PENTRU RECUPERAREA UNUI DEBIT DIN PERIOADA ALEGERILOR LOCALE,  Prefectura a blocat conturile Consiliului Judeţean Constanţa

Dan Nedelcu
Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2007

Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a fost obligat, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, să achite Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa (IPJC) suma de 110.254,47 lei, reprezentând creanţe aferente alegerilor locale din iunie 2004. Potrivit legii, cheltuielile efectuate pentru scrutinele electorale sunt suportate iniţial de guvern, dar se recuperează ulterior din bugetele instituţiilor care participă la procesul electoral.

Întrucât CJC nu şi-a onorat debitul respectiv, IPJC a solicitat, prin biroul de executori judecătoreşti, demararea procedurii de recuperare a banilor. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa (DGFPC) a dispus poprirea sumelor din contul debitorului şi a informat prefectura că pe măsură ce ordonatorul de credite (CJC) va dispune măsurile care se impun pentru asigurarea creditului necesar efectuării plăţii, va vira suma pentru care a fost înfiinţată poprirea în contul indicat. Cu alte cuvinte, debitul urma să fie acoperit doar în condiţiile în care CJC va aloca sumele cu destinaţie specială. Măsura a fost contestată de consiliul judeţean, însă Judecătoria Constanţa a respins acţiunea formulată, ceea ce a făcut, ca Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa să deschidă o nouă acţiune judecătorească, prin care solicita validarea popririi.

Acţiunea se îndreaptă şi împotriva terţului poprit, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, şi are ca finalitate blocarea conturilor în vederea recuperării debitului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb