Peste 890 milioane lei, alocaţi pentru locurile de muncă destinate şomerilor din categorii vulnerabile

F.D.
Miscellanea / 26 ianuarie

Peste 890 milioane lei, alocaţi pentru locurile de muncă destinate şomerilor din categorii vulnerabile

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are alocat, pentru anul în curs, un buget de 896 milioane le lei pentru susţinerea angajării şomerilor din categorii vulnerabile, cu acces dificil pe piaţa muncii, a anunţat vineri Ministerul Muncii, relatează Agerpres.

Conform sursei citate, este vorba despre şomeri cu vârsta de peste 45 de ani, părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, tineri de până la 19 de ani, persoane cu dizabilităţi, absolvenţi fără experienţă, şomeri de lungă durată potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

"Înregistrăm un record al numărului de salariaţi. La acest lucru contribuie şi programe precum cel derulat de ANOFM privind angajatorii care încadrează şomeri din categorii vulnerabile. Se reuşeşte astfel incluziunea socială reală, prin accederea acestor persoane în primul rând la locuri de muncă. Vom continua să implementăm politici de formare şi de ocupare care să răspundă nevoilor angajatorilor şi venim, în acelaşi timp, şi în sprijinul categoriilor vulnerabile", a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu.

Astfel, până la finele lunii mai 2024 vor fi încheiate convenţiile aferente solicitărilor eligibile depuse de către angajatori pentru aproximativ 32.000 de şomeri încadraţi în muncă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Adică cetățenii peste 45 de ani adică cetățenii de vârstă a doua adică majoritatea oamenilor din Romania sunt considerați de aceste scursuri de politicieni cetățeni de categoria a doua adică ești vulnerabil in funcție de vârstă aspect sau rasă ce este asta dacă nu fascism? aceste discriminări ar trebui combătute de stat cu amendă uriașă cum este specificat in codul muncii sau constituție,dar în România avem un capitalism inuman de tip junglă unde oamenii nu contează,acum cu șomajul redus aceste discriminări sunt mai reduse dar pe termen mediu va fi un dezastru, tinerii de azi o să trăiască un coșmar când ajung la vârsta a doua în România,eu le dau un sfat gratuit să emigreze cât mai repede din țară asta cu sistemul social inuman intr o țară socială din Occident ca peste max 20 de ani în România o să fură ca să poate supraviețui,este halucinant cum a devenit Romania o junglă capitalistă primitivă in care codul muncii nu este respectat chiar de guvern care acceptă aceste discriminări fasciste fără să ieie măsuri ,viitorul sună sumbru

    Vă dați seama cât de mizerabili sunt ăștia adică importă anual în România o sută de mii de imigranți ieftini și tineri din lumea a treia și declară pe angajații români trecuți de 45 de ani vulnerabili pe piața muncii și greu angajabili pe lângă că poate sunt peste un milion de români plecați în Occident care ar dori să se întoarcă în țară dar le e frică că nu se vor putea angaja aici o să fie discriminați,este halucinant ce politică antinațională fac acești escroci de politicieni plus în România nu există sindicate și societate civilă,trist

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb