Petrotel Lukoil, cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

A.T.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 3 octombrie 2014

Petrotel Lukoil, cercetată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Prejudiciu estimat la 230 milioane euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au anunţat, ieri, că efectuează cercetări la mai multe firme controlate de grupul rus Lukoil, care sunt suspecte de evaziune fiscală şi spălare de bani. "În această fază a procesului penal, prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani", arată comunicatul Parchetului.

Procurorii au precizat că au desfăşurat 23 de percheziţii, alături de ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova la sediile societăţilor Petrotel Lukoil S.A. Ploieşti, Lukoil Energy & Gas România SRL, Lukoil Lubricants East Europe SRL, Agenţia Lukom-A-România SRL, TP Log Services SRL, toate situate în Ploieşti, pe strada Mihai Bravu nr. 235.

Conducerea Petrotel Lukoil nu a făcut nicio declaraţie ieri, până la închiderea ediţiei.

Procurorii care au făcut percheziţii la rafinăria Lukoil din Ploieşti şi la alte firme au părăsit, sediul companiei, ducând mai mulţi saci cu documente la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti. Patru dube ale Poliţiei au plecat, ieri după amiază, încărcate cu documente de la sediul rafinăriei Lukoil, la finalul unor percheziţii care au durat peste şase ore, timp în care procurorii au verificat documente în două clădiri de birouri din incinta rafinăriei.

Surse apropiate anchetei, citate de Mediafax, au declarat că în urma descinderilor nu a fost ridicată nicio persoană.

Lukoil Europe Holdings, din grupul petrolier rus Lukoil, deţine 97,1% din capitalul social al rafinăriei Lukoil din Ploieşti, iar alţi acţionari cumulează restul de 2,89% din titluri. Grupul rus mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

Rafinăria din Ploieşti a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 5,51 miliarde de lei, în scădere cu 20,4% de la nivelul de 6,93 miliarde de lei din 2012. Anul trecut, Petrotel-Lukoil a înregistrat pierderi de 928,8 milioane de lei, de 3,3 ori mai mari faţă de pierderile de 274,4 milioane de lei din 2012.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tarziu cu perchezitia.Cine nu va lasat s-o faceti mai demult ca aveam si eu pensia mai mare acum nu ma mai chinuiam pe bursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb