PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Grupul BVB raportează un profit în scădere cu 52%, faţă de cel din intervalul ianuarie-septembrie 2020

A.I.
Piaţa de Capital / 11 noiembrie 2021

Grupul BVB raportează un profit în scădere cu 52%, faţă de cel din intervalul ianuarie-septembrie 2020

Cheltuieli operaţionale în creştere cu 27%, în condiţiile unor cheltuieli de 5,3 milioane de lei generate de Contrapartea Centrală, ce se află în proces de autorizare

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a raportat, la nivel de grup, un profit net de 3,83 milioane de lei, pentru primele nouă luni ale anului, în scădere cu 52% faţă de cel din intervalul ianuarie - septembrie 2020, în timp ce veniturile operaţionale s-au ridicat la 32,68 milioane de lei, în creştere cu 3%, pe fondul avansului semnificativ al veniturilor segmentelor post-tranzacţionare şi registru, după cum se arată în raportul BVB publicat astăzi pe propriul site.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale consolidate s-au ridicat la 31 milioane de lei, în creştere cu 27% faţă de cele din primele nouă luni ale anului trecut, pe fondul cheltuielilor generate de activitatea Contrapărţii Centrale (CCP.RO), care se află în proces de autorizare, şi al unui nivel mai ridicat al cheltuielilor cu serviciile prestate de terţi, rezultat al noilor proiecte derulate la nivelul Grupului, se arată în raportul operatorului pieţei noastre de capital.

La nivel individual, veniturile operaţionale au fost de 18,4 milioane de lei, în scădere cu 9% faţă de cele din primele nouă luni ale lui 2020, pe fondul reducerii veniturilor "one-off" intra - grup realizate în 2020 în cadrul proiectului CCP (0,97 mil. lei) precum şi a scăderii veniturilor din tranzacţionare, în condiţiile în care, în 2020, au fost înregistrate volume semnificative de tranzacţionare, realizate în condiţii speciale de piaţă.

Conform raportului, în primele nouă luni ale anului a fost înregistrată o creştere de 82% a veniturilor din taxe de menţinere emitenţi şi un avans de 77% a veniturilor din vânzarea de date bursiere. Această creştere a compensat semnificativ scăderea de 21%, sau 3,38 milioane de lei, a veniturilor din tranzacţionare, apărută în urma unei volatilităţi mai reduse faţă de 2020 şi, implicit, o valoare totală a tranzacţiilor din piaţa principală de acţiuni mai scăzută cu 15% şi al scăderii veniturilor din oferte publice - acţiuni de 63%, în timp ce veniturile din tranzacţionare pe piaţa AERO s-au triplat, potrivit raportului.

În aceste condiţii, profitul operaţional la nivel individual al BVB pentru primele nouă luni ale anului a fost de 4,9 milioane de lei, în scădere cu 41% faţă de cel din primele trei trimestre ale lui 2020, cu o marjă operaţională de 27%. Profitul net s-a ridicat la 5,53 milioane de lei, în scădere cu 37% faţă de cel din primele nouă luni ale lui 2020, cu o marjă netă de 30%.

La nivelul Depozitarului Central, veniturile operaţionale au crescut cu 23%, până la 14,52 milioane de lei, ca urmare a avansului veniturilor din taxele de menţinere a calităţii de agent custode, pe fondul creşterii preţurilor acţiunilor şi a valorii portofoliilor deţinute, precum şi a creşterii veniturilor din activităţi de registru, pe fondul înregistrării unor tranzacţii "one-off", conform raportului.

Cheltuielile operaţionale au fost de 12,46 milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de cele din primele nouă luni ale anului, dinamică generată de avansul cheltuielilor privind personalul dar şi a cheltuielilor privind mentenanţa IT şi amortizarea. Pentru primele nouă luni ale anului, profitul operaţional al Depozitarului Central s-a ridicat la 2,07 milioane de lei, cu 143% peste cel din perioada ianuarie - septembrie 2020, cu o marjă operaţională de 14%.

CCP.RO nu a avut venituri operaţionale în primele nouă luni ale anului, fiind în curs de depunere a dosarului de autorizare în calitate de Contraparte Centrală. În schimb, cheltuielile operaţionale ale CCP.RO au fost de 5,3 milioane de lei, fiind în principal cheltuieli pentru consultanţa acordată de CC&G pentru depunerea dosarului de autorizare şi a celor de personal aferente echipei implicate în procesul de autorizare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Tot profitul pe 9 luni să meargă la SOP ! Au muncit băieții!

    Cel din T4 la dividende ! Chiar așa, ce-ai făcut acționarii? 

    1. ...

    unde-s hanga si tanase cu clopotelul? echipa cistigatoare de la bvb? aaa, la coada la gratuite? investesc in viitorul lor? bun atunci, sa fie un exemplu. eram ingrijorat ca a ajuns bvbica pe mina unui fel de pnl&psd din business dar mi-a trecut. astia 2 e profesionisti adevarati nu biip, biip

    ...

    ...

    a durut comentul?

    Pai nu va este rusine? 

    Aveti venituri cumulate de peste milioane euro si lasat cladirea in paragina sa nu bata la ochi? 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. Clădirea nu e a BVB ...

    Mă bate gândul să vând. Sau ... să aștept să-și facă plinul băieții ăștia "jmecheri".

    1. "plinul" ăla pe care te întrebi dacă să îl aștepți, nu se va întâmpla niciodată. Ăștia sunt saci fără fund

    Baieti destepti :))

    Investiti mai departe in gunoi ordinar, macar sa faca unii p... mare!!! :-) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb