Philip Hammond: Marea Britanie ar putea modifica ritmul de reducere a deficitului bugetar

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2016

Noul ministru britanic de Finanţe, Philip Hammond, a afirmat, ieri, că va reanaliza cât de rapid ar trebui redus deficitul, sugerând astfel că va avea o abordare mai puţin agresivă decât cea a predecesorului său, George Osborne, potrivit Agerpres.

"Ceea ce am făcut în 2010 a reprezentat exact abordarea potrivită pentru dificultăţile cu care se confrunta atunci economia britanică. Dar acum economia a intrat într-o nouă fază, după ce, în 23 iunie, alegătorii britanici au votat în favoarea ieşirii ţării din UE. Economia se va schimba deoarece înaintăm spre viitor şi va fi nevoie de un set diferit de parametri pentru a avea succes", a declarat Hammond, pentru BBC.

Oficialul de la Londra a dat asigurări că, în continuare, va fi redus deficitul, dar perioada şi ritmul în care se va realiza acest obiectiv vor fi reanalizate, pe fondul noilor condiţii cu care se confruntă economia britanică.

Fostul ministru britanic de Finanţe, George Osborne, anunţa, la 1 iulie, că a abandonat obiectivul de a reveni pe excedent bugetar până în 2020, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit). Revenirea pe excedent bugetar era cea mai râvnită ţintă a oficialului britanic, pentru îndeplinirea acesteia fiind adoptate măsuri dure de austeritate în ultimii ani.

În 2010, când Osborne a preluat Ministerul de Finanţe, deficitul bugetar depăşea 10% din PIB. De atunci, măsurile de austeritate au dus la reducerea deficitului până sub 4% din PIB în anul financiar încheiat în 31 martie 2016.

Philip Hammond a afirmat că va face orice este necesar pentru a sprijini economia şi pentru a ameliora încrederea pieţelor financiare după Brexit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb