PIAROM: "Cerem o reacţie din partea preşedintelui privind Institutul Cantacuzino"

Diana Mihu
Miscellanea / 25 octombrie 2016

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cere o reacţie din partea preşedintelui cu privire la producţia unicului producător de vaccinuri din România, Institutul Cantacuzino, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Asistăm cu revoltă şi resemnare la incapacitatea sau reaua voinţă a miniştrilor sănătăţii şi a guvernelor din care aceştia au făcut parte din 2005 până astăzi, care au compromis sistematic producţia unicului producator de vaccinuri din România, Institutul Cantacuzino, lovitura finală fiind aplicată în anul 2010", a transmit PIAROM într-un comunicat remis redacţiei.

PIAROM aminteşte că au fost făcute anchete, mass media a sancţionat incapacitatea administrativă a celor puşi să aibă grijă de sănătate şi nu s-a întâmplat nimic.

"S-au făcut împrumuturi semnificative de la Banca Mondială, au fost alocaţi bani de investiţii de la buget, dar în anul 2016 Institutul Cantacuzino nu produce nici măcar vaccin BCG pentru protejarea nou-născuţilor contra tuberculozei, boala la care deţinem primul loc în Europa", se precizează în comunicat.

De asemenea, PIAROM menţionează că în iunie 2016, Ministerul Sănătăţii a aprobat Strategia de Combatere a Tuberculozei, fără a avea nicio prevedere legată de reluarea producţiei acestui vaccin.

"Ca o maximă ironie administrativă, în iunie 2016 Ministerul Sănătăţii a aprobat Strategia de Combatere a Tuberculozei, fără a avea nicio prevedere legată de reluarea producţiei în ţară a acestui vaccin".

Potrivit comunicatului, nu se mai produce vaccinul antigripal şi nici vaccinul antitetanos.

"Ministerul Sănătăţii se «mândreşte» şi declară cu «mare seriozitate şi răspundere» că va pune în discuţie publică o Lege a Vaccinării. În acelaşi timp, Ministrul Sănătăţii nu are nici cea mică preocupare pentru reluarea producţiei de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, în octombrie 2016 plecând din maternităţile din România, sute de nou-născuţi nevaccinaţi contra tuberculozei", arată sursa citată.

Conform comunicatului, Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cere cu fermitate o reacţie adecvată din partea Preşedinţiei României, reamintind că problema Institutului Cantacuzino a figurat ca temă de interes pentru CSAT, care a adoptat în 2012 hotărâri legate de locul acestui producator strategic autohton, fără a se constata nicio îmbunătăţire a situaţiei.

"PIAROM consideră că sănătatea nu poate fi doar o prioritate declarativă ci reprezintă o temă de importanţă naţională şi individuală, iar producţia naţională de vaccinuri, abandonată în prezent, este un element de siguranţă naţională zilnică şi cu atât mai mult în cazul declanşării unor pandemii sau dezastre naturale", mai transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toată admirația pentru atitudinea acestor români si pentru fermitatea declarației. Sper ca președintele sa nu se facă de ras ca în alte dați si sa adopte o hotărâre transanta la un subiect de importanta prioritara în cadrul societății românești!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb