PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU PRODUSE DIN TUTUN ŞI ALCOOL  Poliţiştii din Mureş au ridicat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 ţigarete

ioana Dogaru
Anticorupţie / 29 octombrie 2015

Poliţiştii din Mureş au ridicat 772 de litri de alcool etilic, 408.210 ţigarete, 13.430 de lei, 5.300 de euro şi 325 de litri de motorină, în urma percheziţiilor efectuate, ieri, pe raza judeţelor Mureş, Harghita şi Suceava, informează un comunicat de presă al Poliţiei Române. În urma acţiunii, patru persoane au fost reţinute.

La data de 28 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au efectuat 32 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mureş, Suceava şi Harghita, la persoane bănuite de infracţiuni prevăzute de Codul Fiscal, contrabandă cu ţigări şi alcool, potrivit sursei citate.

La acţiune au participat 70 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ai Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, ai Poliţiei Municipiului Târgu Mureş, ai Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, precum şi jandarmi, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 408.210 de ţigarete de contrabandă, 772 de litri de alcool, 13.430 de lei, 5.300 de euro şi 325 de litri de motorină.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate anterior în cauză, două persoane, din municipiul Tg. Mureş au fost surprinse, în flagrant delict, pe raza municipiului Topliţa, în timp ce transportau 80.000 de ţigarete, provenite din contrabandă, precizează sursa citată.

Din cercetări a reieşit că, în cursul acestui an, cei în cauză ar fi achiziţionat, comercializat şi distribuit, pe raza judeţului Mureş, însemnate cantităţi de alcool neaccizat şi ţigări de contrabandă, provenite din Republica Ucraina şi Moldova.

Prejudiciul total cauzat este estimat la 500.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, 4 persoane, cu vârste cuprinse între 37 şi 40 de ani, au fost reţinute, pentru 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac, de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, potrivit titlului VII şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic şi contrabandă, se mai arată în comunicat.

Acestea urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb