Pesediştii vor o figură nouă la Primăria Capitalei

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2005

Liderii PSD s-au întîlnit ieri, la sediul Organizaţiei Bucureşti, în cadrul Biroului Executiv Municipal, ca să stabilească, printre altele, profilul candidatului pentru Primăria Generală a Capitalei.

Pînă acum, numele vehiculate în interiorul partidului au fost Ionel Blănculescu, fost ministru al Autorităţii Naţionale de Control, Rovana Plumb, fost preşedinte OPC, şi Marian Vanghelie, primarul sectorului 5. Se pare, însă, că nici unul dintre aceştia nu va fi candidatul desemnat de mai-marii PSD. Cu toate acestea, fostul prefect, Dan Darabont, şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, şi-au manifestat disponibilitatea pentru candidatura la Primăria Bucureştiului. Astfel, Marian Vanghelie a declarat, înainte de şedinţa de ieri, că îşi doreşte să candideze la Primăria Generală, însă nu ştie dacă este momentul cel mai potrivit pentru un astfel de gest: "Aş putea să candidez pentru că experienţa mea, faptul că am cîştigat din primul tur arată că am şanse". Marian Vanghelie a mai declarat că aceia care sînt răspunzători pentru eşecul alegerilor de anul trecut ar trebui să demisioneze. Totuşi, primarul sectorului 5 a adăugat: "Adrian Năstase este un lider. Şi domnia sa şi Iliescu sînt buni pentru a candida la şefia PSD".

La rîndul său, Dan Darabont s-a arătat nerăbdător să candideze pentru fotoliul Primăriei Generale: "Bineînţeles că vreau să candidez, avînd în vedere experienţa acumulată în 8-10 ani în administraţia locală".

Liderii PSD au, însă, alte planuri. Potrivit unor surse din PSD, Ion Iliescu şi Adrian Năstase au în vedere scoaterea la rampă a unei personalităţi străine de PSD, fără notorietate politică, însă cu o vastă experienţă în administraţia locală. Aceleaşi surse au adăugat că persoana pe care o vor desemna cel mai probabil pesediştii este de profesie arhitect. Precizăm că, la închiderea ediţiei, şedinţa Biroului Executiv Municipal al PSD era, încă, în curs de desfăşurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb