Percheziţii în Alba, Sibiu şi Constanţa la persoane bănuite de furturi din locuinţe

Laura Boico
Anticorupţie / 5 iulie 2016

În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 8 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de comiterea unor furturi cu un prejudiciu de 600.000 de lei. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

"Astăzi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Sibiu şi Constanţa efectuează 8 percheziţii în judeţele Alba (6), Sibiu (1) şi Constanţa (1) la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea unor furturi."

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals şi complicitate la spălare de bani.

Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că, în ianuarie 2015, 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani.

Se pare că, celelalte două persoane, de 51 şi 73 de ani, ambele din Sebeş, i-au sprijinit pe cei 3, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua a sprijinit la spălarea banilor sustraşi.

În cauză există suspiciuni şi cu privire la faptul că, în perioada 2014 - 2016, cei 3 ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba.

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu inteleg de ce o infractiune uzuala de furt din locuinte este inclusa, in ziarul dvs., la capitolul "Strategia Nationala Anticoruptie". Sper sa nu ajungeti sa bagati si infractiunile de viol sau ultraj tot la Anticoruptie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb