu o veti gasi in interpelarea deputatului Emanuel Ungureanu adresata ministrului sanatatii in 18 decembrie 2019 in Parlamentul Romaniei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb