Peste cinci milioane de lei pentru lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în Sălaj

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 aprilie 2008

Sistemul de Gospodărire a Apelor Sălaj (SGA) va aloca, în acest an, peste cinci milioane de lei pentru execuţia unor lucrări de apărare împotriva inundaţiilor în judeţul Sălaj, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, directorul SGA, Dorel Lungu. "Este vorba de cinci obiective, la care lucrările, demarate în anii precedenţi, vor fi realizate cu bani de la bugetul de stat. Pentru anul 2008 sunt alocate fonduri totale în valoare de 5.245.000 de lei", a precizat domnia sa.

Proiectele de pe teritoriul judeţului vizează reparaţii la evacuatorul de suprafaţă al polderului Cuceu din Jibou, regularizarea Văii Almaşului, Agrijului, Zalăului şi Sălajului, dar şi lucrări specifice pentru apărarea împotriva inundaţiilor în Municipiul Zalău şi pe platforma industrială a oraşului. Printre aceste lucrări se numără amenajări de albii, consolidări de maluri, realizarea de praguri de fund şi ziduri de sprijin.

Potrivit NewsIn, SGA Sălaj are în administrare peste 1.250 km de cursuri de apă în bazinele hidrografice Someş şi Crasna, dar şi trei lacuri de acumulare (Vârşolţ, Sălăţig şi Cuceu), cu un volum total de aproape 44 milioane mc.

Dorel Lungu a mai spus că Direcţia Apelor Someş Tisa, instituţie în subordinea căreia se află SGA Sălaj, are, pentru anul 2008, un program de investiţii de pes­te 92 milioane de lei. Din această sumă, circa 69 milioane de lei sunt de la bugetul de stat şi 23 de milioane de lei din credite externe. Programul cuprinde lucrări de apărare împotriva inundaţiilor pentru 46 de obiective din cele cinci judeţe arondate: Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb